Guest Andrei Popescu Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 Salutare Am luat recent un FatStrat si are o mica problema. Mai ales cand e pe canalul overdrive se aude un bazait enervant in boxa. Cand ating corzile bazaitul inceteaza. Un amic mi-a zis ca e vorba de impamantarea chitarii si ca un anume fir din interior cauzeaza asta. Aveti idee de un service in Bucuresti unde mi-ar putea rezolva asta? Multam Andrei Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 chitara e OK daca pui mana si inceteaza bazaitul = ai firul de pamantare legat la bridge +corzi deci este OK. Impamanteaza PC-ul , Statia , FOLOSESTE NUMAI prize cu pamantare ,( oriunde canti ) Pentru prevenire socurilor electrice aceasta pamantare a "corzilor" se face printr- un condensator de 5-10 nF /1000v. in paralel cu o rezistenta , cauta pe net . "guitar grounding , safe grounding , etc . Este periculos sa ai statia ( deci si chitara ) impamantata , si alta scula de pe scena neimpamantata ba chiar sa aiba tensiune pe sasiu in urma unei defectiuni !!! Niciodata sa nu tii mana pe corzi si sa atingi partile metalice la o alta scula pe o scena !! mai cauta pe rgc.ro s-a mai discutat . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Popescu Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Multam mult, Karpi Eu m-am ingrijorat cand am cantat la un amic, prin alta statie, si s-a auzit acelasi bazait. Dar nu am verificat daca priza lui avea impamantare O sa mai caut Andrei chitara e OK daca pui mana si inceteaza bazaitul = ai firul de pamantare legat la bridge +corzi deci este OK. Impamanteaza PC-ul , Statia , FOLOSESTE NUMAI prize cu pamantare ,( oriunde canti ) Pentru prevenire socurilor electrice aceasta pamantare a "corzilor" se face printr- un condensator de 5-10 nF /1000v. in paralel cu o rezistenta , cauta pe net . "guitar grounding , safe grounding , etc . Este periculos sa ai statia ( deci si chitara ) impamantata , si alta scula de pe scena neimpamantata ba chiar sa aiba tensiune pe sasiu in urma unei defectiuni !!! Niciodata sa nu tii mana pe corzi si sa atingi partile metalice la o alta scula pe o scena !! mai cauta pe rgc.ro s-a mai discutat . Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaug Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Buna Andrei Cred ca ar trebui amintit ca in aceiasi statie chitarile mele nu au bazait deloc, iar priza respectiva are impamantare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Popescu Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Da... corect Inseamna ca trebuie sa mai incerc si pe alte statii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Pot sa spun ca acelasi fenomen se intampla si la mine, dar, al meu amp este "legat la pamant". Este posibil ca... reteaua de impamantare sa nu functioneze sau sa fie intrerupta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wierdguy Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 toni mi`a recomandat acum ceva timp, daca nu merge impamantarea normala, sau daca nu am, sa leg ampul la calorifer. you might as well try it yourself:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Popescu Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Interesanta idee O sa incerc toni mi`a recomandat acum ceva timp, daca nu merge impamantarea normala, sau daca nu am, sa leg ampul la calorifer. you might as well try it yourself:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 toni mi`a recomandat acum ceva timp, daca nu merge impamantarea normala, sau daca nu am, sa leg ampul la calorifer. you might as well try it yourself:D da, dar cu un lant cat mai gros! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitriyus Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 da, dar cu un lant cat mai gros! Asta ca sa nu o ia la vale, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Popescu Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Sigur. Iau de la o macara, ca am un santier in spatele blocului Asta ca sa nu o ia la vale, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts