Guest Cossminnn Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Warning: Possible dumb question! Vreau sa-mi iau o chitara acustica si sunt curios daca are vreo importanta (majora) forma. Acum, in afara de design, mai este vreo deosebire intre chitarile de mai jos? Si ce ati recomanda unui incepator sa-si ia dintre cele 2 modele? Mie personal imi place cum arata cea de-a doua...
dass101 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 A doua este o chitara "nestandard" N-as recomanda-o nici unuia mai initiat, d-apoi unui incepator. Are freturile in "eventai", chestie facuta pentru a corecta problemele de intonatie inerente la chitari si alte instrumente de acelasi tip. Daca ignoram asta diferenta este ca cea de-a doua are "cutaway" adica are acces mai bun la tastele de sus. Chestie de dorit in general.
Guest Cossminnn Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Asta tot ca nr2 din prima poza e? Ca parca arata altfel, dar tot cu acelasi design...
Guest Cossminnn Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Unde e aia a doua de vanzare? Nu stiu sa-ti spun, ca pozele le-am gasit pe net...
ciuci Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 ii de preferat una cu cutaway, chiar daca nu acum, mai incolo vei avea ce face cu freturile alea.... offtopic,@dass101 (sau altii care stiu) nam mai vazut asa freturi(in evantai).... puteti da varog mai multe detalii despre ele??
Guest fluffyone Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Sunt bestiale! Iti ia ceva timp sa te obisnuiesti dar merita. Se justifica mai mult la scale mari si griffuri late, a se citi bassurile cu 5+ corzi, desi intuiesc ca si la chitare sunt foarte practice. Diferentele sunt ca intonatia se regleaza diferit pe fiecare coarda, si ca face ca degetele tale (care sunt intr-un evantai despartit) sa stea intr-adevar paralele cu freturile la freturi mari, in consecinta sa poti sa le tragi in jos pe corzi fara sa schimbi unghiul lor. Sper ca m-am facut inteles.. Orium, e partial moft.
Guest ciprian_d Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 ia-o pe prima,..arata mult mai bine decat a doua..si ce daca e asimetrica a doua..asta nu iti da de mancare..si uita-te un pic si la freturi...!!!
Guest Sylviu Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 mie imi place a doua.. da e urat headstocku.. a doua da cu headstocku primei
Guest TimeRobber Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Eu ti-as recomanda prima chitara , pt ca : 1) E standard ( ceea ce e mai accesibil pt incepatori) 2) Chiar daca nu are Cutaway , un incepator inca nu poate sa se foloseasca de tastele foarte inalte .. important e sa inveti mai intai ce se " intampla " in primele 5 , hai sa zicem 7 taste , apoi , daca esti talentat si te descurci vei vedea tu ....
Soulmaster Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Mai degraba le cumperi pe amandoua si ai rezolvat problema
Guest tudor. Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 as vrea sa incerc sa cant pe a2a...chiar sunt curios cum dreaq ar venii...
Soulmaster Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Pana acum nici prin cap nu mi-ar fi trecut k o chitara sa aiba tastele in halul asta... partea rea e k nici nu sunt marcate, si e oleacutzica mai greu sa te orientezi. Si... headstockul sucks... Gandeste-te ca designul nu inseamna nimic... Atunci cand cantzi sa nu zica lumea k omori gaini Si altceva f important... cat de comoda e chitara.
GrP Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 (edited) Pana acum nici prin cap nu mi-ar fi trecut k o chitara sa aiba tastele in halul asta... partea rea e k nici nu sunt marcate, si e oleacutzica mai greu sa te orientezi. Si... headstockul sucks... Gandeste-te ca designul nu inseamna nimic... Atunci cand cantzi sa nu zica lumea k omori gaini Si altceva f important... cat de comoda e chitara. Banuiesc ca tastele sunt marcate pe o parte a grifului (de obicei partea stanga dc teuiti din fata)... La chitara mea asa ii... In rest...sunt de acord... Ca sa nu fiu OFFTOPIC...iti recomand prima chitara, cum au zissi baietii pana acum: freturile alea d la chitara 2-a nu-s facute pt incepatori, sau cel putin asa cred io... Edited June 21, 2006 by GrP
Recommended Posts