www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Nelamurire Chitara


Andrei PG
 Share

Recommended Posts

Salut tuturor ! Sunt incepator si am o nedumerire... . Am achizitionat recent o chitara de pe un site,clasica, care trebuie sa ajunga in cateva zile. Problema este ca nu inteleg un lucru:
In descrierea acesteia scrie ca are scala de 650 mm,ce vrea sa insemne asta? E mai mica decat una obisnuita? e mai mare? Afecteaza in vreun fel sunetul ? sau alte chestii de genul.
Astept un raspuns si multumesc preventiv !

Link to comment
Share on other sites

Servus.

Nu-ti face probleme, ia-o asa cum e si studiaz-o.

 

Ca lungime a grifului chitarei pe foarte scurt lucrurile stau asa: majoritatea chitarelor au grifuri intre 24.5 si 25.5 toli (inmulteste cu 25.4 ca sa afli in milimetri). De va fi existind o diferenta de sunet intre ele chiar nu e cazul sa pui problema. Nu e deloc important pentru ca diferentele daca vor fi existind sint cel mult la nivel pur teoretic. Ce e important e sa studiezi instrumentul cit de mult si de des poti, nu o anume chitara sau un anume grif te vor face un chitarist competent ci numai si numai studiul. Bafta.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

...ca idee, sau ca și curiozitate eventual, chestia asta cu ”scale” s-ar traduce de fapt ”scară”; toată chitara fiind de fapt un joc de proporții între lungimea corzii și dimensiunea tastelor (freturilor), 650 de mm reprezintă ”scara”, proporția. O să vezi mai târziu că sunt chitare mai mici (tenor, cuatro și tot felul de specii bizare) dar și mai mai mari, cu ”scări” sau scale mai lungi, chitare bariton și bas. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.