www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Wiring H-H cu 5 way


kiske13
 Share

Recommended Posts

41 minutes ago, apocapsile said:

Aia numai tu decizi. Ce poți face e să legi independent bobinele la ieșire în diferite configurații și să asculți combinațiile ca să poți alege ce preferi, apoi aplici un wiring care ți le dă pe alea.

Cu primele doua problema mea este split-coil-ul. De obicei scade si volumul semnificativ cand se injumatateste.

Link to comment
Share on other sites

Dacă nu vrei să-ți bați capul prea tare, fă HH10, ca pe Ibanezurile HH. Toate pozițiile sunt hum canceling, acu' la scăderea de output, care la schema asta e doar în pozițiile 2 si 4 (în care e greu de dus accidental switchul), no :) poate vrei să cureți sunetul în pozițiile alea, altfel mai bine folosești eq.

Mie sincer nu mi-a lipsit nimic când am avut schema aia cu neck full, neck paralel, ambele doze, bobinele interioare și bridge full, doar că aș fi preferat în loc de ambele full humbuckere să fie bobinele exterioare de la ambele doze, așa telecaster style. Mna. Caz în care poate vrei HH11.

Dacă nu vrei DELOC nici căderi de volum prea mari sau hum, cred că singura variantă rămâne HH12. Totul e să ți se și pară utile pozițiile alea diferite ca sunet. Mie mi se par prea similare ca să conteze foarte mult, then again, tre' să încerci.

Eu unul aș încerca HH11 pentru poziția aia cu outer coils. de regulă e suficientă pentru sunetul ăla mai "de tele, articulat". Din ce ai dat tu.

Altfel, clar aș opta pentru un switch 3 way cu wiring mai simplu, care sa permită în mijloc doar outer coils, cel puțin la ce doze ai exemplificat tu. Sunt puține humbuckere care mi se pare că sună bine activate deodată, în serie și alea de regulă îs cele mai low output, spre paf, nu astea mai nervoase.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.