www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Interesanta Cu Amp-ul

Recommended Posts

Guest msmihai
Posted (edited)

Problema mea este urmatoarea : cand dau drumul la amp ( in gol, fara chitara sau altceva ) , se aude un bazait ( chiar si pe volum mic ) . Daca bag chitara, e si mai nasol. Cand nu ating ceva metalic de pe ea ( corzi, controale de volum,etc), se aude iarasi bazaitul acela enervant. Intr-un final am schimbat priza amp-ului si de data asta a mers ok . Facand teste cu diferite prize, am ajuns la urmatoarea concluzie : bazaitul acela se aude doar la prizele fara impamantare. La cele cu impamantare se aude ok , chiar si folosind un prelungitor.

Intrebarile mele sunt:

1. Toate amp-urile reactioneaza in felul asta ?

2. In timp, se poate strica ceva ( chitara, amp, chitarist :) )?

3. Cum pot rezolva problema daca totusi nu am la dispozitie o priza cu impamantare ?

Edited by msmihai
Posted

Ampurile sint facute sa functioneze in prize cu impamintare. Oriunde nu ai impamintare se va intimpla la fel.

Ca faza nasoala se poate intimpla sa apara o descarcare electrica in interiorul ampului si atunci nefiind scurgere catre pamint se va scurge prin tine. Chestia asta e valabila la toate aparatele electrice (masina de spalat, frigider, etc.)

Guest msmihai
Posted

Dar totusi, bazaitul acela de unde provine mai exact ?Si da, pentru o saptamana voi avea tevi :) ( cat sunt acasa . dupa aia ma intorc la camin si acolo sper sa fac rost de o priza cu impamantare ).

Posted
Dar totusi, bazaitul acela de unde provine mai exact ?Si da, pentru o saptamana voi avea tevi :) ( cat sunt acasa . dupa aia ma intorc la camin si acolo sper sa fac rost de o priza cu impamantare ).

Iti dai seama ce tampenie ai spus ? "Prize cu impanatare" se refera in principiu la reteaua electrica a imobilului in care canti :) [desi se pot pune fara nici o jena prize shuko pe o retea fara impamantare sau invers]

Guest chitaristul_innascut
Posted

eu PC-ul il tin intr-o priza care nu putea sa-i fie pusa impamantare...

ghici sa a facut tata :) ? a legat un capat al unui fir de nul si celalalt de una din tablitele (argintii sau aurii, depinde) de pe stecherul unui prelungitor (cu impamantare) ... si zice ca asta e impamantare :) ...

Guest diogrey
Posted

cand ajungi in camin leagati impamantarea la calorifer si gata :)