www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Earvana , Buzz Feiten - opinii , comentarii


Cosu
 Share

Recommended Posts

Ambele companii se ocupa cu dezvoltarea unui sistem ce duce intonarea chitarei catre perfectiune.

 

Nu stiu care e denumirea pentru "nut" in romana (si nu ma refer la fruct ci la partea dinspre cheite(imediat dupa tasta 1) pe care se sprijina corzile.

 

Atat Earvana cat si BuzzFeiten ofera o piesa modificata ce compenseaza grosimea fiecarei corzi , atingand astfel ,dupa spusele lor, intonatia perfecta.

Nu am studiat indeaproape nici unul dintre sisteme si ii intreb pe cei ce beneficiaza de ele cat de eficiente sunt ?

 

Linkuri oficiale :

http://www.earvana.com/

http://www.buzzfeiten.com/

 

Din cate vad earvana e o chestie mult mai ieftina ~ 30$ si nu necesita instalarea de catre un specialist. Pretul vehiculat in SUA pentru instalarea unui sistem Buzz Feiten este de cam 100-130$.

 

Alta intrebare pe care o am este legata de punile tip Floyd Rose. Exista ceva similar si pentru ele ? Nu am vazut vreo referire la chestia asta (si pe siteul celor de la Buzz Feiten apare Steve Vai, mare abuzator al Floydului)

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Daca tot veni vorba de nut-uri(pragusuri, in romaneste), se poata monta un nut gen "menghina" pe un Strat?Nu ma gandesc la ceva cu suruburi si tija, gen Ibanez RG, ci la ceva gen Jackson JS30, cu 3 "capacele" cu imbus-uri care se strang peste corzi.

Edited by Baumwolle
Link to comment
Share on other sites

Daca tot veni vorba de nut-uri(pragusuri, in romaneste), se poata monta un nut gen "menghina" pe un Strat?Nu ma gandesc la ceva cu suruburi si tija, cen Ibanez RG, ci la ceva gen Jackson JS30, cu 3 "capacele" cu imbus-uri care se strang peste corzi.

 

S-ar putea sa nu ai loc.. si eu eram interesat de ceva asemanator.. daca se poate as incerca si eu :).

 

Interesanta "tehnologie". Sa intelegem ca nu o sa mai fie fret buzz ?

Link to comment
Share on other sites

Da, se poate monta menghina dar daca o dai in bara se duce dracu' tastiera. Trebuie sa ai grija. Totusi fara puntea adecvata menghina aia e o frectie la picior de lemn. Daca tii neaparat sa blochezi corzile ia niste cheite blocabile (locking tuners)

Earvana se potriveste peste orice pragus (10x pt traducere) normal. Buzz Feiten nu.

 

N-are nici o legatura cu fretbuzz. E vorba de intonatie aici.

Link to comment
Share on other sites

ce penal.. si e asa ieftin.. 139$... eu raman cu traditia... si oarecum la ideea ca putini stiu si si mai putin cunosc.. adevarul e ca atunci cand te joci pe un jackson js30.. finuta tare chitara, reglezi intonatia dupa tuner si e suta-n suta buna la tasta 12, nu mai stai sa te gandesti ca pe sol la tasta 3 sau 4 ca ai o oscilatie de 2%.. c'mon.. be serious. o fi tare schema, da sincer nu cred ca ar fi mare diferenta..get the drill?

Link to comment
Share on other sites

Comanel chit ca n-ai bani acum de chestia asta poate intr-un viitor o sa fii interesat. Eu zic ca e utila informatia.

 

PS: jackson JS30 nu e supremumul in materie de chitare. E exact genul ala de atitudine care nu te face sa iti doresti nimic mai sus de behringer, zoom sau digitech.

Link to comment
Share on other sites

F^%£ck no... stiu ca jackson nu e nici pe departe supremum in chitari.. i puri si simplu am zis ca e ok, dak e reglata bine, etc.. si sunt multumit de ea(pe moment..) asta nu inseamna ca am sa ma leg la cap fara sa ma doara... oh god, ma frustreaza faptul ca nu am intonatia perfecta perfecta la chitara.. si in plus nu cred (repet nu cred) ca se poate obtine asa ceva... intonatia perfecta.. depinde de prea multe chestii, grosimea corzilor, tensiunea lor, distanta grif corzi.. ce, iti setezi chitara dupa buzzfeiten sau il setezi pe ala dupa cum iti place tie sa canti..

 

Spre exemplu, momentan am D'Addario de 0.08pe jackson, am reglat floydu, am coborat corzile f aproape de grif (asa imi place, si asa ma descurc f bine cu flaj artificiale, squealing..etc) am facut intonatia si am mai reglat floydu odata.. am strans menghina si gata...

Acordata in E, orice E as lua suna exact la mijloc la tuner tot E... dar cu mici exceptii (de 1%, maxim 2)... dar fratilor!! Nu se aude diferenta... tragi de floyd tare, stay in tune.. si nu sesizezi.. parerea mea a fost ca inventia asta e aproape inutila..

dar mai am un set de corzi pe care il prefer, anume fender bullet end de 0.07 care are alta tensiune (logic...) ,etc... buzzu ala e universal??

 

repet, nu o luati ca si cum as fi inchis la minte sau as avea orizontul restrans

 

@Cosu: nu am negat ca informatia pe care ne-ai oferit-o nu este utila... dar pur si simplu nu cred ca merita... si in plus, dupa limita posibilitatilor .. mai exista oameni care poate nu-si permit boss gt8 sau alte scule de "bascule" fac treaba si pe un digitech sau pe un zoom...

Link to comment
Share on other sites

Cosu, problema la Earvana e ca nu se poate monta la o chitara cu Floyd Rose.Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

Pe de alta parte, Buzz Feiten Tunning System se poate.

Cred ca nut inseamna pragus.

Din cauza ca nu am Floyd Rose, m-ar tenta sa incerc un pragus Earvana.

Mi se pare cea mai buna solutie in cazul asta, avand in vedere si pretul, si faptul ca nu trebuie sa cumpar si un tunner stroboscopic.

 

Despre curburile tastelor 2-3 ale unor chitaristi cum ar fi Steve Vai si Frank Gambale pot spune ca ele sunt asa pentru a rezolva unele probleme de intonatie. De obicei aceste probleme apar la primele 4-5 taste.Se pare totusi ca cele mai afectate sun corzile 2 si 3.

 

Daca tot veni vorba de nut-uri(pragusuri, in romaneste), se poata monta un nut gen "menghina" pe un Strat?Nu ma gandesc la ceva cu suruburi si tija, gen Ibanez RG, ci la ceva gen Jackson JS30, cu 3 "capacele" cu imbus-uri care se strang peste corzi.

Bine inteles ca s-ar putea monta.DAR din cauza ca nu ai fine tunning la sistemul de tremolo ca in cazul Floyd Rose, te-ai trezi ca dupa ce ai strans menghina ca nu mai poti reacorda chitara :)

DECI NU SE POATE :)

Link to comment
Share on other sites

:) ... @ Cosu: Scuze daca am fost mega ultra incapatanat.. sau daca am dat dovada de lipsa de respect fata de parerile altora... recunosc ca a fost o opinie ...deh, nu mai spun...asta datorita cunostintelor relativ subtiri care recunosc ca le am intr-un domeniu atat de vast cum ar fi chitara... :) Accept orice injuratura pe PM... sau yahoo messenger: comanel2k :)

 

A pus cineva mana pe o chitara cu asa ceva????

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.