Guest 2PIRG Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 It's me again. As aprecia foarte mult niste sfaturi referitoare la cum sa incerc&probez o chitara, ce calitati trebuie sa indeplineasca si la ce sa fiu atent cand cumpar o chitara. Sincer am vrut zilele astea sa merg sa cumpar asta dar am renuntat deoarece nu am stiut cum se procedeaza cand o cumpar si am mai intarziat putin. Am cautat dar nu am gasit pe forum destul de detaliat, asa ca va rog sa-mi spuneti cam cum se incearca performantele in magazin. Eu nu stiu nici macar cum trebuie sa sune. In mare, cum sa fac sa nu-mi iau teapa? Cum trebuie sa fie acordata si probata in magazin? Va multumesc mult.
Guest Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 In primul rand cel mai important dupa parerea mea iei un metronom, o acordezi si dupa aia verifici tastele sa vezi daca falseaza (daca se deplaseaza acul foarte mult la pozitia 12 nu cred ca e o chitara buna. Dupa aia vezi si u: iti place cum suna, cum se canta pe ea, e confortabila, e crapata, are griful stramb(curbat, intors), lacul e pus calumea(nu e sarit sau crapat nicaieri), scartie vreo cheita sau ceva pe la ea? sunt o grama ideea e sa te uiti atent
Quetzalcoatl Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 (edited) cand vrei sa o cumperi: -cauta defecte de genu=griff curbat,cheitele au joc,cheitele nu o tin acordata(adica se dezacordeaza imediat) etc. -de acordat iti pot da un tuner sau o acordeaza ei -corzile de pe ea nu sunt bune.(Sa iti cumperi corzi noi:conteaza ce grosime au,deoarece daca le iei prea groase risti sa iti macini inaltatorul(nut-ul) si apoi incepe sa bazaie(fret-baaaazzz) si acelasi lucru daca sunt prea subtiri.Si mai conteaza sa poti sa canti tu pe ele.Eu iti recomand 0.10-0.50 Ernie-ball,GHS,Elixir(dar sunt mai scumpe-60 lei setul). -Ai putea sa cumperi una la mana a doua(macar de ar fi cantata ) -Recomandat sa iei pe un prieten cu mai multa experienta cu tine...sau sa gasesti pe cineva sa mearga cu tine. Si nu in ultimul rand: Sa fie pe placul tau! Spor la studiu! P.S:Daca am mai omis ceva,va rog frumos corectati-va!! Edited September 1, 2008 by Blitz423
CiocanelBloodyCIocanel Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 In primul rand cel mai important dupa parerea mea iei un metronom, o acordezi si dupa aia verifici tastele sa vezi daca falseaza (daca se deplaseaza acul foarte mult la pozitia 12 nu cred ca e o chitara buna.Dupa aia vezi si u: iti place cum suna, cum se canta pe ea, e confortabila, e crapata, are griful stramb(curbat, intors), lacul e pus calumea(nu e sarit sau crapat nicaieri), scartie vreo cheita sau ceva pe la ea? sunt o grama ideea e sa te uiti atent no no no... he means Tuner... (aparat de acordat chitara/bass)
Quetzalcoatl Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ai luat-o inainte obogz si faza cu intonatia(adica nu falseaza pe acorduri) se poate rezolva!
Cosu Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Cere mai multe instrumente din aceeasi gama si una ceva mai scumpa. Vezi si tu cum suna fiecare ca sa ai ce compara. Daca observi o problema cu chitara intreaba-l pe vanzator de ce e asa si roaga-l sa o remedieze. In general vanzatorul ar vrea sa pleci multumit si sa mai revii si nu sa iti dea o teapa. E bine sa mai iei pe cineva cu tine (de preferat chiar chitarist) care sa isi dea si el cu pararerea vis-a-vis de sunet.
Guest 2PIRG Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Multumesc tuturor, dar ce ziceti de asta? Fara tuner sau alte chestii dubioase. Iti arata cum trebuie sa sune fiestecare coarda. Mie mi se pare destul de handy. Oricum, cum ati zis si dv., o sa incerc sa-mi dau eu cu parerea, in lipsa de prieteni binevoitori sa ma ajute, pe langa ca ar trebui sa fie placuta la cantat. Sper sa ma descurc. Multam.
Guest Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 (edited) no no no... he means Tuner... (aparat de acordat chitara/bass) sry lipsa de somn... mai greseste si omu ce vrei ai luat-o inainte obogz si faza cu intonatia(adica nu falseaza pe acorduri) se poate rezolva! daca e facuta prost poti sa o reglezi tu pana la anu ca tot nu o sa sune. si daca e acustica spune-mi si mie cum o sa o rezolvi Edited September 3, 2008 by Guest
Guest 2PIRG Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 si faza cu intonatia(adica nu falseaza pe acorduri) se poate rezolva! daca e facuta prost poti sa o reglezi tu pana la anu ca tot nu o sa sune. si daca e acustica spune-mi si mie cum o sa o rezolvi Imi explica si mie la ce va referiti prin "faza cu intonatia(adica nu falseaza pe acorduri)" ? Ce inseamna asta? Poate sa falseze dar nu pe acorduri?
Guest Superman Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 nu intonatia e altceva coarda libera cea mai subtire e MI daca la tasta 12 nu suna a MI cu o octava mai sus si acul arata Fa sau altceva e problema majora totul e sa arate in jur de mi de obicei mai mult cred sau chiar perfect mi cred ca asta e intonatia.
Recommended Posts