www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inregistrare Amp+mic


Recommended Posts

Am incercat zilele astea sa inregistrez folosind microfonul pus exact pe axa centrala in fata ampului. Suna ceva acolo da mi se pare ca prinde mai multe inalte, iar daca bag un EQ parca doar il face sa sune mai ieftin. E vreo smecherie? Am un microfon destul de bun. Cum sa aranjez sa sune calumea, sa prind toate frecventele?

Link to comment
Share on other sites

Guest gnrmarius

Spre exemplu, eu il tin pe mijlocul difuzorului(de 12") si crede-ma, ca rupe sunetul!Si nu am Shure...cred ca trebuie sa mai cauti "pozitii" pe-acolo, ar trebui sa se auda bine cu el si central!

Link to comment
Share on other sites

Duma e urmatoarea, in centru in difuzor exista voice coil-ul care scoate inaltele si mediile

si pe masura ce difuzorul se extinde se pierd de-a lungul sau. Exista si sansele sa sune si cu putin fssss de la difuzor(pe centru) fiindca emit inaltele prea tare(akum depinde si cat d noisy sau nu e ampu ). E bine mai spre margine cum spune si cearny ca acolo se aduna si mediile si bass-ul...eu d exemplu pt thrash si Slayer stuff il pun in partea mai de jos sub difuzor...akum depinde de fiecare om ce ii place, si ce scule are

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Izzy Waan

Vezi pana unde coboara "joasele" la microfonul tau , am tras si eu un amp de chitara cu microfon care putea sa redea 70Hz-12kHz si a sunat ca un telefon, cu toate ca avea un raspuns aproximativ liniar in banda lui de redare ......

Atunci cand nu folosesc DI pentru imprimat chitara eu pun in fata difuzorului un microfon dinamic spre marginea difului si la 10 cm de membrana, iar un alt microfon ( condensator omnidirectional ) la un metru deasupra ca sa prind si putin "room ambiance" si le reglez volumele din mixer .......ramane pana la urma o chestiune de gust, totusi....si de posibilitati :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.