www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

le_albusier

Active Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    adasdasd

le_albusier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. le_albusier

    Poezie

    Horse manure, old chap!
  2. le_albusier

    Poezie

    Ba Sabau, esti un mare retard.
  3. le_albusier

    Poezie

    Nu stiu ce e un paralogism. Nu mai incerca sa transformi discutia intr-un apendice al istoriei filozofiei. Da-i o viata de sine statatoare. Citatul din mine este intr-adevar gresit. Il rectific: Propozitia "literatura cuprinde si poezie si proza" e sinonima cu propozitia "poezia e literatura SAU proza e literatura"
  4. Da, a ajuns baiatul de pene al lui Dumnezeu.
  5. Muzica din Civilization IV. De fapt muzica din orice TBS ruleaza. http://www.youtube.com/watch?v=x71jgMx0Mxc...PL&index=14
  6. le_albusier

    Poezie

    1. Propozitia "literatura cuprinde si poezie si proza" e sinonima cu propozitia "literatura e poezie SAU proza". De aici toate lamuririle. 2. Daca, atunci cand analizam poezia, facem abstractie de continutul ei intelectual, observam ca ea continua sa traiasca, adica sa ne impresioneze si sa ne dea senzatia de frumos prin puterea ei acustica. Poezia are eufonie, adica ofera placere fizica ghiftuindu-ne urechile. Daca exclamarea retorica a unui vers insufla momentului senzatia de scena de teatru, are eufonie (sau muzica). Nu stiu ce sunt armonia si melodia pentru ca nu cunosc teoria muzicala. Insa, pot sa identific ideea de muzica: Muzica este un aranjament de sunete care de fiecare data cand se aude ofera placere prin stimularea organului auditiv. Este ca si cum ai manca un Big Mac. Ca si cum ai mirosi un Old Spice (aftershave misto). Ca si cum ai face sex. Ca si cum ai privi un chip frumos. Old Spiceul, Big Macul, sexul, fetele umane frumoase si Oda Bucuriei sunt acelasi fond cu forme diferite. Ca sa creezi muzica de calitate trebuie sa empatizezi anatomic cu oamenii. Trebuie sa iti imaginezi efectul pe care il sconteaza o combinatie de sunete din fabrica de organe din capul lor. Nu pot sa exprim armonia si melodia dupa care un poem produce o sonoritate placuta. Pare-mi-se ca armonia si melodia sunt definite special pentru gama de 7 note (sau 6, nu stiu cate are) ca sa poti face saltul la o gama silabica. Sa creezi Muzica folosindu-te de cuvinte e mult mai greu decat sa o creezi folosindu-te de notele muzicale. Asta datorita faptului ca limba iti pune la dispozitie o gama acustica mult mai variata, dar si datorita faptului ca muzica cuvintelor si sensul lor intelectual se sanctioneaza reciproc constant. Altfel spus, e greu sa faci o fraza si sa sune bine si sa insemne ceva. O partitura muzicala trebuie doar sa sune bine, oricum nu poate sa insemne nimic. Scuze, am crezut ca vrei sa dau "bun simt" discursului meu, nu ca te-ai referit la bunul simt in poezie. Ce e cu pasajul ala boldat? E un "iarna nu-i ca vara" cumva? Extragi sentimente doar din interactiune umana care implica sau care a implicat prezenta fizica. Nu din arta. Din arta extragi senzatia de frumusete, care e cu totul altceva. E ceva ce tine de ratiune. Este intelegerea unui mecanism - acela al compresiei unei idei foarte inalte in cuvinte foarte simple. Daca mai construiesti o teorie in jurul a ce e boldat, mai bine n-o faci. E ca si cum profesorul ar intreba ceva si tu ai ridica mana ca sa zici ca nu stii raspunsul la intrebarea lui si i-ai mai expune si o mini-teorie legata de ignoranta ta.
  7. le_albusier

    Poezie

    Lasand la o parte ambiguitatea spuselor astora, care nu are ce cauta intr-o discutie filozofica, o sa-ti zic ca nici bunul simt nu are ce cauta intr-o discutie filozofica, ci greutatea intelectuala a spuselor - numai si numai asta. PS. Esti naiv daca intrebi ce este poezia si te astepti la campfire pop cu elfii lui Sabau.
  8. le_albusier

    Poezie

    Excelenta intrebare. Poezia este indesarea unui fond cat mai bogat intr-o forma cat mai saraca si mai muzicala. Poezia este de fapt combinarea literaturii cu muzica, adica al unei arte cu un artizanat, caci literatura este o arta, iar muzica un artizanat. Daca extragem muzica din poezie ramanem cu proza. Daca extragem si modestia formei ramanem cu un articol stiintific. O sa vina unii si o sa-ti zica ca e transmiterea unui sentiment. Sunt tampiti.
  9. le_albusier

    Poezie

    Bai, Adi Sabau Esti un cacau!
  10. le_albusier

    Salut!

    Esentiale informatii.
  11. Hahahah, buna idee. Eu unul sunt ferm convins ca muncitorii IMGB (sau cum plm se cheama regia care patroneaza metrourile) sunt platiti special de IMGB sa puna oua stricate in fiecare dimineata pe peronul din Piata Unirii (ala unde ajung trenurile dinspre Romana).
  12. le_albusier

    Poezie

    Pe muntele Parnas S-a defecat un gras S-a defecat regeste Un cap de peste Pe care scria cu litere de plumb: "Eu sunt Cristofor Columb Si va bag corabia-n gura Daca mai ma trageti de cianura"
  13. Daca vroiai de black metal as fi putut sa-ti recomand un...Unholy Luciferic Defeccation sau un... Nekrosatanic Goatfucking Terror, dar asa...
  14. le_albusier

    Poezie

    Omul e un caine Cu picioarele din spate Fara anestezic amputate Tarandu-se dupa paine
  15. Nu inteleg ce cauta cuvantu metal in titlu.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.