www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

LAC NITRO LA SPRAY NU CRED CA O SA GASESTI(EU NU AM GASIT IN ROMANIA ,DOAR LA CUTIE) DAR INCEARCA CU SHELLACK (SAU SERLACK CUM VREI SA II SPUI)GASESTI SI LA SPRAY O SA AI CEVA DE LUCRU DAR DACA FINISEZI BINE CU POLISH SE FACE SUPER MISTO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sau .

Cumperi un "pistol " de pulverizat ...lac la cutie si diluant nitro .

Faci experiente cum sa "sufli"  pe diferite   suprafete ..dupa ce te-ai specializat otzara poti sa incerci pe  chitara .

 

Am folosit cu o ocazie lac de parchet  "spray" dar se intarea foarte incet in timp ..

Lac de parchet "in cutie "   la alta chitara a fost mai OK ..

Lac spray ptr  automobile  ar fi OK .cred ca este "Emaur " ..si cred ca lacul ptr Strat , Tele era din acela ptr automobile ..dar ar trebui ceva experienta ca sa alegi lacul /vopseaua potrivita  sa nu fie nevoie de uscare fortata .

La o chitara cu care trebuia sa cant a doua zi am uscat fortat  straturile cu Foen-ul si cu o suflanta....atentie la "binding"-uri  ca se topesc sau se dezlipesc de la caldura prea mare ....

 

Orice ai flosi sa fie 4-5 straturi  suflate "subtire"  uniform cu grije "sa nu curga " , cu rabdare si sa lasi sa se usuce bine bine inainte de a aplica urmatorul strat .

Orice alegi trebuie sa faci experiente  pe diferite   suprafete ..dupa ce te-ai specializat otzara poti sa incerci pe  chitara .

Ar fi bine sa-ti recomande un tamplar daca nu un lutier ..sunt atatea materiale noi ca nu mai stii ce cum reactioneaza .

 

Shellack este OK  atr fi bine sa gasesti din acela "alb " incolor transparent ( arata ca si placutele de mica ) ..nu am mai vazut de mult   dar si acela " auriu " granule  merge

 

ai nevoie de Shellack ( granule sau placutze ) , spirt industrial . piatra ponce ., un pamatuf ....si ceva cunostinte despre cum si ce ...

cauti pe net exisata carte ptr tamplari ptr mobilier .este descris cum se aplica

 

Ptr lacurile tip nitro sau emaur   aveau tamplarii ceva "lichid" ptr fond  cu care au dat lemnul inainte de lacuire ca  sa "nu suga " tot lacul .Personal acasa nu am avut asa ceva am  tot dat straturi pana a iesit OK ..apoi am slefuit cu "pasta de dinti" ..

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri!

 

Ca sa fie in context intrebarea: Este vorba despre un stratocaster-build-project, un fel de experiment de a ansambla un stratocaster cat mai aproape de specificatiile vintage. Deci ar fi fain un vinatge gloss finish pe gat.

In legatura cu transpiratia --> good point. Ulterior, daca ma deranjeaza, se poate da jos lacul din partea de spate, va avea un "wear-look".

 

In UK se poate gasi lac nitro in forma de aerosol, special pentru chitara, dar din pacate aerosolurile nu se livreaza in Romania :(

http://www.northwestguitars.co.uk/clear-gloss-nitrocellulose-guitar-paint-lacquer-aerosol-400ml/

Share this post


Link to post
Share on other sites

"....Deci ar fi fain un vinatge gloss finish pe gat...."

 

Da , cum am citit  careva lac "vintage"  este INTERZIS   in  SUA ,,

 

eu zic sa folosesti lac ptr automobile ..dar cum am scris conteaza de care este ...eu am corectat  lacul "tocit"  pe un gat  cu un asemenea lac spray ,,a iesit super .

 

gloss finish   iese cu orice lac ...teoria era ca lacul de nitroceluloza  ar fi mai "natural" si ca ar influenta mai putin tonu (????  zic unii ) deci asta ar fi " problema "  , in orice caz un lac intr- un strat(uri) subtire  nu prea  schimba mult soundul ...mai ales cel de pe gat ..

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.