Guest crazy-b Posted October 25, 2008 Share Posted October 25, 2008 (edited) avem o piesa in re major. si pe refren avem sol major 2 masuri si re major inca 2 masuri. problema e ca tempoul si modul in care sunt cantate versurile fac aceste 4 masuri cam plicticoase...asa ca intrebarea mea e cu ce acorduri s-ar putea inlocui sol-ul si re-ul astfel incat sa avem asa G alt acord D alt acord.... sau macar G alt acord D D.... concret e vorba de piesa the beatles-anna(go with him) Edited October 25, 2008 by crazy-b Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgred Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 luand situatia per ansamblu ca sa raspund direct la intrebare : ai putea sa analizezi linia melodica a vocii sau a leadului(daca mai exista) si sa vezi din ce alte note ii formata in afara de un anumit arpegiu(fii atent la rasturnari). pui urechea ta muzicala la treaba identifici un eventual accent pe notele respective si incearca sa formezi un acord in Re major care contine nota respectiva. incercand sa ajut mai particular : depinde ce vrei sa faci cu ea, ce influenta vrei sa ii dai. de exemplu pt un metal ar merge niste solistica combinata cu ritmica aia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 (edited) avem o piesa in re major. si pe refren avem sol major 2 masuri si re major inca 2 masuri. problema e ca tempoul si modul in care sunt cantate versurile fac aceste 4 masuri cam plicticoase...asa ca intrebarea mea e cu ce acorduri s-ar putea inlocui sol-ul si re-ul astfel incat sa avem asa G alt acord D alt acord.... sau macar G alt acord D D.... concret e vorba de piesa the beatles-anna(go with him) este ciudat refrenul fata de stilul acelor vremuri ,dar asa a vrut compozitorul , se poate cobori in gama cu basul , si eventual si armonic dar in acest caz la unele rezolvari trebuie schimbat si corul . Edited October 26, 2008 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 pai ia avezi inainte sa intri in primu RE , faci un timp sau 2 de LA 7 , iar inainte sa te intorci in Sol faci un RE 7 ... treaba asta se cheama secondary dominants .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 ...tu vrei de fapt ceva de genul: D-F#m6-Bm7-G G-E7-A7-D sau G-Em7-Am-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest crazy-b Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 ...tu vrei de fapt ceva de genul:D-F#m6-Bm7-G G-E7-A7-D sau G-Em7-Am-D astea pe refren?sunt toate posibile variante?sau ce ai vrut sa spui.... a si mai era o chestie...inainte de refren chitara solo facea niste terte....o urcare in terte....acolo s poate sa folosesc acordurile notelor de pe care se construiesc tertele respective?ca e cam plicticos sa tin tot re.... am incercat D Em F#m si apoi intru pe refren...dar nu suna tocmai ok....na....dar eu la acorduri mai speciale nu prea ma pricep...doar cele care sunt in tonalitatea respectiva.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 n-am vrut sa spun nimic. sunt doar variatii de acorduri. daca vrei un ajutor...ataseaza piesa...sa ascultam...altfel nu se poate Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 n-am vrut sa spun nimic.sunt doar variatii de acorduri. daca vrei un ajutor...ataseaza piesa...sa ascultam...altfel nu se poate youtube Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest crazy-b Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 nu vroiam neaparat sa mi se dea mura in gura....vroiam mai degraba sa gasesc si sa inteleg un "sablon" dupa care sa fac armonii mai complexe si in alte piese... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts