www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

atw

Newcomers
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

atw's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Reputation

  1. Eu am reusit sa "instalez" GP6 in Ubuntu 13.04 64b. Spun "instalez" in ghilimele pentru ca de fapt am despachetat manual deb-ul (versiunea demo) si am copiat ce trebuie in /opt/GuitarPro6, dupa care am sters /opt/GuitarPro6/libz.so.1 si am instalat ia32-libs (sau doar lib32z1), care instaleaza versiunea corecta de libz.so.1 in /usr/lib32. Asta strict pt Ubuntu 64b, pe 32b nu stiu cum merge. Am editat manual meniul de start si am adaugat shortcut-ul. A pornit, si-a facut upgrade-ul la versiunea full, a downloadat soundbank-urile, si merge si RSE-ul perfect. P.S. Evident, aveam licenta, nu ma intrebati de versiunile "imprumutate" de pe net ca nu stiu.
  2. Super tare a iesit! Mai ca-mi vine sa-mi iau un GIO sau un RG mai ieftin si sa-i fac ceva de genul asta ) P.S. Presupun ca i s-a imbunatatit considerabil sunetul si "miauna" mai frumos acum, nu?
  3. Daca gasesti un aerografist bun, ar putea sa ti-o picteze direct. E adevarat, s-ar putea sa coste cat chitara... Banuiesc ca vrei sa-i faci autocolante, nu?
  4. Ala nu e rezistor, e condensator, si ar trebui sa fie pe potentiometrul de ton, nu de volum.
  5. In Bolintin Vale nu cred ca sunt blocuri Oricum, si eu stau la bloc, si intr-adevar, am avut surprize cu zgomotul - in prizele din sufragerie bazaie ingrozitor (circuitele sunt de cand s-a facut blocul, prin '67), dar in bucatarie, unde am un circuit nou, tras separat din tabloul de sigurante, n-am nici urma de zgomot de retea, cel putin pe humbucker sau neck+middle. Deci, mi-am mutat "studioul" in bucatarie, sau cant pe baterii, ca am un Mustang Mini. Se mai simt interferente de la laptop, daca tin chitara la mai putin de juma' de metru de ecran, in rest absolut nimic. Pe langa Squier HSS mai am si o chitara ceva mai putin "penibila", un Ibanez S420, care se manifesta exact la fel. Katurev, stai linistit, sculele nu sunt deloc penibile, sunt chiar ideale pt. incepatori. Daca n-ai probleme cu prizele poti sa-ti faci treaba excelent cu ele. Penibil ar fi sa trebuiasca sa dai drumul la calculator si sa freci nu stiu ce softuri de fiecare data cand vrei sa zdrangani 5 minute, in loc sa apesi un buton si sa invarti un potentiometru. Pe mine unul m-ar descuraja chestia asta. Vezi tu mai tarziu daca are rost sa investesi in scule mai serioase, si mai ales in CE scule. Degeaba iti iei din prima Les Paul si Marshall la mana a doua, ca sa descoperi peste cateva luni ca tu de fapt vrei B.C. Rich si Peavey, sau Stratocaster si VOX, sau mai stiu eu ce combinatie.
  6. Daca toata lumea ar cumpara SH, oare ar mai exista scule SH? Ar fi doar TH, FH, etc., din ce in ce mai degradate, ca nu vorbim de piese de colectie aici CIneva tot trebuie sa cumpere scule noi, ca sa ajunga SH. Unii prefera sa nu riste, s-au vazut destule cazuri de vanzatori neseriosi, iar altii pur si simplu prefera lucruri noi, sa le "dezvirgineze" ei, si sunt dispusi sa plateasca pentru asta. Chiar daca pana la urma chitara aia tot se zgarie, se uzeaza, se ciobeste, etc., macar stii ca e opera ta, nu a dat altu' cu ea de pereti. Ar fi bine sa te duci sa probezi chitara in magazin. Chiar daca esti incepator, tot poti sa verifici daca merg toate dozele, potentiometrele, switch-ul, daca nu e vreun fret mult prea sus sau prea jos, daca n-are fire de par pe sub lac sau alte minuni (s-au mai vazut cazuri )
  7. Seamana cu prima mea chitara electrica, un "Reghincaster" luat prin '94 sau '95, cu corp de tele si grif stil LP. Arata cam asa: http://cheesyguitars.com/hora_iris.html Doar forma corpului era de tele, in rest n-avea nicio legatura. Hardware-ul am inteles ca era adus din Japonia. Se pot vedea pe pagina asta niste chitare japoneze echipate foarte asemanator: http://rock.webbuilder01.hostbasket.com/page15465.htm Gaura aia acoperita din dreapta-sus de pe chitara ta (inspre "corn") pare sa corespunda cu gaura pt. switch-uri de pe minunatia aia.
  8. Cel mai bine le probezi pe amandoua, vezi care e mai pe gustul tau. S-ar putea sa constati ca nu-ti mai trebuie niciun procesor la Mustang (poate nici la Frontman, depinde ce canti), ca tot ziceai ca preferi stilul vintage - "Chitara ---> amp ---> Rock'n'Roll" De fapt, de asta mi-am luat si eu Mustangul - poate doar o pedala de wah in fata ar fi utila, in rest ai cam tot ce-ti trebuie si suna binisor, dar depinde si de gusturi. Presupun ca vorbim de un amplificator pentru cantat/exersat acasa, daca nu, cred ca poti sa uiti de amandoua.
  9. Mie singurul avantaj teoretic al Frontman-ului mi se pare difuzorul de 10", desi nu stiu cat de bine suna ala in realitate. E ceva mai mare, dar tot nu e de 12". De ce zici asta? Poti sa-l folosesti bine-merci cu o pedala sau procesor in fata, cu conditia sa pastrezi amplitudinea de intrare in limite acceptabile pt. convertorul analog-digital din Mustang. Si oricum, nici Frontman 25 nu are bucla de efecte din cate stiu eu, deci n-ai niciun avantaj aici. Omul a zis ca prefera stilul '70-'80, deci nu cred ca o sa aiba vreo problema cu gain-ul oferit de Mustang Sunt modele si preset-uri care suna binisor pt. rock clasic, hard rock, heavy metal. Pentru chestii mai brutale nici eu nu eram foarte multumit la inceput, dar m-am mai linistit - de exemplu cu modelul de Peavey cu sag-ul pe "less", bias la +50%, eventual alt model de cabinet (4x12V, 4x12M) si cu simularea de overdrive in fata, tonul reglat cu multa rabdare si la amp si la pedala, poate sa sune binisor - cel putin la casti
  10. atw

