www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dilema legata de piesa "Eu sunt vinovat" de la Talisman

Recommended Posts

Posted

Mey copii, Cum face nea Alin legato ala la solo?

Cu bend? Cu slide? Cu ce??? Are Floyd Rose cumva?

Apropo, stie cineva ce kitara are?

Guest mateiutzu
Posted

Daca te referi la varianta live ... acolo solo-ul este facut de Cristi Gram din cate stiu eu care , da , avea floyd la ibanezul sau. Pe vremea aceea Alin canta la un Gibson Special Edition nr.101 / 200. De un an canta pe un Ibanez din seria S sau SA (nu mai stiu sigur) care au floyd. Slide nu a folosit niciodata. Asta e tot ce pot sa iti spun. Eu o cant cu benduri mai mult ... am incercat sa fac si cu tremolo (de strat) ... dar nu suna ca floydul.

Salut!

Posted

Aha, mersi!

Mda, cu tremolou de Strat nu prea iese decat daca slabesti mult arcurile si ti se dezacordeaza klumea kitara dupa aia. Se pare ca tre Floyd Rose.

Guest mateiutzu
Posted

E o poveste destul de trista care circula (nu stiu cat de adevarata e) ... ca pe vremea cand Cristi Gram canta la Talisman, acesta i-a facut lui Alin o "surpriza" montandu-i o doza midi Roland pe Gibsonul mentionat mai sus ca sa foloseasca chitara pe procesorul pe care inca il are , un VG-88. Cam trist ... la cum suna chitara aia ... am cantat si eu pe ea ... direct in amp ... fara sistemul Roland. Pot spune ca am ramas uimit. E printre putinele Les Paul-uri pe care le-am incercat.

• 1 month later...
Posted (edited)

mateiutzu, doza respectiva roland (nu stiu povestea si nici nu ma prea intereseaza, acum vb strict de aceea doza) se conecteaza la VG88 separat de sistemul intern al kitarii. VG88 este un synth, ci nu procesor, asa ca nu vad legatura intre montarea acelei doze si sunetul propiu al kitarii, iarta-ma dar nu-mi dau seama unde ai vrut sa bati si mai ales, ce leg are solo-ul acelei piese cu doza roland ori doza cu faptul ca are / nu are kitara floyd... :) .... poate ma lamuresti si pe mine

dar hai mai bine sa te lamuresc io pe tine... Alin nu a renuntat (probabil) la gibson din cauza acelei doze montata de o "mana malefica" (dupa cum te-ai trezit tu vb), caci ti-am demonstrat mai sus ca nu are nici o legatura aia cu prefectura, ci pt ca a vrut IBANEZ (and that's a great deal) :)... so... nu va mai treziti fratilor vb aiurea, ca rade lumea de voi...

Hai, BAFTA!

Edited by LORD-C