mu5ai Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ...am o intrebare....la priza de la mine din camera, impamantarea cred ca lipseste cu desavarsire, idee cu care m-am obisnuit, desi tre sa fac urgent ceva in acest sens...problema e insa urmatoarea...daca is cu volumul chitarei la maxim, zgomotul de fond e sa zicem ok...daca volumul chitarei e pe 0, la fel, zgomotul e in barem...adica e practic doar ce produce ampul...acuma, daca am potentiometrul de volum pe la 60-70%, zgomotul e f mare...asta e din cauza ca nu am impamantare buna, sau circuitul chitarei e prost?cu alte cuvinte, cu cat ma apropii "din orice directie" catre jumatatea cursei potentiometrului de ton, zgomotul se amplifica gradual...va rog ajutati-ma
gadjo Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 nu cred ca e normal oricum.. cauta o priza cu impamantare undeva in casa... si eu am un prelungitor care iese din camera daca nu, probabil trebuie sa-ti cari un fir pe geam afara.. nu am incercat dar poate merge
vektor Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 nu, e doar un potentiometru vechi[?] si/sau murdar, prafuit ... se mai intampla. Nu [mai ?] face contact cum trebuie.
mosenache Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Din cate stiu eu impamantarea are alt scop. Sa nu te curentezi cand pui mana pe aparat. Nu stiu cu ce afecteaza asta capacitatile unui aparat.
karpi Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Din cate stiu eu impamantarea are alt scop. Sa nu te curentezi cand pui mana pe aparat. Nu stiu cu ce afecteaza asta capacitatile unui aparat. Sunt de acord cu tine ,ai dreptate .Nu te pot contrazice . "Daca taceai............."
dgeekoo Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ...am o intrebare....la priza de la mine din camera, impamantarea cred ca lipseste cu desavarsire, idee cu care m-am obisnuit, desi tre sa fac urgent ceva in acest sens...problema e insa urmatoarea...daca is cu volumul chitarei la maxim, zgomotul de fond e sa zicem ok...daca volumul chitarei e pe 0, la fel, zgomotul e in barem...adica e practic doar ce produce ampul...acuma, daca am potentiometrul de volum pe la 60-70%, zgomotul e f mare...asta e din cauza ca nu am impamantare buna, sau circuitul chitarei e prost?cu alte cuvinte, cu cat ma apropii "din orice directie" catre jumatatea cursei potentiometrului de ton, zgomotul se amplifica gradual...va rog ajutati-ma Este absolut normal, asta vor sa zica cei de mai sus (adica cei care stiu despre ce vorbesc si au pus mana pe o electrica un cablu si un amp cel putin o data in viata lor) Acum zgomotul poate fi mai mare sau mai mic (in pozitia de mijloc a pot-ului) depinzand de cabllu de chitara, pozitie, ce tip de doze, etc... dar zgomotul este acolo chia daca ai humbuckers.
Recommended Posts