dani_rosu5 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Acum cateva zile am luat o orga mai vintage/retro - din pacate partea de ritmuri nu functioneaza -vine si partea "funny" care sta cam asa : 1 nu gasesc schema orgii nicaieri 2 nu gasesc data sheetul chipului de ritmuri - M254B1AR 3 firma GEM are un site cam varza, multi 404 - nu pot ajunge la contacte pt a intreba de schema neavand nici schema si nici data sheetul mi-e cam greu sa urmaresc ce se intampla pe acolo; nu stiu daca problema e de la chip sau de la restul circuitului; precizez ca modulul de ritm e facut cumva separat de restul orgii,celelalte chestii functionand normal are cineva vreo idee pt debugging? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 (edited) Problema sta asa:1- nici nu o sa o gasesti vreodata ... probabil este vreo clona de altceva2- nici nu o sa il gasesti vreodata pentru ca este un integrat custom facut special pentru acea aplicatie (probabil scris direct in el de la fabricatie)3- este vorba de firma aceasta? : http://www.generalmusic.us/linecard.htm- scrie-le un mail si cere informatii... daca sunt disponibile probabil ca sa sa le ofere, dar ma invoiesc amarnic. Debugging se face cu multimetrul si cu generator de semnal / osciloscop daca este cazul. Sau cu analizor logic daca este vb de digital. Nu cred ca din doua poze se poate rezolva ceva.Cu respect, DeX Edited January 24, 2016 by AnalogSound 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 24, 2016 Author Share Posted January 24, 2016 da,aia e firma,dar cum ziceam - cand dau la "contact" apare un 404 stiu ca debuggingul se face cu multimetrul ,dar fara o schema ma cam lupt cu morile de vant ,eventual sa caut schema de la alta clapa ce foloseste integratul asta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Văd că se găseşte pe eBay. http://www.ebay.com/itm/M147-M147B1-Bass-Pedal-chip-x-ELKA-CRUMAR-FARFISA-WERSI-LOWREY-ORLA-GAMBITT-SIEL-/371537528204?hash=item56815cc58c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 dap mai pun 15 lei pe langa chip si iau orga intreaga plus ca eu caut M254,nu 147 inca sper ca e ceva componenta pasiva de vina,intre timp ma mai uit dupa schema oricum,merci ratza Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 M254 ii un generator de ritm pt. orga electronica fabricat de SGS in anii '70. Daca gasesti asa ceva baga si un bilet la LOTO pana nu trece norocu'. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Si pentru DS poti sa accesezi locatia asta: http://www.milton.arachsys.com/nj71/pdf/m254.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts