www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Nasoala Cu Chitara


Guest telecaster_addicted
 Share

Recommended Posts

Guest telecaster_addicted

mai fratilor am si eu un problem si zic tot eu ca e mareeeee!!! :)

 

am o chiatara care "obisnuia" sa fie foarte buna si care n-avea nici o problema (asta era ocupatia ei de zi cu zi) nu ma refer la partea de doze ci la partea "mecanica", nu bazaia suna curat, ce sa mai... imi vine sa plang cand imi aduc aminte :(

dar... dec and eu am incercat sa cand una bucata melodie ultra dificila si nervii fiind la mine in cap ca la ei acasa, am rupt corzile(prin procedeul smulgere) una cate una, incepand cu mi-ul subtire si continuand ordonat cu celelalte (tragand animalic de ele);

da intr-adevar, merit sa ma injurati pt ca si eu ma injur acum , fiind un agresor de chitari B)

apoi...mi-am luat si eu un set de corzi mai ragalie(Belson) si ce credeti ca am constatat??? :) ca bazaiau si sunau a tigaie, si ce e ultraingrijorator este ca la primele taste.....nici macar nu suna, doar bazaie, pana pe la tasta 5, iar mai sus suna aproximativ normal; toate chestiile astea le-am observat la vreo o saptamana dupa ce am schimbat corzile deoarece pana atunci am cantat numai "pe sus" la solouri;

 

si acu nu stiu ce sa zic, ar suna ca si cum grifful este indoit , dar dupa cum suna ar trebuie sa fie indit inspre spatele chitarii, de la tasta 5, dar eu am tras spre in fata cum ar veni deci nu stiu ce sa mai inteleg :)

credeti ca se poate ca grifful sa fie indoit (atat de sensibile pot fii grifurile??) sau chiar atat de nasoale sunt Belsonurile?? o coarda nici macar nu suna ca sa poata fi acordata cau tuneru !!

 

iar in varianta cea mai de rahat, in care griful e indoit, ce e de facut?? se poate rezolva? si daca da unde? si cam cati dineros ??

Link to comment
Share on other sites

O coarda e supusa in genere la tensiuni de 7-9 Kg (*9.81m/s^2 (N) ca sa fim corecti). Griful cu tot cu bara de tensiune din el rezista la asemenea forte insa tu dupa cum ai spus ai tras "animalic". Asta e in teorie

 

Acu ce poti sa faci :

Uita-te de-a lungul grifului si vezi cum e curbat (daca e).

Verifica pragusul(aici e posibil sa fi facut ceva daune) si puntea daca stau la locul lor si daca sunt intregi

 

Daca si dupa inspectarea chitarei e nasoala treaba , fugi cu ea la cineva mai priceput.

 

Da, belson sunt proaste.

Daca griful e indoit si daca chitara are tija/bara de tensiune in grif se poate rezolva. Nu ne-ai zis ce chitara este ...

Link to comment
Share on other sites

Guest telecaster_addicted

mai m-am uitat de-a lungul grifului, dar nimic evident, cel mult as putea spune ca e indoit, cum am spus, invers de cum am tras! deci inexplicabil!

dar cu foarte mult subiectivism spun ca e indoit pt ca nu e prea detectabil, insa ceea ce ma face sa spun asta e felul in care suna;

pragusul....care e ala ? :)

 

ti-am zis ca inspectie....nimic, nu arata avariata :) si mai repet, daca ar fii indoit, ar fii invers de cum am tras!

 

este o yamaha pacifica, si are bara de tensiune;

 

si, tipul ala priceput?? campe unde umbla ? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest telecaster_addicted

:) cred ca nu ai citit prea cu atntie postul meu :) recunosc ca a fost cam lung :( deci in parte e vina mea :) dar eu nu le-am scos, ci le-am RUPT B) i know i know , shame on me!

 

deci io am tras de ele spre in fata si le-am rupt una cate una ;) o metoda cam agresiva de schimbat corzile, nu?

 

si ce sa inteleg eu din postul tau ca desi eu am tras spre inainte griful se poate indoi spre inapoi ??

Link to comment
Share on other sites

Guest telecaster_addicted

o sa iau diazepam :) de o sa desurubez numa la o coarda 3 ore, milimetru cu milimetru :( numa sa nu mai trec prin emotii dastea :)

zilele astea cat mai curand o sa bag un d'adario ceva sau ernie ball si sper sas se rezolve problema!

 

by the way am citit pe undeva pe forum ca nu se gasesc .010-.052 , e adevarat? ca io vreau niste ernie ball la dimensiunilea astea, si daca nu gasesc cine stie cum ma enervez :)))

 

revenind la intrebarea mea, in caz ca griful este indoit, la unul care se pricepe, este o operatie dificila?se lasa curezultate bune? si cam la cati bani este apreciata operatiunea ?

Edited by telecaster_addicted
Link to comment
Share on other sites

In cazul acela (let's hope not) e nevoie sa umble respectivul specialist la toss-rod... sa roteasca oleaca de el. Intr-adevar... mai bine nu te baga... :)

Ca sa iti dai seama daca e indoit pune un deget pe o coarda la tasta 1 si altul (de la cealalta mana :) ) pe ultima tasta. Vezi daca e spatiu vizibil intre coarda si tastele de pe la mijloc. E normal sa fie, dar maxim 0,25mm (parca :) )

Link to comment
Share on other sites

Guest telecaster_addicted

mai e straniu, la mi-ul subtire cand apas la tasta 1 coarda atinge primele 5 freturi (sau cum le-o zice la barele alea verticale :) ), dar... la mi-ul gros nu e nici o problema....so??? ce mama dracu ? :)

Link to comment
Share on other sites

Corzile pe care le-ai pus (Belson), au probabil o tensiune ceva mai mica decat setul anterior. Nu cred ca-i nici o problema, este nevoie doar de o ajustare a tijei de reglaj din interiorul gatului care, chiar pentru asta a fost creata. Apeleaza la un specialist, pentru ca nevoie de un nou reglaj! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Guest telecaster_addicted

ai rupt mi gros cu mana goala?? :) mai Rambo...

nu vreau sa te supar dar nu imi vine sa cred...

pentru a vedea daca ceva este plan se foloseste ceva numit "boloboc" si ar trebui sa mearga si pentru griff

:( de ce crezi ca m-as supara ? ideea era nu ca ma bucur ca pot sa rup un mi gros cu mana B) ca mai bine nu-mi iesea, oricum nu era prea gos(.046) ;) daca vrei vii cu chitara si iti arat :)

sa stii ca m-am gandit si io la un boloboc da n-am de unde sa fac rost;

 

si sa inteleg ca fiecare chitara are reglaje diferite de la corzi la corzi? interesant:P incep sa invat lucruri noi, ce bine era daca le invatam in alte imprejurari :)

 

PS: va rog ajutati un biet agresor de chitari/chitare , cei care au vre-un set de ernie ball .010 - .052 sa-si faca mila si sa mi-l vanda sau cei care ma pot ajuta cu indrumari pe unde as putea gasi sunt asteptati; chiar nu inteleg de ce sunt asa rare, hmmm

Edited by telecaster_addicted
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.