www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cine Foloseste Patch Cables George L's?


dani

Recommended Posts

Eu am inlocuit la un moment dat un set de patch-uri facute de mine, din cabluri Cordial si mufe Proel, cu un set de George L. Pentru a fi clar de la inceput ma pricep sa lipesc cabluri, sint inginer electronist ca si calificare, si nu cred in magie ci in Ohmi si Farazi. In plus consider cablurile Cordial ca fiind foarte bune, ca dovada ca le folosesc de mult timp.

Fara nici o indoiala, intreg pedalboardul cu George L suna mai bine, mai curat, si cu mai putin zgomot de fond sau brum.

In afara de asta cablurile au un avantaj constructiv evident, si anume faptul ca sint foarte subtiri, adica se preteaza excelent la un pedalboard, si se monteaza absolut fara nici o problema fara lipituri. Nu va mirati ca sint multi oameni care se pling, oricit ar parea de ciudat in lumea asta exista multi oameni care nu sint in stare sa foloseasca corect un cutter si o surubelnita.

 

De-a lungul vremii mi s-au stricat, din diverse motive, vreo 5-6 cabluri standard, si un singur George L

Aceste cabluri, spre deosebire de altele care folosesc argumente ezoterice pentru a te convinge ca merita de 10 ori mai mult decit un cablu standard, nici nu costa exagerat, si avantajele lor nu numai ca nu sint ezoterice, ci sint absolut evidente si de bun simt.

Link to comment
Share on other sites

Analogia nu este degeaba. Semnalul este la fel de bun ca cea mai slaba componentã.

 

Suna frumos axiomele astea dar nu prea au valoare. Sunt multe componente in lantul audio si nu toate au la fel de mult impact. In plus, cee e relevant pentru un "sound" e mai putin relevant pentru altul.

Analogia era valida daca spunea invers: "daca am un Lamborghini si ii cumpar cablu de la amperaj de la Dacia o sa mearga cu maxim 140 km pe ora?".

In aceeasi ordine de idei, daca canti cu Hora pe Mesa Boogie o sa sune ca Savoy? Daca folosesti cablu de la priza in loc de speaker cable intr-un amplificator Dumble o sa sune ca un Doina?

 

Si trebuie sa mai fac o precizare: ce am spus eu si Mark Hammer e valabil doar daca se foloseste un buffer la inceputul lantului (cum se tot recomanda de cel putin 20 de ani, dar tot degeaba) sau daca e mereu pornita (adica nu pe bypass) prima pedala. Daca sunt toate true bypass sau, mai rau, "tone suckers" cu impedanta mica de intrare devin mai importante caracteristicile electrice ale cablului pentru ca semnalul slab de chitara nu mai e "protejat".

Link to comment
Share on other sites

Daca e sa cumpar ceva de pe ebay din state(sua) platesc altceva decat produsul si shipping?taxe vamale etc?

 

stiu ca era o suma pe care daca nu o depasheai nu mai plateai in plus.Stie cineva care e suma respectiva?

 

 

Nu inteleg un lucru: zici ca mai bine iei de pe ebay and shit.... comparativ cu Romanica, apoi vii cu intrebarea asta de novice in ale importului??

 

hotaraste-te, e rog

 

Ontopic 1: sigur ca platesti...TVA si taxe vamale; groso modo cam 20-21% din valoarea declarata cu tot cu transport.

 

Ontopic 2: cablurile georgel sunt din clasa superioara, insa dupa masurarile unora ...nu stau in fata Evidence, Van den Hul, Klotz, etc

 

Ca idee insa...de DIY patches, sunt bestiale, pentru ca iti dimensionezi tu cvablurile cat vrei. Si cei d ela Planet Waves au un kit asemanator

 

Ia-le odata! :)

 

Bafta si sa ne impartaesesti opiniile

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.