Guest Funk Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Am impresia ca al meu e foarte inalt: 4,2mm de la tastiera la baza coardei Mi pe partea de bas si 4,8 pana la Mi subtire, masurat la fretul 12 Mai jos de atat nu as putea sa-l dau fara fret buzz. Ar fi o solutie pentru un action mai jos o ajustare a truss rodului? Nu pot sa zic ca ma incomodeaza, dar pe de alta parte poate ca pur si simplu m-am obisnuit eu asa. Parca as vrea totusi sa fie mai jos pe corzile subtiri... P.s:corzile sunt de 0.11 - 0.48
vektor Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 fretbuzz + distanta mare = grif prea "drept". Invarti de t-rod a.i. griful sa se curbeze spre "in fatza", dupa care poti sa lasi bridgeu mai jos. Acuma, distantele nu sunt niste standarde, si depind mult si de stilul tau "de dreapta", dar parca >3mm e cam mult.
gadjo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 sau dai prea tare in corzi sau nu ai setat bine. vezi ca dupa ce aranjezi trussrodul si bridgeul va trebui sa verifici si intonatia eu am 1.5-1.8 mm cu corzi de .013 si 1.7-1.9 cu 0.010 .. cam asa ceva. in general reusesc sa evit buzzul, mai ales cu corzile groase in manualul ibanez scrie ca trebuie sa ai 0.3-0.5 mm curbura a grifului (masurat in mijloc cu corzile tinute la fretul 1 si la imbinarea grifului cu corpul) eventual du-te la guitarshop sa-ti faca un setup/fret leveling.
mojazz1969 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Daca restul setarilor sunt OK (pragus, curbura grifului) un action standard pt gibson electrice ar fi 1,2-1,5 mm intre tasta 12 si baza coardei 1 respectiv 2mm intre aceeasi tasta si coarda 6 In functie de stilul de cantat se poate inalta sau cobora "actionul"
Guest Funk Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Se pare ca e cazul sa-i fac un truss rod adjustment atunci. Multumesc de raspunsuri
Guest Mi_Cald Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Am si eu o intrebare. Actionul la oricare coarda trebuia sa fie acelasi la fiecare fret? Sau pe tasta 1 este mai mic decat pe 12,si pe 22 este mai mic decat pe 12.
freelancer Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 cand zici ca ai 4 mm de la tastiera la baza corzii, te referi la lemn (fretboard), sau de la tasta a 12-a la coarda? ca daca e de la fretboard la coarda, atunci 4 mm nu e chiar mult...
hades Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 cred k nu e doar griff curbat cred ca mai e si "serpuit" si e mai grav. apeleaza la cineva care se pricepe sa iti seteze chitara. spor !
karpi Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 (edited) Am impresia ca al meu e foarte inalt: 4,2mm de la tastiera la baza coardei Mi pe partea de bas si 4,8 pana la Mi subtire, masurat la fretul 12 Mai jos de atat nu as putea sa-l dau fara fret buzz. Ar fi o solutie pentru un action mai jos o ajustare a truss rodului? Nu pot sa zic ca ma incomodeaza, dar pe de alta parte poate ca pur si simplu m-am obisnuit eu asa. Parca as vrea totusi sa fie mai jos pe corzile subtiri... P.s:corzile sunt de 0.11 - 0.48 Drpinde ce canti ce corzi folosesti . Ptr solo e bine sa fie aproape la octava aprox 1,5-2mm iar la pozitia a VI-a cu coarda apasata pe pozitia 1 si pe uiltima tasta 0.5-0,7mm. Ptr shred chiar si mai aproape dar prea aproape nu mai poti folosi anumite tehnici si trebuie adancit freatboardul intre taste . Dar depinde de tensiunea/grosimea corzilor si de stilul de cantat fast/slow ,finger picking/plectrum sau combinat ,Sweep picking etc... Ptr slide pot fi mai ridicate si mai tensionate corzile . Edited February 1, 2009 by karpi
Recommended Posts