Guest Smokey Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 In primul rand vreau sa va salut pentru ca sunt nou pe acest forum:). Acuma, trecand la problema care ma macina de prea mult timp, vreau sa va intreb si eu un lucru: Cum e mai bine sa repet, stand in picioare sau pe scaun? N-am avut onoarea sa cant la chitara decat de un an de zile si stiu ca in mom in care repet cu trupa, am dificultati in a canta din picioare, si de asta vreau sa stiu daca nu e mai bine sa repet din picioare! Va rog sa-mi raspundeti!
guitar88 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 (edited) Cand invat un exercitiu/cantec/orice stau pe scaun ... nu are rost sa ma obosesc intr-aiurea. Cand le repet in schimb, in picioare. Oricum ti-as sugeri sa tii chitara in asa fel incat fie ca stai pe scaun fie ca stai in picioare sa ramana in aceeasi pozitie. Edited May 4, 2008 by guitar88
apocalipsa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 cand nu o sa te mai gandesti la ce pozitie ar trebui sa iei cand canti, o sa poti canta in orice pozitie. toata kestia e doar de comoditate.
SolDiez Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Eu daca nu stau pe ceva si stau in picioare cu strapu nu pot canta...adica nu cu atata precizie. Si decat sa cant mai pe langa prefer sa stau jos. Oricum la un concert e cam aiurea sa stai jos sa nu te manifesti in picioare. Depinde si de melodie, de gen dar mai devreme sau mai tarziu trebuia repetat si cantatu' in picioare.
Guest Smokey Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 dar gamele de exemplu e cel mai bine sa le repeti stand jos nu? ca am incercat pentatonicele cantate din picioare si sincer, cand ajung la cele de pe la mijlocul grifului simt ca ma ia naiba, pur si simplu nu pot sa duc degetele pe ultima coarda cu usurintza:-S deci concluzia e ca cel mai bine repet stand jos pana ma formez mai bine ca si chitarist si dupa pot sa incep sa repet din picioare, nu?
guitar88 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 dar gamele de exemplu e cel mai bine sa le repeti stand jos nu? ca am incercat pentatonicele cantate din picioare si sincer, cand ajung la cele de pe la mijlocul grifului simt ca ma ia naiba, pur si simplu nu pot sa duc degetele pe ultima coarda cu usurintza:-S deci concluzia e ca cel mai bine repet stand jos pana ma formez mai bine ca si chitarist si dupa pot sa incep sa repet din picioare, nu? In cazul asta, ridica chitara. Vazand ca probabil majoritatea chitaristilor se pregatesc pt. a canta pe scena (si pe scena de obicei se canta in picioare) ar fi bine sa te obisnuiesti cu cantatul din picioare. Cand inveti notele poti sta si jos, dar cand LE REPETI este important sa stai in picioare. Cum am mai zis, ideal ar fi, fie ca stai jos fie ca stai in picioare chitara sa ramana in aceeasi pozitie. Adica ar trebui sa fii in stare sa stai si sa te ridici de pe scaun fara a misca chitara.
BCRich Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 (edited) ideala e pozitia in care te simti bine. Corect, la chitara se canta pe scaun cu piciorul stang pe un scaunel.La muzica clasica se poarta si pe scena,la alte genuri e cam penal sa canti pe scaun.(nu da bine) Ca sa inveti corect sa tii mama pe chitara iti trebuie o pozitie corecta a chitarei asa ca ...tu hotarasti. P.S. Asta sa fie problema...dupa ce te obisnuiesti sa canti pe scaun nu o sa fie o problema sa canti si in picioare Edited May 7, 2008 by BCRich
Guest Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Lui Robert Fripp ii place sa cante numai sezand pe scaun. Si arata pretty cool asa.
canstantzin Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 cand eram incepator nu mi venea sa cred ca voi ajunge sa pot canta vreodata in picioare mi se parea al dracului de greu. acum "pozitia mea preferata" este in picioare . totul vine de la sine.
Guest Smokey Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 aha, deci pot sa repet stand pe scaun ca dupa ce am sa ajung sa stapanesc chitara, o sa pot sa cant din picioare cu usurinta, nu?
BCRich Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 o sa poti sa invarti si din pleata,nu numai sa stai in picioare hahaha
Guest edeph Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 am o intrebare scurta ca sa nu fac alt topic . Cam cat ar trebui sa exersez pe zi ca incepator ? ( chitara clasica)
apocalipsa Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 unii canta in semipicioare adica cracanat si cocosat, vezi basistul lui Metallica.
hades Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 am o intrebare scurta ca sa nu fac alt topic . Cam cat ar trebui sa exersez pe zi ca incepator ? ( chitara clasica) de obicei cam cat ai timp iar de ai timp garla cum nu prea multi au... e bine sa o canti cu folos minim 2 ore pe zi sau pana te plictisesti (daca e cazul)
blackheart Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 am o intrebare scurta ca sa nu fac alt topic . Cam cat ar trebui sa exersez pe zi ca incepator ? ( chitara clasica) Pai de cand am inceput mi s-a spus minim 30 de minute pe zi. Daca ai timp sa exersezi mai mult nu-i nici o problema. Numa ca aici conteaza si calitatea exercitiului . Spor la treaba
Recommended Posts