Guest Frukwan Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 e normal sa bazaie freturile cand fac picking aproape de bridge? in rest nu se aude
Cosu Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Nu, nu e normal. Daca e vorba de o chitara electrica verifica inaltimea corzilor si curbura gatului.Ridica foarte putin corzile. Daca nu se rezolva asa mergi cu ea la cineva care a mai reglat chitare
Trigger Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Pe langa ce s-a spus mai sus, verifica sa nu fie prea sus dozele sau sa nu fie prea mare locasele pentru corzi de la bridge (in cazul acesta corda nu sta fix, mai ales la picking langa bridge).
karpi Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 e normal sa bazaie freturile cand fac picking aproape de bridge? in rest nu se aude NU mai ales daca e langa bridge NU , corzile au amplitudine mare de oscilatii cand pickimg catre neck ...( basi mai puternici) in acest caz daca dai tare se poate sa ai fret buzz.La bridge amplitudinea este mica si nu ai fretbuz atat de "usor" .Altceva zdranganer la tine ....da fin cu pana .
Cosu Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 karpi cred ca e vorba de fretbuzz pe tastele superioare. Eu asta am inteles.
Doctor X Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Omul a zis ca are fret buzz numai cand ciupeste corzile langa bridge. In cazul asta, karpi are dreptate: e mai probabil sa apara fret buzz atunci cand ciupesti corzile mai aproape de neck, iar motivul a fost explicat fizic mai sus. pentru dom' karpi.
Guest Frukwan Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 (edited) ceva ciudat se intampla..in general nu am fret buzz..cand fac picking aproape de bridge incep sa se auda..de la tastele de mijloc pana la final.. m`am uitat atent la grif si e putin "loosen" (fac mereu confuzie intre convex concav) later edit..karpi are dreptate..imi zdrangane din saddle..si am umblat degeaba la truss rod la inaltimea corzilor..acu sunt prea sus corzile Edited March 19, 2008 by Frukwan
Guest radioman Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 ceva ciudat se intampla..in general nu am fret buzz..cand fac picking aproape de bridge incep sa se auda..de la tastele de mijloc pana la final.. m`am uitat atent la grif si e putin "loosen" (fac mereu confuzie intre convex concav) later edit..karpi are dreptate..imi zdrangane din saddle..si am umblat degeaba la truss rod la inaltimea corzilor..acu sunt prea sus corzile Concav-tine apa, convex, nu...
Recommended Posts