'mnezău Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 As vrea sa stiu si eu daca un killswitch montat pe o chitara poate afecta cu ceva sunetul acesteia. De asemenea, as mai dori sa stiu pe unde pot monta o dracovenie de-asta
Symbolic Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 vezi ca mai e un topic deschis pe tema asta undeai to ce iti trebuie. mi se pare ca e initiat chiar de mine. foloseste cu incredere functia search
'mnezău Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Da, mersi. Vad a si-a facut lumea un obicei sa dea raspunsul asta. Da search. Dar da tu baiatule si da raspuns la intrebare. Nu am gasit ce am intrebat. Stiu ce e ala un killswitch. Daca nu as sti, nu as vrea sa-mi montez pe chitara, nu?
Symbolic Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 in caz ca e greu un gual sau pe forum, iti raspund tot eu, pt ca ai fost asa amabil e un simplu intrerupator. vezi ca sunt de 2 feluri. care opresc sunetul numai cand le tii apasate, si altele care e ca la lustra. on sau off. asta e varianta simplista. daca vrei detalii tehnice, dai search pe forum si a raspuns karpi f detaliat. poti sa o montezi in locul oricarui pot. volum sau ton in ideea ca nu le folosesti sau dai gaura in pickguard daca ai asa ceva sau extrem, in corpul chitarii. spor la lipit
'mnezău Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Mersi pentru raspuns. Scuze pentru iesire. Da, buna ideea sa pun in locul unui pot de ton.
karpi Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 DA i-l omoara din cand in cand controlat de chitarist LOL cum a scris colegul , switch cu care fci un tremolo cu adancime de "modulatie" extrema intre maxim si Zero sunet . Mai interesant si mai "soft" suna daca pui un condensator de 0.1uF ce-l cuplezi cu switchul respectiv este un efect mai soft. Asta ca si varianta . Cu diferite calori vei avea diferite culori ale tonului modulat . La fel se poate canta cu doza bridge ( fara condensator la Strat) so pui Tone- la maxim de tin inchis p edoza "midle" , si manipulezi swotchul intre pozitia 1 si 2 pe corile subtiri vei avea un efect asemanator dar cu timbrul ca si la Wah Wah
Symbolic Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 si asta e o varianta ok insa cred ca efectul e destul de subtil. depinde si ce chitara are. daca ai volum separat pt fiecare doza, poti inchide una din ele si comutand rapid intre cea cu volum si cea inchisa vei avea efectul unui killswitch.
Recommended Posts