ThinkBlue Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Datele problemei sunt urmatoarele: un Fender Champion 110, 25W, dif de 10" si un bass (pe care nu-l am inca, dar intentionez sa mi-l iau). Pana mai fac eu rost de bani pentru un amp de bass, va trebui sa ma descurc cu cel de chitara. Cum o sa sune? Exista vreun risc sa-mi distrug amp-ul de chitara? Precizez ca sunt un chitarist amator de apartament, deci nu ies cu ele pe vreo scena. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Va suna prost normal. Dar daca n-ai de ales, mai conteaza? Nu exista riscul sa strici nimic, mai ales la volume de apartament. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Petrecce Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Va suna prost normal. Dar daca n-ai de ales, mai conteaza?Nu exista riscul sa strici nimic, mai ales la volume de apartament. Aha...asta n'am incercat da' te cred pe cuvant si ma asteptam la raspunsul asta. Eu am incercat situatia inversa (chitara in amp de bas; parca H&K nu mai tin exact minte...) si suna guess what! Tot prost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted November 14, 2007 Author Share Posted November 14, 2007 (edited) Bine, la asta ma asteptam si eu ca doar d'aia exista amp-uri pentru fiecare instrument. Ideea era daca se aude doar prost sau infect de prost. Edited November 14, 2007 by ThinkBlue Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulfhednar Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 eu am incercat un bass electro-acustic printr-un amp microcube... se audea ok... dar nu am incercat printr-un amp de bass. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 sunt desigur chestii diferite ce trebuiesc utilizate corespunzator; convins sunt ca nu se aude normal...deoarece nu are cum dar la volum mic nu se poate deteriora abosolut nimic. Desi sunt sceptic in a ma exprima la combinatia Bass pe amp de Chitara (banuiesc ca la un volum mai mare inafara unor piese electronice ce se supra solicita, diful este piesa principala care suporta consecintele) Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Petrecce Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 sunt desigur chestii diferite ce trebuiesc utilizate corespunzator; convins sunt ca nu se aude normal...deoarece nu are cum dar la volum mic nu se poate deteriora abosolut nimic. Desi sunt sceptic in a ma exprima la combinatia Bass pe amp de Chitara (banuiesc ca la un volum mai mare inafara unor piese electronice ce se supra solicita, diful este piesa principala care suporta consecintele) Da nu ti'a trecut vreodata prin cap ca reglajele bas/medii/inalte sunt altele parametrii eq la frecvente diferite; componentele ce sunt folosite la constructia boxei,dif'ului,etc sunt altele si dimensionate altfel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest costi iorga Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Subscriu lui dass101. Nu ti se intampla nimic, la volum de apartament. Exista riscul, la volume mari, sa-ti f...ti diful, care nu este construit pentru asa gama de frecvente! De sunat va suna destul de prost, pentru ca si reglajele si complonentele unei statii de bas sunt altfel dimensionate (alte frecvente de trecere, alt soi de amplificare, etc). O sa-ti cam lipseasca... basii Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted November 15, 2007 Author Share Posted November 15, 2007 Ok, m-am lamurit.Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 iti zic eu cum suna. la volum mai mare de 25w o sa ramai cu piesele in mana. si sigur f@ti ceva. poate nu din prima zi... probabil ca la ce faci tu in casa e ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teckus Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Lemmy de la Motörhead canta cu basu in ampuri de chitara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted November 15, 2007 Author Share Posted November 15, 2007 Lemmy de la Motörhead canta cu basu in ampuri de chitara. Deci, se poate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Deci, se poate! cel mai elocvent examplu care imi vine in minte e ex-bassistul de la Metallica Cliff Burton si melodia "Pulled teeth anesthesia". Am inteles ca a fost un pioner in domeniul bass distorsionat ...voi stiti mai bine ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted November 15, 2007 Author Share Posted November 15, 2007 cel mai elocvent examplu care imi vine in minte e ex-bassistul de la Metallica Cliff Burton si melodia "Pulled teeth anesthesia". Am inteles ca a fost un pioner in domeniul bass distorsionat ...voi stiti mai bine ... Cred ca am ajuns cam departe ! Lemmy, Cliff Burton si eu. Mult prea departe. Extrem de departe. Multumesc, oricum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Subscriu lui dass101. Nu ti se intampla nimic, la volum de apartament. Exista riscul, la volume mari, sa-ti f...ti diful, care nu este construit pentru asa gama de frecvente! De sunat va suna destul de prost, pentru ca si reglajele si complonentele unei statii de bas sunt altfel dimensionate (alte frecvente de trecere, alt soi de amplificare, etc). O sa-ti cam lipseasca... basii 1. Difuzorul e cea mai mare problema, si din cauza lui nu se va auzi "corect", plus ca poti sa il defectezi. 2. Filtrele sunt calculate altfel, si va suna putin altfel, nici mai prost, nici mai bine, doar altfel . 3. That's just stupid. 4. Fals, un amp "de chitara" (adica partea de filtrare/"procesare" a semnalului) are mai mult bass/low-end decat unul "de bass". Bassul "de bass" e dat de difuzor P.S. 1,2,3 si 4 sunt chestiile marcate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts