www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Digitech Screamin' Blues Este "picking-sensitive"?


gigimarga

Recommended Posts

Am citit pe site-ul Digitech-ului o descriere din care ar cam reiesi (dupa engleza mea) ca efectu-i picking-sensitive (suna mai distorsionat cu cat dai mai tare in corzi...cum este Boss DynaDrive)...asa o fi sau nu (ca la pret este juma' din DynaDrive)?

 

Multumesc!

HAHA ...toate-s pick sensitive , daca dai tare in corzi ai "big level" si semnalul se va distorsiona mai tare .

 

se vede cum prima data inaltele sufera de limi8tare ( deformare) si ai sound "ctunch" si asa pana la semnal rectangular cand vor disparea acele inalte ( sinusoidele mici care plutesc pe fundamentala si vom avea un semnal rectangular cu perioada fundamentalei care nu mai contine acele armonice originale ale sunetului de chitara ( in cazul nostru 0 ci va fi un sunet "nou" cu foart emulte armonice superioare ce dau un sunet deschis ( bazait , scartait ) din acest sunet se filtreaza ce vrem noi si va sun aca atare. ( FUZZ)

 

iata si un circuit de formare , cum se foloseste sa faca sinus din triunghi tot asa se pot polariza diodele sa deformeze o sinusoida depinde care dioda cand deschide si in ce portiune a caracteristicii.

 

 

cum se combina caractersitticile diodelor , polarizand in mod diferit vor rezulta diferite forme de unda.

Daca se comanda cele doua tranzistoare care dau curentul de polarizare al retelei de diode ( generatoarele de curent ) cu un semnal luat de pe iesirea distorsului trecut printr-un circuit de redresare +filtrare a tensiunii , vom obtine diferite moduri de raspuns comandat de amplitudinea semnalului ( "anvelope"),De obicei folosit pentru a mentine distorsiunea constanta si la semnale mici si este tot pick sensitive numai ca efectul va fi altul .

 

 

 

schema cu formator

 

 

specificatia respectiva este mai mult comerciala

 

distorsionatoarele care nu sunt "picking -sensitive" ar putea fi cele care folosesc un trigger pentru a obtine un semnal cat mai

'rectangular" , trigger cu compponente discrete sau din CI logice.

 

Tot asa la unele efecte distors digitale mai ieftine ( simple) e obtine o distorsiune constanta care "nu mai simte pana.".

 

dar procesoarele mai noi de viteze mare si conversie AD si DA foart ebuna cu algoritm complex poate sintetiza aproape orice raspuns dinamic ( dioda, tub, etc etc )

 

circuitul cu diode precum se vede are nevoie de tensiune "mare " dar daca se folosesc diude cu tensiunea de deschidere mica ( 0,2-04V) se poate reduce tensiunea de alimentare de la +/- 15 V la +/- 9V sau chiar si la doar +/- 4,5V.

 

Cu unele rezerve se pot folosi convertoare DC-DC ca sa produci din 9V tensiunea de +/- 15V .problema ar fi cu frecventa de comutatie ce ar putea sa ajunga in preamplif si ar produce semnale de IMD .Dar la chitara distorsionata poate nu este atat de sensibila problema.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.