www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Angel Eyes

Caut sunet pe AXE-FX

Recommended Posts

This is no joke, bear with me.....

 

Caut un om, inginer de sunet sau nu, care are experienta cu lucrat sunete si frecvente cat sa ma poata ajuta sa fac un sunet de live pe axe-fx II.

Am tot umblat, mi-e clar ca habar n-am ce fac, am incercat si niste presete platite dar nimic care sa functioneze pentru mine si chitarile mele (si nu am petarde).

Decat sa stau un an butonand si studiind frecvente, prefer sa platesc pe cineva care face deja asta prin natura meseriei si sa lucrez cu el sa-mi fac cateva presete. Nu cer prea mult nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am trecut prin ceva similar atunci cand am trecut la procesor (nu AXE, altul mult mai simplu). Mi-am prins urechile am vrut sa-l arunc, nu eram in stare sa scot nimic din el, pana mi-am dat seama ca de fapt nu stiam ce vreau! Tot cautam tot felul de tonuri doar doar ceva o sa ma multumeasca, alergam cu tinta dupa sageata gen. Rezolvarea a venit de la sine, cand mi-am fixat in cap un anume ton (pe care il tot folosisem inainte) si am inceput sa butonez catre el. Nu am plecat cu mari sperante, dar lucrurile au mers mai usor decat preconizasem. Ca si mod de lucru, am plecat de la clean si am tot adaugat cate ceva. Daca simteam ca ma inepartez (chiar daca imi placea cum suna in momentul ala), reveneam si ajustam din nou. Ideea e ca atunci cand am terminat tonul am invatat si cum sa lucrez cu procesorul :)))))))). Mi-a luat cam 2 luni, cu strsat amici chitaristi, cu nervi etc etc ... ! Incearca si tu, s-ar putea sa te descurci singur! De banii aia bei ceva :))))))!  

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds good, doesn't work. Am si eu axe-ul de 2 luni si intr-adevar in loc sa car statie+pedale car 2U in rack, dar sunetul e cam la fel, nu am reusit sa ajung la un sunet definitiv decat in limitele in care ajung cu orice amp butonat la ochi.

E destul de greu si sa incerc sa replic un ton care mi-a placut tinand cont ca ce amp-uri mi-au placut mie nu exista pe axe fx. Si sa m-apuc sa butonez singur 100 de ampuri sa incerc sa scot altceva din ele......prefer sa las pe altcineva cu experienta sa dea de butoane. Eu pot cu chitara in mana sa zic ce vreau, am nevoie de cineva care stie cum se traduce ce vreau eu in parametrii care exista pe fractal (si pe orice alt DAW defapt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te înțeleg perfect. Este sentimentul pe care l-am trăit și eu cu Fractalul. Am reușit cu greu sa îmi fac, în timp, preset uri utilizabile (cu o parte din ele cant în Mamma Mia de exemplu) dar îmi voi face acum și un pedalier complet, fiindcă simt ca acolo e sunetul "ăla" adevărat și organic.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.