www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problemã Delay (latency) Background Noise - Guitar Rig.


ValyGerrard
 Share

Recommended Posts

Salut, am se pare cã am o mare problemã. Am primit o chitara electricã, însã fãrã amplificator. Am fãcut rost de un adaptor jack, dar niciun soft de efecte nu mã ajutã. Am ajuns într-un final la Guitar Rig care se pare cã are aceeași problemã: delay și zgomot pe fundal. Am citit pe diverse forumuri cum cã un driver ASIO(4all) m-ar ajuta, însã nu m-am descurcat cu el.

 

Configurația PC-ului este foarte bunã, întrucât a fost conceput pentru gaming de nivel înalt, deci nu cred cã asta ar fi o problemã.

Menționez cã placa de sunet este onboard (Realtek), așadar s-ar putea ca asta sã fie problema.

 

Vã rog, dați-mi o mânã de ajutor!

Mulțumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

si eu aveam la inceput aceasta problema, dar am renuntat la tot felul de softulete si mi-am luat un procesor de efecte pt chitara, gasesti in jur de 200 ron cele mai ieftine, dar se merita. pot sa-ti recomand zoom g1, de asta am si eu, am vrut sa-l vand dar m-am razgandit. e foarte bun pentru acasa, si are noise gate si o gramada de alte efecte. mult mai usor de manevrat decat softurile. :)

si i-ti recomand sa nu-ti ei amplificator de ala micut de camera. personal mi se pare useless, o pedala sau un procesor e suficient si daca le amplifici prin comp, si daca mai ai si vr-un sistem d-ala 5 plus unu se aude mult mai ok decat pe cuburile alea mici si proaste. ba chiar si fara comp merge, daca ai adaptoare poti conecta direct la sistem. i-ti ei mai tarziu unu de ala de vr-o 50 w daca o sa ai nevoie pt vr-o sala de repetitii.

Edited by ivan ivanovici
Link to comment
Share on other sites

Eu nu am avut nici o problema sa instalez asio4all... ca la windows: next, next, next, finish :)

 

Oricum, desi de delay am scapat, zgomotul de fond doar s-a redus, nu a fost complet eliminat. Cum zice si Ivan, in schimb, cam orice procesor ieftin suna mai bine decat varianta pe care o ai acum.

Link to comment
Share on other sites

Informatiile pe care trebuie sa ti le asumi:

- natura arhitecturii ASIO (de ce iti indica canalele ca ocupate?!)

- conditionarea semnalului pentru a-l introduce in calculator (de ce e absolut necesar un preamplificator?!)

...lucruri ce s-au discutat aici de zeci de ori. Nu cred ca exista UN chitarist incepator roman care sa se fi documentat in prealabil cu privire la folosirea ampsim-urilor software. Toata lumea isi ia adaptor mecanic, un torrent cu GR si apoi vine si se plange pe forum.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

@FiveseveN, am încercat sã mã documentez despre ASIO înainte de utilizare (evident, este un program nou pentru mine) și nu prea am înțeles mare lucru. Totuși, din cele citite rezultã cã acest soft realizeazã o conecțiune cu lag scãzut și o claritate a sunetului mãrita între un input (în cazul meu, chitara) și un softare.

Am atașat un SS: post-12629-1259449619_thumb.png

 

Al doilea punct pe care mi l-ai recomandat sã-l studiez nu-l înțeleg. Ai putea fi puțin mai explicit?

Posibil sã se fi discutat de mai multe ori problemele de genul acesta, însã nimic din ceea ce-am gãsit pe forum nu m-a ajutat.

Link to comment
Share on other sites

@ValyGerrard

Vista sau Windows7? Ca eu pe 7 am un lag de-ti face parul maciuca. Daca introduc chitara pe MIC IN si vreau s-o aud prin boxe asa clean, fara procesare tot am o latenta de vreo 800-900 milisecunde. ASIO4ALL la astea doua nu prea ajuta. Si zgomotul de fond vine de la convertoarele ADA ale placii, daca are posibilitate de X.1 aia e emulare software, o placa audio serioasa pentru ce vrei e scumpa, mai bine iei un procesor ieftin (si la ala tot acolo e buba, convertoarele AnalogDigitalAnalog, cand folosesti drive ceva mai mult ai noise cat cuprinde, fapt observat la DigitechRP55 din dotare).

Link to comment
Share on other sites

Guest michelcb

Salut,

Pentru a scapa de zgomot + latenta date de driverele audio windows, ASIO este intr-adevar cea mai buna solutie. Eu folosesc aceasta solutie impreuna cu un adaptor jack - usb (behringer are asa ceva - low cost dar OK).

Culese de pe alte forumuri:

- grija la cablul de chitara folosit (zgomotul poate fi redus daca cablul e de buna calitate)

- se poate seta GR + ASIO sa ajunga la latenta de sub 10ms (consum CPU mare dar ptr conf. ta ar trebuie sa fie OK), ceea ce este ne-audibil ptr 99% din noi.

 

Bafta.

Link to comment
Share on other sites

Guest michelcb

ASIO este un driver pentru "WDM audio devices". Nu cunosc sa existe placi audio cu driver-ul ASIO incorporat - ii las pe cunoscatorii in domeniu sa-si spuna parerea.

GR are un Noise Gate incorporat - incearca sa-l setezi pentru a scapa de zgomot.

Alte surse de zgomot externe sunt TV-urile pe tuburi, surse de tensiune nefiltrate, chiar si PC-ul in sine poate induce zgomot...

C-M

Link to comment
Share on other sites

@michelech.... exista placi de ex. de la ASUS care au in cdul de instalare si driverele ASIO dedicate...

@ValyGerrard.. zgomotul de fond e datorita faptului ca nu exista preamplificare(placa ta realtek onboard nu are mic-preamp) si e foarte ieftina... cat despre placile audio scumpe ,acestea pe langa faptul ca au preamplificare, au si niste drivere asio net superioare. Exista placi audio cu usb, gen Line6 toneport sau de la M-audio.(gasesti si pe thomann) cu interfata ptr chitara si suna foarte decent.. cel putin zgomotul de fond dispare.Insa ptr aceste placi cu conectare prin usb ai nevoie de un sistem potent ca sa poti obtine latenta neglijabila si bitrate ridicat.

Link to comment
Share on other sites

@Petrucci e tare, un Quad la 3.8Ghz cred cã-mi este mai mult decât suficient.

Totuși, am de gând sã împrumut de la un prieten un Creative Audigy SE. Am șanse sã simt vreo diferențã?

 

Sincer nu aș risipi banii pe o placã de sunet, mai avantajat aș fi sã cumpãr un amplificator (însã deocamdata stau cam prost cu banii, cred cã fiecare știe cum e).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.