AddRien Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Cautand un ton de Fender, m-am gandit sa imi iau un Squier. Deocamdata nu imi permit Fender MiA, asa ca apelez la varianta cea mai ieftina. Oricum, ma mai gandesc... Datele problemei: Affinity Series Colors (506) Black, (525) Metallic Red, (595) Metallic Blue, (Polyurethane Finish) Body Alder Neck Maple Fingerboard Rosewood/Maple , 9.5” Radius (241 mm) No. of Frets 21 Medium Jumbo Pickups 3 Single-Coil Pickups Bridge Synchronous Tremolo Machine Heads Standard Die-Cast Tuners Hardware Chrome Pickguard 1-Ply White Scale Length 25.5” (648 mm) Width at Nut 1.61” (41 mm) Unique Features Large Headstock ‘60s Style Headstock, White Plastic Parts, Black Silkscreen Logo, Dot Position Inlays Standard Stratocaster Colors (509) Candy Apple Red, (537)* Antique Burst *add $15.00, (565) Black Metallic, (592) Walnut Satin, (Polyurethane Finish) Body Agathis Neck Maple, C-Shape, (Polyurethane Finish) Fingerboard Maple, 9.5” Radius (241 mm) No. of Frets 22 Medium Jumbo Pickups 3 Alnico Magnet Single-Coil Pickups Bridge Synchronous Twin-Pivot Tremolo Machine Heads Standard Die-Cast Tuners Hardware Chrome Pickguard 3-Ply Parchment on: 09, 65, 4-Ply Tortoise Shell on: 37, 3-Ply Black on: 92 Scale Length 25.5” (648 mm) Width at Nut 1.650” (42 mm) Unique Features Large ‘60s Style Headstock, Gold and Black Squier Logo, Engraved Neckplate, White Plastic Parts, Dot Position Inlays Diferentele intre ele: Standardul are corp de dimensiunile Fenderului(+), insa corp din agathis(-), Affinity are corp mai mic(-), dar e totusi din alder(+). Nu inteleg de ce au pus pe modelul superior lemn de agathis . Standardul are 22 de taste vs 21(nu prea are importanta), bridge gen American series(+) si e Made in Indonezia, in timp ce Afinity e made in Quina(-). Dozele de pe Standard sunt alnico(+), cele de pe Affinity - ceramice(-). pRETURI:600 RON AFFINITY(+), 800RON STANDARD(-). Mi-au trecut prin mana vreo 2 Afinity si sunau binisor, miroseau a Fender spre deosebire de alte marci gen stagg, johnson,trocson,mopson in aceeasi sfera de pret. Nu am testat insa Standardul. Ma intereseaza pareri - cine a avut ocazia sa poata testa ambele modele. Se merita sa dau 2 milioane in plus pt. standard sau sa mai astept, pe o perioada nedeterminata sa imi iau Fender MiM? Cine se pricepe si are timp, poate se duce la guitarshop/proguitar sa testeze. Eu nu sunt din Bucuresti...Nu m-ar deranja sa ia si o camera sa imortalizeze momentul. De fapt cred ca ar fi interesant sa existe un topic video cu chitare testate de forumisti. Un video bine inregistrat ar fi mult mai util si mai obiectiv in alegerea unei chitare electrice - THE WORD IS NOT ENOUGH!!!(sa ma scuze domnu' J.Bond ca ii stalcesc replicile ), nu de alta da aici e vorba de afynitati si standarde ce depasesc foaia electronica. Ia sa vedem ce ne aduce Santa...
Guest Baumwolle Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Parerea mea este ca Standard-ul merita cei 200 ron in plus, insa urmareste si anunturile pentru chitare sh.
marcel Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 sfat: nu-ti lua chitara de carton...mai bine cauta una sh dar mai buna..care-si merita malaiu'...
