www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

POD xt


winci
 Share

Recommended Posts

mestere,daca totu merge bine,si bunul prieten care ma ajuta nu se razgandeste hehe,o sa te pot ajuta eu cred.

insa voi avea un pod 2,nu xt,ptr ca siincer nu mi se pare ca e just pretu mai mare,ptr ce am nevoie,adica recording.oricum,line 6 sunt cu adevarat amazing,net superioare tuturor procesoarelor astea asa mai accesibile.super sunet.

Link to comment
Share on other sites

Eu am un Pod XT :) Super meseriasa scula, indeed.

Pe clean, folosesc "Class A-30 TB" (simulare de "VOX AC-30 with Top Boost")

In rest, Plexi Variac (simulare de Marshall Super Lead + Variable AC Transformer), simularile de Marshall JCM 800 si JMP-1, etc. :) A, si simularea de Mesa Boogie Double Rectifier kicks ass.

 

winci, ai cumparat si model pack-ul "metal shop" ?

 

jacksonman : dupa parerea mea, XT-ul isi merita banii; unul din avantajele fata de POD2 este ca permite inregistrarea directa, digital-only, via USB.

La o inregistrare normala, chestia ar fi cam asa: POD -> DAC-ul POD-ului -> CABLU -> ADC-ul placii tale de sunet - deci o gramada de intermediari care pot introduce probleme.

Cu PODxt, dupa ce instalezi driverul, pur si simplu selectezi POD-ul ca si recording device in programul tau de recording.. and voila... :) crispy, juicy & noiseless guitar tone :(

Link to comment
Share on other sites

Ai dreptate mike, si eu sunt de parere ca xt-ul isi merita banii. Mult timp am fost fun Boss, am avut ME-8, GT-5 si alte minunatii iar acum 2 luni un GT-8 dar PodXT este incomparabil cu produsele Boss. (Nu va suparati posesori de boss, e doar o parere) GT-8-ul a fost acceptabil, dar pana ai scos un sunet ca lumea iti trebuia zile, te pierdeai in parametrii si pana la urma in live tot mai aveai de reglat cate ceva. Cu pod din 2 miscari ia facut un ton care suna la fel de bine line ca si in amp de chitara.

Din pacate nu am inca Metal Shop-ul, dar ma tenteaza gandul :) . Chiar m-am gandit si la Collection Classics. Un coleg al meu de trupa (celalalt chitarist) de cand a vazut si a auzit xt live-ul meu e ferm hotarat sa-si vanda GXF 8-ul lui si sa-si cumpere si el un xt Live. Cu el ne-am gandit sa cumparam cele doua Model Pack-uri.

Eu pe clean am folosit tot Class A-30, dar merita incercat si Jazz Clean-ul. In rest tot asa ca tine, dar mi-a mai placut si Brit J-800 si Solo 100.

Eu sunt incepator in ceea ce priveste Line6 products (cu 2-3 saptamani experienta) dar pana acun n-am gasit nimic de reprosat la xt. Mai tinem legatura si poate schimbam 1-2 Bundle :)

Link to comment
Share on other sites

Winci, te contrazic aici :) si oricat de ciudat pare, da sunt posesor de gt8 :)

Sunt de acord cu tine in multe privinte, insa trebuie sa fii constient ca gt8 iti permite mult mai multe lucruri de finete pe care xt-ul nici nu le viseaza.. poti modifica sunetul pana la cel mai mic parametru, si daca stii sa-l setezi, vei vedea diferenta clar live.

Intr-adevar buba majora a gt8-ului este sectiunea de inregistrare directa, unde suna cam mort, dar live este o scula mult superioara :)

Link to comment
Share on other sites

Elethan, nu vreau sa te contrazic, poate ai dreptate din punctul tau de vedere. Chiar GT-8-ul se poate regla pana la cel mai mic amanunt si asta e bine intr-un fel, dar aici trebuie sa recunosti ca-ti trebuie cam mult timp pana te familiarizezi cu toate amanuntele, terbuie sa ai in ureche toate modelele, efectele ca sa nu incepi sa regelezi la intamplare. Poate tu ai timp si rabdarea si poti sa scoti den GT-8 ce crezi tu ca vrei sa scoti. Vezi aici e diferenta intre noi. Eu nici timp, poate nici rabdare suficianta nu am sa stau toata ziua sa umblu la paremetrii. Mai bine exersez. Mai e vorba si de gust. Daca ar fi chaiar o diferenta chiar asa mare live intre cele doua procesoare (si sa nu uitam ca XT Live e mai scump), cine ar fi care ar vrea POD? In fine eu in felul meu sunt multumit cu scula mea. Recunosc ca GT-8 are foarte multe posibilitati, poti combina efectele aproape pana la infinit dar ceea ce-mi ofera XT Live mi imi e deajuns. Inca odata scuze, n-am vrut sa jignesc pe nimeni, ceeace am spus e doar o parere; parerea mea personal, dar ... stiu ca nu sunt singurul. De fapt conteaza sa-ti placa scula ta, sa fi multumit cu ea si sa-ti satisfaca gustul tau personal. :)

Link to comment
Share on other sites

Normal, te inteleg perfect, si recunosc ca xt-ul suna mult superior in inregistrari, si cred ca mi-as face treaba si cu el foarte bine.Timp.. nici eu nu am atata timp cat sa pierd si de multe ori imi iau castane de la colegii de trupa ca mai ma aplec sa mai modific ceva :) Si intr-adevar ia foarte mult timp sa scoti ceva din el... eu inca inca incerc sa scot un ton adevarat pt inregistrat direct in line-in acasa, pentru ca la sala, ajutat de un marshall jcm800, am scos perfect ce cautam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Fratilor Xt ul are cele mai proaste preseturi pe care le-am auzit vreodata, nu degeaba le-au dat moca gata instalate, dar daca ajungi sa te joci cu ea si sa-i prinzi spilul, nu exista GT care sa scoata ce scoti cu POD-ul. Eu am cantat si cu una si cu cealalta si aici nu este vorba de genuri muzicale, indiferent de gen Line 6 este superior GT 6,8 in schimb este foarte pretentioasa la amplifuri. Pana nu gasesti statia lui nu te poti astepta la mare lucru. Gt ul are intradevar multe posibilitati de reglaj bar baza din care se porneste este slaba.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.