www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ulei Pt Lemn


Mosh Craciun
 Share

Recommended Posts

am inteles ca exista un ulei pt lemn..un fel de baitz...

 

Uleiul e ulei (adicã o soluție uleioasã, care se usucã greu - neavând solvenți volatili - ºi altereazã proprietãțile acustice ale lemnului), pe când baitzul este un culorant dizolvat într-un solvent volatil (care afecteazã foarte puțin rezonanța lemnului).

 

Trebuie deci sã ne lãmurim mai îndeaproape.

 

Mai existã varianta tratãrii cu soluții cerate (gen Johnson wood wax), care se gãsesc la supermarket, ºi care acoperã biniºor lemnul ºi se usucã rezonabil. (Eu îl mai folosesc pentru fretboard-urile nelãcuite.)

Link to comment
Share on other sites

ulei de in "fiert"

 

nu stiu cum se "fierbe" , se cumpara

 

Karpi, am dat o chitara cu ulei de in fiert si a iesit dezastruos... lipicios, chiar si peste o saptamana. Uleiul de in fiert nu se usuca cu adevarat niciodata (este folosit din acest motiv la culori de ulei, pentru ca lasa panza sa respire si o intretine).

 

Totusi ai putea incerca sa-l diluezi putin.. cu terebentina? Apoi sa dai straturi foarte subtiri si sa freci mult, un strat pe zi, pentru cateva saptamani, ar iesi superb. Cred.

Link to comment
Share on other sites

ulei de lemn...ok pana aici...da la ce iti tre? sa lustruiesti ? sau sa faci un finish in loc de vopsea/lac? pt finish nu cred ca e bun uleiul,ca trebuie sa il reungi din cand in cand,daca nu iasa cu pete in cateva luni/ani.Daca iti tre pt lustruit incearca ceva pe baza de ceara,sau daca ai curaj,incearca cu ceara naturala (ceara daia de albime,ii mai galbuie,maronie,cred ca gasesti in piata,nu incerca lumanari ,ca alea is altceva)pe o bucata de lemn slefuita fain,sau pe o scandura de la pat :)),da dupa ce pui ceara pe lemn,tre lustruita foooarte bine,cu un polisher ar fi cel mai ok,da sa nu lase par;o lustuiesti bine de tot,ca daca nu se leaga toate scamele de el.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.