www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inregistrare


sapoka
 Share

Recommended Posts

atunci cand inregistrez chitara pe pc (eu folosesc iesires usb a procesorului si ca program reaper) pentru a auzi efectele din procesor si chitara corect fol ca monitorizare un amp de chitara.daca nu mai folosesc amp-ul si bag niste boxe de podea si un amplificator audio se aude altfel si trebuie sa modific efectele din procesor .dupa inregistrare chitara inregistrata nu ar trebui ascultata tot pe un amp de chitara? daca o ascult pe un sistem audio difera fatade amp chitara.poate cineva sa explice ca pentru o gaina cum sta treaba?

Link to comment
Share on other sites

Salut. Problema şi nedumerirea ta sunt destul de comune şi au ca sursă lipsa înţelegerii lanţului "chitară->.....->difuzor". Eu îţi recomand sa parcurgi următorul topic:

https://forums.rgc.ro/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/

Cred că îţi va răspunde cerinţelor.

Link to comment
Share on other sites

Sunetul  difuzorului de chitara  electrica de obicei este in banda de frecvente de 100 -4500Hz

 

Cand  inregistrezi chitara " direct " trebuie sa ai un "cabinet simulator " de fapt un filtru care limiteaza sunetul la cea ce ar suna dintr-o boxa de chitara , de obicei toate procesoarele  de efecte ptr  chitara  au asemenea filtre ..

 

Daca nu are ( nu ai "...cabsim " ( poate avea si alta denumire la unele tipuri branduri de procesor de efecte ) limitezi di EQ -uri , din "tone-ul "  distorsului , din EQ-urile din track-urile mixerului virtual lla  prelucrarea  "postrecording ".

 

Deci trebuie sa limitezi drastic sunetul de chitara ,..depinde de celelate instrumente dintr-un mix dar cateodata  chitara este limitata intre 250-2500 Hz ..

Cu  Low si High limitezi capetele "benzi de  frecventa ptr .chitara " cu MID( mediile )   "colorezi "  , de obicei mediile sunt  parametrice si se poate  face "sweep" ( alunecare ) intre limitele de joase si inalte astfel gasind soundul cel mai convenabil .., se poate taia Medii sau sa amplifici Medii dupa ce sound vrei .

 

Ca sa  sune bine si sa nu intre in "overdrive "  ( supramodulare in amplitudine )  trebuie reglat si "compresorul " din procesor  ca sa semene cu comportamentul unui amplificator ...

 

Cam astea ar fi in mare cele mai importante .

Restul cu unmbrirea  sunetelor in mixaj si  alte  problema cauti pe net /youtube sunt multe tutoriale si mai prinzi cate ceva  din smecherii /taine .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.