www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Se Considera Un Action Normal La Un Les Paul

Recommended Posts

Posted

Am impresia ca al meu e foarte inalt:

4,2mm de la tastiera la baza coardei Mi pe partea de bas si 4,8 pana la Mi subtire, masurat la fretul 12

Mai jos de atat nu as putea sa-l dau fara fret buzz. Ar fi o solutie pentru un action mai jos o ajustare a truss rodului?

Nu pot sa zic ca ma incomodeaza, dar pe de alta parte poate ca pur si simplu m-am obisnuit eu asa. Parca as vrea totusi sa fie mai jos pe corzile subtiri...

P.s:corzile sunt de 0.11 - 0.48

Posted

sau dai prea tare in corzi sau nu ai setat bine. vezi ca dupa ce aranjezi trussrodul si bridgeul va trebui sa verifici si intonatia

eu am 1.5-1.8 mm cu corzi de .013 si 1.7-1.9 cu 0.010 .. cam asa ceva. in general reusesc sa evit buzzul, mai ales cu corzile groase

in manualul ibanez scrie ca trebuie sa ai 0.3-0.5 mm curbura a grifului (masurat in mijloc cu corzile tinute la fretul 1 si la imbinarea grifului cu corpul)

eventual du-te la guitarshop sa-ti faca un setup/fret leveling.

Posted

Se pare ca e cazul sa-i fac un truss rod adjustment atunci. Multumesc de raspunsuri :)

Guest Mi_Cald
Posted

Am si eu o intrebare. Actionul la oricare coarda trebuia sa fie acelasi la fiecare fret? Sau pe tasta 1 este mai mic decat pe 12,si pe 22 este mai mic decat pe 12.

Posted (edited)
Am impresia ca al meu e foarte inalt:

4,2mm de la tastiera la baza coardei Mi pe partea de bas si 4,8 pana la Mi subtire, masurat la fretul 12

Mai jos de atat nu as putea sa-l dau fara fret buzz. Ar fi o solutie pentru un action mai jos o ajustare a truss rodului?

Nu pot sa zic ca ma incomodeaza, dar pe de alta parte poate ca pur si simplu m-am obisnuit eu asa. Parca as vrea totusi sa fie mai jos pe corzile subtiri...

P.s:corzile sunt de 0.11 - 0.48

Drpinde ce canti ce corzi folosesti .

Ptr solo e bine sa fie aproape la octava aprox 1,5-2mm iar la pozitia a VI-a cu coarda apasata pe pozitia 1 si pe uiltima tasta 0.5-0,7mm.

Ptr shred chiar si mai aproape dar prea aproape nu mai poti folosi anumite tehnici si trebuie adancit freatboardul intre taste .

Dar depinde de tensiunea/grosimea corzilor si de stilul de cantat fast/slow ,finger picking/plectrum sau combinat ,Sweep picking etc...

Ptr slide pot fi mai ridicate si mai tensionate corzile .

Edited by karpi