www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare

Guest LeVa

Recommended Posts

am un BC Rich Warlock cu 4 corzi si ma intereseaza sa ii schimb dozele. In momentul de fata oscilez intre un sistem EMG P Activ si un set Seymour Duncan SSPB-3. Care ar fi mai bun pt. un sound clar cu un low end puternic? Cu dozele actuale, in special pe inregistrari, pe un amp Warwick X-Treme 5.1 cu un cabinet Warwick WCA 611 PRO, bassul suna de parca ar avea putin distors. Pe mine ma intereseaza dupa cum ziceam, un sunet clar cu un low end puternic ( ceva in stilul Flea ar fi genial ). Deci, care dintre cele doua seturi mi le-ati recomanda pt. asa ceva? Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.

Doza face si ea oarece treaba, insa dupa ce am experimentat cu un bass Warwick custom (gat wenge bolt-on si corp bubinga, doze J) si un Ibanez BTB Prestige (gat maple neck-trough-body, corp mahon cu top flamed maple, doze soapbar), am ajuns la concluzia ca este preferabil sa am doze pasive si un bass bun, cu lemne de calitate. Fiecare lemn rezoneaza in felul lui, vibratia se transmite prin gat in lungul corzii si in corp prin bridge. Lemnul influenteaza tonul mai mult decat doza in sine. IMHO.

combinatia la asta e agathis body cu maple neck si rosewood fretboard... adica standard in mare... ideea e ca mam hotarat sa mai investesc niste bani in el si mam hotarat deja asupra bridgeului si mai trebuie sa ma hotarasc asupra noilor doze

Alex, degeaba te chinui tu cu doze noi acuma mai vrei si cordar. ala e un bas care e facut sa sune clanc-clanc, fara definitie, de aia se si canta cu pana la el ca sa i se mai creeze atac; e bas de "metal". sunt si basuri de metal cu forme din astea in colturi care suna super dar alea cu au ce au basul tau pe ele cu nu costa cat al tau.

parerea mea e sa pui banii de cordar, banii de doze, eventual sa vinzi basul asta, eventual sa mai pui ceva si sa-ti iei un instrument intr-adevar bun.

dintotdeauna intrumentele cu forma in V X Y s.a. mi-au dat impresia ca sunt bune doar pt scena, pt "show" si pt aspect. sunt sigur ca basistii care live merg cu asemenea instrumente in studio trag cu vreun music-man, fender sau mai stiu eu ce; si aici zic de basisti de la trupe cunoscute, nu baietei care baga basul in pc si hai sa facem piesa.

asta e sfatul meu :)

• 4 weeks later...