www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Boss Mt-2


DemonHunter
 Share

Recommended Posts

recent am achizitionat din America o pedala Boss MT-2. Toate bune si frumoase pana ajunge acasa.. cand o incerc apas pe buton si nu sta pornita lumina (si ca atare nici distortionul) merge doar cand tin apasat intruna. Ce-i drept mai are si momente cand merge ca una normala dar sunt rare.. si doar daca o scutur si uneori daca apas mai tare pe buton.

 

Ma puteti ajuta cumva? :-s

 

L.E. daca deschid capacul in care e bateria si apas manual butonul care activeaza pedala in cele mai multe cazuri merge apas si sting fara nicio problema..dar cand inchid capacul la locul lui am acelasi rezultat negativ :|

Edited by DemonHunter
Link to comment
Share on other sites

Poate fi

1. problema mecanica

a. tija care apasa butonul de pe PCB s-ar putea sa fie prea scurta. Poti incerca sa-i lipesti o bucatica de cauciuc, neopren etc. in varf dar ai grija: daca e prea lunga poti strica tot PCB-ul daca apesi tare.

b. microcontactul (butonul) ar putea fi defect. Daca ai pistol de lipit si stii cum sa-l folosesti se schimba imediat; ar trebui sa fie sub 1leu un astfel de buton.

2. problema electronica cu sistemul de bypass. Din nou daca te pricepi cat-de-cat e usor de verificat si schimbat o componenta proasta daca e nevoie.

Link to comment
Share on other sites

1.Swich-ul

2.Mufa Jack de intrare(prin mufa asta se face contacul la alimentare - cand ii bagat jack-ul in ea se alimenteaza pedala, cand nu, nu se alimenteaza, si acolo poate fi problema)

3.Poate fi si la partea electronica a swich-ului(ceea ce activeaza swich-ul)

 

swich-ul ala(de mai sus) pare ok, dar mai bine du pedala la un electronist sa verifice exact care-i baiul, poate se poate repara fara sa mai cumperi nimic.

Link to comment
Share on other sites

poate era bateria consumata

 

De asta ziceam si eu de jack-ul scos, teoretic MT2 ar trebui sa tina lejer vreo 20-30 de ore cu baterie normala (nu alkalina), insa odata mi-am uitat si eu cablul in DS2 si a doua zi nu mai avea nimic din baterie (genul asta de pedale fiind "on" tot timpul, chiar daca sunt "bypassed"). Unele pedale au si o modalitate ciudata de a semnala ca bateria e moarta, de exemplu un CE5 cu bateria aproape goala suna la fel si on si bypassed :) (si fiind digitala, asta goleste o baterie in 2-3 ore).

Link to comment
Share on other sites

Poate raman prinse sarmulitele de la baterie intre capac si baterie, who knows... ma gandesc ca folosind baterie, ai scos cablul din pedala cand nu o foloseai...

 

pai era bateria cu care a venit din America, cine stie de cand a stat in el. Iar jack-ul atunci cand l-am bagat am observat ca nu merge.. in acelasi minut.. oricum, sunt fericit ca acum merge (am mai citit pe forumuri straine si intalneau des problema asta si la alte pedale si dadeau sfaturi sa se schimbe bateria, dar nu ma gandeam ca poate fi asa simplu).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.