www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

incepatori !!!


Slowhand
 Share

Recommended Posts

Pai da' mai sunt atatea threaduri deschise despre si pentru incepatori...pentru cantece, exercitii, teorie, echipament, pareri. Ce ai vrea sa se mai discute aici? :)

Link to comment
Share on other sites

Dap, si eu sunt incepator.

Pai depinde ce te-ar interesa.

Sunt sus niste sticky threads interesante, unul pentru incalzire, unul pentru intretinerea chitarii.

Mai este un thread pe prima pagina parca despre incepatori care contine niste linkuri utile.

In general ar trebui sa rasfoiesti paginile forumului sa te uiti prin subiectele deshise ca sunt multe chestii interesante.

Link to comment
Share on other sites

pe scurt: acustica are griff mai lung (tasta 15 in dreptul cutiei de rezonanta fata de tasta 12 cum e la clasica), are cutia de rezonanta mai mare si are corzi de metal pe canD cealalta are corzi de nylon. Si clasica are griff-ul mai lat.

Link to comment
Share on other sites

Si suna total diferit :) Se preteaza pentru genuri muzicale diferite. Clasica la muzica clasica/flamenco si acustica (western) la rock, folk, etc.

 

Pey, eu am o Hora Reghin electro-acustica si un squier affinity strat. Si nu fac cursuri...inca, dar o sa ma apuc de indata ce mai imi fac putina ordine in programul meu si-asa cam incarcat.

Cel mai important sfat: practice :) si cand nu stii ceva intreaba ca altfel poti porni pe un drum gresit

Link to comment
Share on other sites

mersi!!! :) dar io am clasik cu corzi de metal :) ?

well...SCHIMBA-LE repede...e cel mai bun sfat p care ti-l pot da acum...e o mare sansa ca grifful de clasica sa nu suporte prea bine tensiunea corzilor d metal si sa inceapa sa se deformeze=>chitara o sa falseze urat d tot...asa ca scapa de ele si pune d nylon!

Link to comment
Share on other sites

mai deci..intai fii sigur ca-s de metal..ca io am o banuiala..cele invelite cu metal sunt in interior de plastic..deci daca esti la inceput sa nu te pacalesti..alea de metal au nasturelu ala in varf iar alea de plastic se prind cu nod

Link to comment
Share on other sites

Guest evilone

Ok, mi-am luat ºi eu o chitarã western. Întrebarea mea este: „now what”? Ce ar trebui sã învãț mai întâi? Acordurile? Care acorduri mai exact? Unde gãesc niºte noțiuni de bazã (pe cât posibil în limba românã – am observat cã mulți de aici au tendința sã dea link-uri cãtre site-uri în englezã).

Link to comment
Share on other sites

Guest evilone

M-am uitat (destul de fugitiv ce-i drept) pe site-urile respective ºi aº pune o întrebare dacã aº ºti ce sã întreb… De fapt am o întrebare: lumea chiar învațã dupã documentele alea? Sau ar fi mai bine ºi mai simplu sã fac ceva cursuri?

Link to comment
Share on other sites

Eu am inceput cu gama Do major si 3 acorduri: Do major, Fa major, Sol7. Apoi am invatat La minor, Re minor si Mi 7. Asta in vreo 1 sapt jumate, doua zi de zi. Poti sa consulti o carte de muzica de a X-a. Sunt destul de multe lucruri interesante acolo.

Uite un dictionar de acorduri...chorddictionar.zip

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Evilone, eu am invat acordurile de pe site-uri ca ProChitara(mai exact de pe CyberFret), mi se pare foarte simplu.Nu cred ca ai nevoie de un profesor care sa te invete unde sa-ti ui degetele la fiecare acord, sa fim seriosi.Un profesor te invata chestii de finete, tehnica si artificii, pe care nu le poti invata atat de usor prin alte mijloace.

Link to comment
Share on other sites

Guest evilone

Sincer, în momentul ăsta mă preocupă şi alte probleme cum ar fi: cum ridici degetul de pe coardă fără ca ea să zbârnâie (atunci când coarda este în vibraţie), sau cum ridici degetul fără ca coarda să sune (uneori coarda „se lipeşte” de deget şi atunci când încerci să îi dai drumul sună de parcă ai fi ciupit-o uşor). Chestii de-astea de super-începător. :)

 

Mă simt uşor complexat şi de faptul că nu am cunoştinţe de teorie muzicală. Când citesc nişte documentaţii de-alea şi încep să vorbească despre tonuri/semitonuri/game majore/whatever deja mă pierd.

Edited by evilone
Link to comment
Share on other sites

Cam ciudat ce-mi spui... Oricum, cand ridici degetul de pe o coarda si ea tot mai suna, nu fii dezamagit, ai facut un pull-off ceea ce in unele melodii o sa-ti trebuiasca. Si sa fim seriosi, ca sa ridici degetul de pe o coarda si sa nu sune nu prea se poate, doar la viteze mici de ridicare. Ceea ce ai tu nu sunt probleme.

Link to comment
Share on other sites

Guest evilone

Posibil… cât despre zdrãngãnituri/zbârnâituri, cred cã pur ºi simplu n-am suficientã forțã în degete ca sã lipesc corect coarda de tastã. Cred cã o sã mã apuc sã chinui un covrig de-ãla de cauciuc. Anyway, în ultimele zile am zdrãngãnit obsesiv intro-ul de la Metallica – „One” ºi începe sã sune din ce în ce mai curat. Se pare cã secretul este în exercițiu.

Link to comment
Share on other sites

n-am suficientã forțã în degete ca sã lipesc corect coarda de tastã.

Pai acum depinde cum tii degetul deoarece acesta trebuie sa fie lipit de tasta pentru ca sa nu ai probleme cu zbarnaitul corzilor.Sa nu tii griful in podul palmei pentru ca nu vei avea putere sa apesi tare pe corzi si nici nu vei pute sa iei acorduri mai dificile.Pe spatele grifului glisezi cu degetul mare care te va ajuta sa apesi mai tare pe corzi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.