Guest Alecs1q Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Peste o luna ma intorc din Olanda si nu stiu cum sa iau chitara pe avion. La cala nu as da-o (pot sa va povestesc niste intamplari despre bagaje la cala de va lasa cu gura cascata), am inteles ca o poti declara bagaj de mana, ori iti incape sus la bagaje, ori cumperi un alt bilet pentru ea, ori rogi stewardesele sa o puna undeva cu ele pe timpul zborului, etc. As vrea sfatul sau experienta unora care au trecut deja prin asta. Mentionez ca e un case de Gibson USA si cel mai probabil vin cu Wizzair. Toate cele bune! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Peste o luna ma intorc din Olanda si nu stiu cum sa iau chitara pe avion. La cala nu as da-o (pot sa va povestesc niste intamplari despre bagaje la cala de va lasa cu gura cascata), am inteles ca o poti declara bagaj de mana, ori iti incape sus la bagaje, ori cumperi un alt bilet pentru ea, ori rogi stewardesele sa o puna undeva cu ele pe timpul zborului, etc. As vrea sfatul sau experienta unora care au trecut deja prin asta. Mentionez ca e un case de Gibson USA si cel mai probabil vin cu Wizzair. Toate cele bune! nu cred ca incape sus, da ai putea sa o tii cum ar veni intre picioare daca nu ai loc altcumva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alecs1q Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 daca ar fi fost autobuzu de Bucuresti-Constanta n-as fi stat pe ganduri. recunosc ca mi-a trecut ideea prin minte, dar totusi:D daca a facut cineva asa si a mers, as putea incerca. ms, a fost adaugata pe lista de idei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Oleaca offtopic: cum zbori din Olanda cu Wizzair ? Eu cand m-am uitat am gasit niste preturi mai mari decat la KLM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alecs1q Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 nu ma deranjeaza offtopic: firma unde lucrez e in Olanda in Tilburg. Mereu zbor Bucuresti-Dortmund si vine cineva si ma ia de acolo. La fel si la intors; acolo, spre deosebire de Romania, unde exista autostrazi, Tilburg-Dortmund e aproape 2 ore de condus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristeadnl Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 ar trebui sa incapa in compartiment sus, am adus eu una (ar trebui sa metionez ca era electrica), ce-i drept era in husa si a incaput fara probleme. tin minte ca a mai fost un topic asemanator acu ceva vreme...ideea e sa te duci hotarat si foarte senin sa zici ca e bagaj de mana si o iei cu tine (fara cearta, cu vorba buna etc), de obicei sunt intelegatoare stewardesele... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 (edited) aa acum mi-am amintit. era probabil loc sus pt acel case, in avionul cu care m-am deplasat eu din spania, dar asta insemna ca multi pasageri sa isi tina bagajele pe jos daca avionul e mai gol insa merge perfect(sau ai mai putea chiar sa o tii pe un loc liber).. o gramada de solutii, de ce oare nu m-am gandit si eu la lucruri din astea cand ma batea gandu sa iau chitara din strainatate?? Edited March 24, 2009 by Cursedone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szekely Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 io stiam ca trebuie declarata ... poate ma inselam... ar fi bine sa ma fi inselat ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alecs1q Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 cea mai buna varianta pe care am "auzit-o" pana acum e sa rogi o stewardesa sa o puna undeva unde stau ele pe timpul zborului, ma interesa daca cineva chiar a facut asa sau orice alta varianta ati facut sau vazut cu ochii proprii:D. de cate ori am zburat pana acum pe ruta asta nu a fost 1 loc liber. traiasca low cost, nu? aa, odata am vazut pe unul pentru care bagaj de mana insemna geanta de voiaj indesata in asemenea hal de aveai impresia ca o sa bubuie. a ocupat cu ea un intreg compartiment de-ala si ma tot intreb cum a trecut de check in, dar baieti ca el imi dau sperante ca reusesc si eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faust Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 cea mai buna varianta pe care am "auzit-o" pana acum e sa rogi o stewardesa sa o puna undeva unde stau ele pe timpul zborului, ma interesa daca cineva chiar a facut asa sau orice alta varianta ati facut sau vazut cu ochii proprii:D. Am facut eu in toate variantele posibile si nu am avut niciodata probleme. Cauta pe forum ca mai sunt doua topicuri legate de asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest withefish Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=31546&hl= E un topic cu aceeasi tema.Poate gasesti ceva folositor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 deci fii atent ... in primu rand mergi sa o declari ca bagaj cu forma speciala ... ei iti dau un abtibild pe care il pun pe chitara ... dupa care o iei cum ar fi la bagaj de mana .. si te asezi pe ultimul scaun din avion si pui chitara intre ultimu scaun si peretel;e avionului , INCAPE LA FIX ... eu am mers si cu 2 chitari si nu mi-a zis nimeni nimic .. am dat-o si eu la cala prima oara si mi-au busit case-ul bafta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitar88 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Peste o luna ma intorc din Olanda si nu stiu cum sa iau chitara pe avion. La cala nu as da-o (pot sa va povestesc niste intamplari despre bagaje la cala de va lasa cu gura cascata), am inteles ca o poti declara bagaj de mana, ori iti incape sus la bagaje, ori cumperi un alt bilet pentru ea, ori rogi stewardesele sa o puna undeva cu ele pe timpul zborului, etc. As vrea sfatul sau experienta unora care au trecut deja prin asta. Mentionez ca e un case de Gibson USA si cel mai probabil vin cu Wizzair. Toate cele bune! De fiecare data cand am luat chitara in avion, am pus chitara intr-o husa si am luat-o ca bagaj de mana si hard case-ul l-au pus in cala. Cateodata mi-au pus chitara pe acolo pe unde stau ele alte dati am pus-o sus. Oricum daca case-ul e in forma de chitara nu cred ca o sa-ti zica cineva ceva. Daca nu te lasa zi-le ca-i foarte scumpa, delicata, etc ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alecs1q Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Multumesc mult pentru raspunsuri, o s-o lipesc de mine cu banda adeziva ca pe bombe si nu renunt orice-ar fi De luat chitara ca bagaj de mana in husa am mai auzit, intr-un case mi-ar fi fost teama sa nu ma iau la certuri cu ei pe-acolo. Sper sa am noroc de oameni intelegatori. Toate cele bune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts