Politicosu' Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Salut! Daca se poate o tabulatura pentru partea lui Freddie xD. E foarte tare omu' si ma obsedeaza lick-urile alea care le face...vreau neaparat sa le invat deoarece cam asta-i vibe-ul pe care vreau sa-l am si eu. Va las aici link-ul! (Sa va uitati si la guitar face-ul lui! xD ) ----> https://www.youtube.com/watch?v=hwwPjAsbYEw
Airhead Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Freedie este unul dintre cei 3 Regi ai blues-ului alaturi de BB si Albert, iar sa ai un vibe ca al lui trebuie neaparat sa fi negru, astia mai palizi la fata il capata mai greu, nu este impartit egal de Creator.
Politicosu' Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 (edited) Nu trebuie neaparat sa fii negru...trebuie sa ai parte de niste trairi intense si sa te descurci sa le transpui in note...adica sa-ti planga chitara cum iti plange sufletul....cam asta-i treaba la negrii...au fost asupriti...le-a plans sufletul mai des fata de albi.. Edited February 20, 2015 by Politicosu' 1
iulia_i Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 (edited) "sa ai un vibe ca al lui trebuie neaparat sa fi negru" ce mai idee preconceputa. m-am cam saturat de cliseul asta. totul vine din trecutul lor, asa cum a zis si Cosmin. faptul ca au muzica "in sange" se traduce doar prin faptul ca ei au cantat-o cu multi multi ani inainte noastra, blues-ul se trage din muzica lor spirituala/religioasa, e un feeling pe care-l poate avea oricine, numa' ca la noi muzica nu are radacini religioase, noi n-avem un 'gospel' al nostru din care sa se fi tras muzica noastra. noi ne-am cam departat de partea spirituala, nu mai credem in misiunea muzicii si chestii de genul. mult de spus pe subiectul asta... Edited July 5, 2015 by iulia_i
Airhead Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 pai esti sau nu de acord cu afirmatia mea ? prima oara nu esti, ca te-ai saturat de acest cliseu, si apoi dai argumente pentru care albi nu pot avea acele trairi spirituale. la fel si cu tiganii nostrii, lautari mai buni nu gasesti (aici nu vorbesc de manelisti, aia nu sunt lautari) au ceva al lor pe care nu poti sa il ai daca nu esti de-al lor.
iulia_i Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 (edited) nu, ce vreau sa zic e ca nu e ceva innascut, cum zic multi ca trebuie sa ai in sange. nu in sange, ci in experienta de viata, sa zic asa... in mediul in care cresti etc. cat despre lautari, tot asa, ei au cultura lor separata de a noastra. ca sa exemplific mai bine ce vreau sa zic, sunt convinsa ca daca ipotetic vorbind ar fi un copil 'alb' adoptat de ei probabil ar avea talentul celorlalti care l-au crescut. 'feelingul' asta cum il numim se invata in cadrul cultural respectiv, indiferent de culoarea pielii. Edited July 12, 2015 by iulia_i
Recommended Posts