    Metal Rhythm

    Daca tot mi-am luat lopata noua, am zis sa dezgrop un thread mort de mult - sper sa nu se supere nimeni M-am apucat si eu de vreo 3 saptamani de "Metal Rhythm Guitar in 6 Weeks"... si inca ma chinui la Week 2 Exemplul 1 e destul de abordabil, imi iese cat de cat ok la 80-90% din viteza, dar inca scartaie la 100%. Exemplul 2 - nici pomeneala, pare simplu, dar nu e. Cred ca mai incerc peste cateva saptamani. Exemplul 3 - cel postat de Adi M - e cel mai usor. Postez si eu cea mai buna incercare de pana acum - nu mi-a iesit nicidecum perfect, ba o iau inainte, ba raman in urma, mi-au scapat si niste note in plus pe ici pe colo, dar asta e: metal_rhythm_w2_j3.mp3
  11. Da, lucrurile pot fi usor confuze la inceput cu un amplificator de genul asta, dar daca ai suficienta rabdare o sa vezi ca poti sa scoti din el aproape orice fel de sound. Cu limitarile de rigoare, desigur - e totusi un amplificator ieftin cu difuzor de 8". Si nici n-o sa scoti distorsuri extreme din el fara pedale, mai ales daca ai chitara cu doze single-coil, dar asta e valabil la aproape orice amplificator.
  12. Poti sa incerci sa selectezi un model de amplificator care iti place tie (sa zicem Twin Reverb pt. blues, British '80s pt. hard-rock, Metal 2000 pt. metale), pui butoanele de efecte (mod si dly/rev) pe off, potentiometrele de ton la mijloc, volum si gain cum iti place tie, dupa care incepi sa modifici. Atentie doar ca unele din preseturi au si simulari de pedale, pe care nu le poti dezactiva doar din butoanele amplificatorului, trebuie neaparat sa-l conectezi la calculator si se le modifici cu Fuse.
  13. Depinde ce intelegi prin "cum vreau eu" Amplificatorul asta simuleaza 8 tipuri de amplificatoare (12, daca sapi in software) si pentru fiecare din ele ai 3 preseturi cu diverse setari si efecte, pe care le poti modifica si salva, daca nu iti plac alea default. Cel mai bine ar fi sa citesti manualul si sa instalezi Fender Fuse (le gasesti pe amandoua pe site-ul Fender), ca sa vezi exact ce setari si efecte are fiecare preset, si cum poti sa le modifici.
  14. Probabil se referea la o interfata pe USB, de genul asta: http://www.amazon.com/Behringer-UCG102-Guitar-to-USB-Interface/dp/B000PAPO9W
  15. Cu Amplitube (sau alt program de genul asta) si un driver ASIO oricum o sa sune MULT mai bine decat cu amplificatorul ala din pachet, mai ales ca probabil nici nu o sa ai pedale sau procesor la inceput.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.