karpi Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 (edited) Cautand un ton de Fender, m-am gandit sa imi iau un Squier. Deocamdata nu imi permit Fender MiA, asa ca apelez la varianta cea mai ieftina. Oricum, ma mai gandesc... Datele problemei: Affinity Series Colors (506) Black, (525) Metallic Red, (595) Metallic Blue, (Polyurethane Finish) Body Alder Neck Maple Fingerboard Rosewood/Maple , 9.5? Radius (241 mm) No. of Frets 21 Medium Jumbo Pickups 3 Single-Coil Pickups Bridge Synchronous Tremolo Machine Heads Standard Die-Cast Tuners Hardware Chrome Pickguard 1-Ply White Scale Length 25.5? (648 mm) Width at Nut 1.61? (41 mm) Unique Features Large Headstock ?60s Style Headstock, White Plastic Parts, Black Silkscreen Logo, Dot Position Inlays Standard Stratocaster Colors (509) Candy Apple Red, (537)* Antique Burst *add $15.00, (565) Black Metallic, (592) Walnut Satin, (Polyurethane Finish) Body Agathis Neck Maple, C-Shape, (Polyurethane Finish) Fingerboard Maple, 9.5? Radius (241 mm) No. of Frets 22 Medium Jumbo Pickups 3 Alnico Magnet Single-Coil Pickups Bridge Synchronous Twin-Pivot Tremolo Machine Heads Standard Die-Cast Tuners Hardware Chrome Pickguard 3-Ply Parchment on: 09, 65, 4-Ply Tortoise Shell on: 37, 3-Ply Black on: 92 Scale Length 25.5? (648 mm) Width at Nut 1.650? (42 mm) Unique Features Large ?60s Style Headstock, Gold and Black Squier Logo, Engraved Neckplate, White Plastic Parts, Dot Position Inlays Diferentele intre ele: Standardul are corp de dimensiunile Fenderului(+), insa corp din agathis(-), Affinity are corp mai mic(-), dar e totusi din alder(+). Nu inteleg de ce au pus pe modelul superior lemn de agathis . Standardul are 22 de taste vs 21(nu prea are importanta), bridge gen American series(+) si e Made in Indonezia, in timp ce Afinity e made in Quina(-). Dozele de pe Standard sunt alnico(+), cele de pe Affinity - ceramice(-). pRETURI:600 RON AFFINITY(+), 800RON STANDARD(-). Mi-au trecut prin mana vreo 2 Afinity si sunau binisor, miroseau a Fender spre deosebire de alte marci gen stagg, johnson,trocson,mopson in aceeasi sfera de pret. Nu am testat insa Standardul. Ma intereseaza pareri - cine a avut ocazia sa poata testa ambele modele. Se merita sa dau 2 milioane in plus pt. standard sau sa mai astept, pe o perioada nedeterminata sa imi iau Fender MiM? Cine se pricepe si are timp, poate se duce la guitarshop/proguitar sa testeze. Eu nu sunt din Bucuresti...Nu m-ar deranja sa ia si o camera sa imortalizeze momentul. De fapt cred ca ar fi interesant sa existe un topic video cu chitare testate de forumisti. Un video bine inregistrat ar fi mult mai util si mai obiectiv in alegerea unei chitare electrice - THE WORD IS NOT ENOUGH!!!(sa ma scuze domnu' J.Bond ca ii stalcesc replicile ), nu de alta da aici e vorba de afynitati si standarde ce depasesc foaia electronica. Ia sa vedem ce ne aduce Santa... cel mai important : --Strat OK ---Squier OK dar multe Strat si Squier nu au corpul frezat in acest mod si nu mai au nici ton nici sustain , nu gasesc poza cu celalat mod de frezare dar fac eu in paint Nu prea se lauda cei de la Fender si Squier cu acest mod de a macelari o chitara.! ......NASOL asa este frezat golul ptr instalatie , nu mai are sustain si ton de strat . Acest gol imens creat pentru a se pune orice fel de doze , altfel nu incap cele ce nu au dimensiunile standard ale doszelor de Strat . si daca se poate gatul sa fie din artar !! Edited August 10, 2007 by karpi
AddRien Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Da karpi, ai dreptate, problema e ca toate corpurile actuale de squier sunt "hollow"body. Ce sa fac? Deocamdata nimeni nu indrazneste sa se duca la magazin sa traga o mostra cu un Squier Standard? Nu cred ca e un lucru prea greu de facut, nu?
Recommended Posts