Popular Post avatar2100 Posted November 29, 2015 Popular Post Share Posted November 29, 2015 (edited) Salutare prieteni, cu toate ca la prima vedere parea simplu de realizat, acest proiect a fost foarte dificil, voi incerca sa explic.. In primul rand a trebuit sa ma ocup de grif, acesta fusese scalopat de altcineva, "vintigizat" cu o nuanta de portocaliu iar sub cheite existau mai multe gaurele, profilul era unul butucanos, neprietenos. Dupa ce am curatat toate vopseaua aplicata anterior, am aplicat un strat de baitz si 4 straturi de shellac, la final nu-ti mai venea sa lasi busteanul din mana" Cheitele au fost inlocuite cu unele Gotoh cu locking, extrem de calitative. Corpul chitarei este Charvel iar griful Fender. Pochetul de la body era rutat inclinat ( aprox 3 grade) si oblic, mai larg cu cativa milimetri iar tremolo amplasat in genul Gibson.. Din pacate nu am facut foto, dar a trebuit sa rutez si sa aduc la nivel locasul de prindere al grifului, dupa care am croit mai multe bucatele de furnir pe care le-am adaugat progresiv, acestea au fost incalzite cu abur pentru a le putea mula perfect.. in total am lucrat 4 zile numai aici, dar rezultatul a fost cel asteptat. Pozitionarea grifului am facut-o in asa fel incat mi-ul subtire sa aiba alocat mai mult spatiu, deoarece este cunoscuta problema grifurilor inguste, mi-ul subtire iese in "decor". Tremolo se poate folosi "finut", exact asa cum si-a dorit posesorul instrumentului. Nu o sa va plicitisesc cu multe detalii, pot doar sa va spun ca am fost impresionat la final de tonul acestei chitare. Avatar2100 Edited November 29, 2015 by avatar2100 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hruban Gustav Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 O alta frumusete de a ta! Noroc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
radu.popescu Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 (edited) Chitara asta este, in sfarsit, ceva de care ma bucur in fiecare zi...putin, asa, cat imi permite timpul liber. Mai avem (nu eu, ci Augustin :-)) un pic de lucru la ea (pigulit un pic corpul, eventual vopsire nitro dupa), insa se apropie extrem de mult de ce mi-am dorit dintotdeauna. De sunat suna intr-adevar foarte bine, iar interventiile facute de Augustin au fost la MARE INALTIME. Fara ele nu cred ca mi-ar fi placut la fel de mult, nici nu se putea canta cum trebuie pe ea, si recomand tuturor celor care iubesc chitarile din "batatura proprie" sa nu ezite in colaborarea cu Augustin, aka "avatar2100"...! Stim cu totii deja de ce e in stare, ne-a uimit pe toti aici pe forum cu mare parte din lucrarile prezentate, motiv intemeiat si pentru mine sa incep sa construiesc o chitara "custom" cu el. Colaborarea a fost extrem de transparenta, in ciuda distantei dintre noi, eu fiind din Iasi el, din capitala, iar deciziile (radicale sau nu) s- au luat in "unanimitate" de voturi, argumentate cu poze trimise inainte si dupa fiecare operatie in parte. Sper ca a fost o placere pentru amandoi, mai ales ca, pe langa lucrarea in sine, am ajuns sa ne cunoastem mai bine si sa devenim amici buni; cu siguranta vom mai colabora in viitor!! Edited December 18, 2015 by radu.popescu 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 (edited) Restul fotografiilor aici: https://flic.kr/s/aHsmaPqcVT Edited January 9, 2018 by avatar2100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts