www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

leopold

Veteran
  • Posts

    540
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by leopold

  1. Esti din epoca dizăl, este?
  2. Cea mai potrivita varianta cred e un modelling amp. Poate ca nu doar de 3w. Vezi ce gasesti second. Scopul tau e sa grow out of it Dupa care fie il pastrezi pentru repetat, fie il vinzi.
  3. @Negro: ce chitara zici ca iti iei si ce asteptari ai pentru orizontul de timp pentru care vrei ampul? Gen: imi iau un strat HSS; in urmatoarele 6 luni invat sa cant - singur, dupa youtube, dupa care vreau sa incep sa ma inregistrez si la vre-un an sa exersez cu prietenii - cu bas si toba. Vreau sa cant surf si death metal Glumesc putin, ar fi bine sa nu vrei sa canti surf si death metal pe acelasi gear
  4. Bridge-ul era floating sau se sprijinea pe chitara? In principiu probabil ca trebuie sa verifici/refaci setupul - nu ma astept la modificari majore. Stranse arcurile pana revii la pozitia initiala, verificate apoi intonatia, actiunea si trussrod-ul. Ai locking nut sau obisnuit? Ramai pe calibrul asta de corzi sau vrei sa te intorci la 0.09?
  5. Astia zic ca e plina.... https://www.gibson.com/Guitar/USA1R6524/Les-Paul-Standard-60s/Iced-Tea
  6. Cred ca e modern weight relief. http://aws2.gibson.com/News-Lifestyle/Gear-Tech/en-us/Wide-World-of-Weight-Relief.aspx Cu cat mai multi de A, cu atat mai estetic.
  7. E greu de raspuns cum vrei tu pentru ca suna diferit. Un P90 nu suna ca un burstbucker si invers; un gat gros are niste avantaje si niste dezavantaje, etc. Daca ar fi sa iau acum asta as lua: https://www.thomann.de/ro/gibson_les_paul_standard_hp_2017_hcsb.htm E cam 4-500E sub pretul de lansare LE. e un animal pentru ton modern
  8. Tu vrei sa-ti rezume cineva 70 de ani de istorie LP intr-un post? In esenta, in decursul timpului s-a schimbat tot. In general lumea se uita la ce-o intereseaza: - forma gatului - mai ciomag sau mai scandura si modul de prindere in corp - weight relief - cum sunt facute gaurile in chitara ca sa nu aiba 7 kg - dozele, wiringul, electronica cu totul. In general alea vechi sunt mai spre clean, astea mai noi spre hot. - vopseaua - alte dracii cosmetice gen binding - nut, cheite, bridge, tailpiece, freturi - calitatea capacului de mahon - A, AA, AAA, etc - cat de fain arata. Terminatiile denumirilor sunt culorile. BB - cred ca e bourbon burst, de exemplu.
  9. De ce nu spui asa, coane? Solutii exista: chitara de calatorie + amplug + casca de telefon intr-o ureche https://www.thomann.de/ro/traveler_guitars_electric_ultra_light_black.htm
  10. Pune mana si chinuie zongora, ca altfel prevad o dezamagire si mai crunta. Ampul de chitara nu prea canta singur... Cum merge cu exersatul? Ai reusit sa bagi 3 degete in la major?
  11. Ce scrie pe cutie nu e musai fizica. 100w RMS nu e tocmai 100w PMPO, de exemplu. Plus ce zice vektor, dar pentru avansati.
  12. Coane, nu mi-e clar daca intelegi. O sa fac doua analogii: 1. Ca sa cumperi un sistem hifi (tot sistemul) te duci acolo cu cateva flac-uri, il testezi si dupa aia decizi daca-ti convine. Dupa care speri ca acasa va suna suficient de apropiat. Ca sa cumperi un combo de chitara (din nou, combo, tot sistemul) te duci frumos cu chitara si pedalierul si-l testezi. Vezi cum raspunde la ce-i dai tu in input. Fie ca-i dai direct din chitara, fie ca mai gadili nitel oleaca de efecte. Deci, conteaza cum raspunde la ce-i dai tu si cum iti place tie. Poti testa o parte din distractia asta pe acustica - invata tema de la Peter Gunn, e doar o masura, si dupa aia experimenteaza. Muta locul unde lovesti coarda. Schimba inclinatia penei. Schimba pana. Da mai tare sau mai incet. Da doar in jos sau alternativ. Suna altfel. Dupa aia faci reverse engineering. Vrei sa sune intr-un fel, muti locul in care lovesti coarda, etc. Aceeasi smecherie la electrica, dar mult mai complexa. Nu conteaza exact pe ce amp canti (in niste limite), daca stii ce vrei sa obtii, obtii. Umbli la EQ, mai pui un distort, adaugi un strop de chorus sau reverb, etc. Nu exista mai bine, exista mai apropiat de ce vrei. In niste limite, nu vorbim de jafuri sau de incompatibilitati. 2. Gandeste-te ca te duci pe-un forum de pictori si intrebi care culoare e mai buna si din ce lemn sa fie sevaletul. Cam pe-aici te-ai invartit cu intrebarile
  13. Cateva sample-uri de la thomann, h&k vs artist mk1, atat prin micforon, cat si DI. Sigur, mk2 poate fi diferit, e chestie si de gusturi. E si posibil sa nu fi fost microfonizate la fel, etc. Am zis posibil? Am vrut sa zic aproape sigur.
  14. Ala pare a fi mai amplificator. E in continuare mult mai mult decat iti trebuie si-o sa te incurce. Fireste, banul tau, tu te hotarasti. In cealalta ordine de idei, daca ti se-mpusca dielectricul usor, nu prea stiu cum o sa inveti sa canti. Implica interactiune cu proful, si ala o sa te critice atunci cand o iei pe aratura. Oricum, iti urez succes. Nu multa lume are curaj sa se apuce de-o treaba cu totul noua si dificila dincolo de o anumita varsta.
  15. Parol, eu as reveni la discutia asta cand o suna mai bine decat baietii astia - care, apropos, trebuie ascultati, dar nu cand beti sau mancati ceva:
  16. Tocmai ce-am citit Pink Floyd Inside Out. As plati bani buni sa-i vad pe Vai, Malmsteen, Petrucci sau Gilbert zicandu-i lui Gilmour ca e limitat, de preferinta si cu Waters prin zona. Daca se poate sa fie si nitel facuti...
  17. My bad, thomann zicea la mk1 ca nu, si specificatiile aratau suficient de similare.
  18. 100W pe 1x12 fara posibilitate de alt cabinet?
  19. Fiind bazata pe amplificare, electrica iti permite corzi mai subtiri si tensiuni mai mici decat acustica. Asta ar fi un motiv pentru care bendurile pe acustica nu-s musai tehnica cea mai raspandita. Practic pastrezi toate dezavantajele acusticei. Daca te apuci sa schimbi corzile cu unele de electrica, probabil intri in cheltuieli sub forma de setup si nut nou. Feedbackul ramane, forma nefavorabila ramane, accesul greu pe tastele superioare ramane. Ca vorbim de tastele superioare, e posibil sa fie mai putine. Cum iti spuneam, cu cel mai ieftin squier faci treaba mai buna decat cu cea mai scumpa acustica + doza aia. Plus tremolo-ul
  20. Daca era fainosag, ar fi fost o solutie mult mai populara. S-o zic altfel. Cu cel mai ieftin squier bullet poti canta electric mult mai bine, mai fun si mai comod decat cu o acustica de patru mii de coco plus doza aia.
  21. Producatorul zice ca da un sunet echilibrat, nici prea cald, nici prea strident. N-o sa stii ce-ti place pana nu iti formezi urechea si schimbi cateva zeci de seturi de corzi pe chitara ta. No se preocupe. Alfel, e o optiune buna. O sa te tina mai mult, sunet echilibrat nu e niciodata o alegere rea.
  22. Haide, spune Reusesti sa schimbi acordurile pe tempo? Auzi daca se dezacordeaza ceva, sau daca ai pus un deget aiurea? Convingi degetele sa mearga unde trebuie, sau trebuie sa le asezi cu mana cealalata? Bine, nu vorbesc de mi minor cu corzi libere
  23. La chitara nu e o idee buna. Ampliful pe lampa suna bine blana. Zic asta pentru ca presimt ca lampa iei Acum vorbind nitel mai serios. Interpretarea e chestie creativa. Really. Chiar daca doar faci coveruri. O sa vezi tu cand iti dai seama ca poti modifica sunetul - si e valabil si la acustica. Altfel, am asculta midi-uri pe la nunti... Nu te-am invatat de rau cand am zis sa iei un rig simplu pentru invatat. Daca iei scule cu de toate e ca si cum ai face scoala auto pe monopost F1. Sau scoala moto pe S1000RR - track only, desigur. Intelegi unde bat. In loc sa iti vezi de invatat/cantat, o sa bantui prin cele doua milioane de reglaje posibile sau o sa cauti preseturi suparat ca la tine nu suna. Dupa ce inveti cat de cat sa canti, inveti sa faci si tonul, asta fiind aproape alta aptitudine. Nu-mi zi de zapada, ca si eu. La lopata. Prea grea si uda si pentru impingatoare, si pentru masinaria electrica.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.