Guest alecs.basistul Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Salut! Vreau sa achizitionez un combo de bass pentru acasa. Am gasit un Marshall MB30 si un Hartke A35 la 700 lei pe mcmusic. Care din ele ar fi mai bun? Sau stiti vreunul mai bun la acelasi pret? Multumesc anticipat!
Silviu_i Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Dupa mine as zice sa mergi pe Marshall ca daca nu ma insel modelul ala ii hibrid, deci ar putea sa aiba un sound putin mai bun decat Hartke.
George M. Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 mergi intr-o zi la magazin si probeaza si alegi ce-ti place
Guest alecs.basistul Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 (edited) mergi intr-o zi la magazin si probeaza si alegi ce-ti place Asa am sa fac...dar ce parere aveti de un BEHRINGER BXL900 ULTRABASS? Mi se pare destul de ieftin si are destui watti. Era sa uit..acel Marshall nu e hybrid. De la Mb60 incolo sunt hybride. Am vazut ca si George are un Behringer Ultrabass...esti multumit de el? Edited May 3, 2009 by alecs.basistul
karpi Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 (edited) Asa am sa fac...dar ce parere aveti de un BEHRINGER BXL900 ULTRABASS? Mi se pare destul de ieftin si are destui watti. Era sa uit..acel Marshall nu e hybrid. De la Mb60 incolo sunt hybride. Am vazut ca si George are un Behringer Ultrabass...esti multumit de el? Nu Wattajul statiei conteaza ci difuzorul . Ptr chit bass trebuie un dif de cel putin 15" sa aibe randament mare si sa fie rezistent. Altfel ptr acasa mai bine exersezi pe boxele HiFi daca ai , pe ale mele merge super au subwoofer de 80 VA de 12" care nu se foloseste in boxe de chitara avand randament scazut prin constructie ca sa redea si sub-basul..( bobina mobila mai lunga pentru cursa mare si camp magnetic mai slab ca sa nu apara curent dumping si sa franeze sub-basul). Daca investesti bani intr-o statie sa fie buna si de scena . Ptr chitara bas nu prea conteaza tub sau lampa , in principiu nu se canta cu overdrive la bas ci trebuie sa ramai in domeniul linear al amplifului.Difuzorul si boxa mai coloreaza sunetul .La chitara in overdrive apare "calitatea" convenabila data de tuburi .cu basul nu canti in overdrive ca se pierd joasele si atacul mai mult "boom"cu doar un pic de "punch". Ptr acasa eventual mai trebe un compressor bun de bas ca sa ai sensibilitate si la wattaj redus. Cu difuri de 10" am bixa de 4x10" de bas , asta inseamna de 4 x suprafata => castig de 6dB in SPL !!!! l aceiasi putere a statiei fata de doar un singur dif de 10" ....6dB crestere in SPL inseamna putere radiata de 4 x mai mare cu aceasi statie!! 4 x 12" au randamentul si mai mare . 1 x 15" nu suna la fel de tare de 4 x 10" cu avantajul de a fi mai robust si sun c o octava mai jos . Asa ca este bine ca un combo cu un dif bun de bas chiar de 12" sa aiba iesire ptr dif extern ptr scena ca sa poti cupla o boxa buna externa maresti suprafata radianta si prin asta SPL-ul. Din ceste motive principale nu prea are rost sa investeti bani intr-un combo mic . Dar daca vrei o jucarie acasa si la sala mai ai statie de bas e OK . Eu ma gandeam la situatia cand nu ai inca nici o statie. Edited May 3, 2009 by karpi
George M. Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Am vazut ca si George are un Behringer Ultrabass...esti multumit de el? Behringer nu e ceva extraordinar, dar pentru studiu acasa este foarte potrivita, chiar si pt o repetitie mai linistita (folk, jazz) unde nu se bate foarte tare in tobe si astfel te mai poti auzi. eu folosesc din combo doar boxa, in sensul de cabinet-extensie, de partea de amplificare si preamplificare neavand nevoie, folosesc Line6 pod xt. Nu-ti pot recomanda Behringer decat in cazul folosirii acasa si a unui buget redus. Daca vrei ceva foarte ieftin eu o pot vinde, fiindca sta cam degeaba la mine. Toate bune!
Guest alecs.basistul Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 (edited) Daca vrei ceva foarte ieftin eu o pot vinde, fiindca sta cam degeaba la mine.Toate bune! Merci pentru oferta dar deobicei tot ce cumpar este nou si asta care il vreau eu are si equlizer si este si mai puternic. Edited May 4, 2009 by alecs.basistul
George M. Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Merci pentru oferta dar deobicei tot ce cumpar este nou si asta care il vreau eu are si equlizer si este si mai puternic. toate au EQ, doar statiile de putere nu este bine ca te-ai orientat spre ceva mai puternic, nu stiu ce buget ai dar eu as incerca si un Fender Rumble cu 2x10", chiar si SH, mai ales daca ai posibilitatea de-a proba inainte, SH-ul nu e ceva de speriat spor!
Recommended Posts