www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

adap

Newcomers
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by adap

  1. Daca te interseaza corp de Telecaster (stiu ca vroiai Stratocaster, dar anyway...) cu corp de mahon si gat artar iti recomand asta: http://www.thomann.de/ro/gl_tribute_asat_deluxe_tr.htm cu o descriere mai completa aici: http://www.glguitars.com/instruments/TributeSeries/guitars/ASAT_Deluxe_Carved_Top/index.asp. Nu e ton de Les Paul (greu de obtinut cu gat de 25.5 inch din artar), este mai mult SG. Dar cand se face split pe humbuckere aduce oarecum cu un ton de Telecaster. Eu am una si sunt foarte multumit de ea.
  2. Am si eu de facut cateva modificari la o chitara. Cum as putea sa il contactez pe Rici?
  3. Pana la urma am reusit sa fac chitara sa sune bine si cu high gain. Am schimbat corzile care le aveam (Rotosound 0.09-0.46) cu GHS 0.10-0.46. A disparut orice urma de frecvente "parazite" pe note.
  4. Am urmat sfaturile voastre si problema e aproape rezolvata. Am mai coborat putin dozele si am redus volumul chitarii. Daca nu cant cu inaltele mai sus pe amplificator e OK. Cu mai multe inalte se aude putin mai rau. Oricum planuiesc sa schimb dozele single coil care sunt montate original pe chitara (Mighty Mite Alnico 5) cu Dimarzio Area 61. Sunt Alnico 2 si atractia magnetului este mult mai scazuta.
  5. Da. Dar Seek & Destroy a fost doar un exemplu. Problema apare la orice nota individuala cantata. In special de pe la fretul 5 in sus.
  6. Am sa fac experimentul propus de tine. Coarda SOL nu este "bobinata". M-am gandit ca asta ar putea induce o problema: magnetii dozelor neck si middle fiind mai inalti pe coarda SOL sa provoace o oscilatie mai ciudata a corzii si sa produca sunet mai murdar.
  7. Am o chitara Cort G260 OPN (copie Stratocaster HSS, corp swamp ash, gat/fingerboard maple) la care am schimbat humbucker-ul din bridge cu un Seymour Duncan Pearly Gates. Am urmatoarea problema: chitara suna bine clean, dar in high gain notele individuale nu mai suna clar (sunetul este "murdar"). Nu se intampla pe toate corzile. Cel mai rau se aude pe coarda SOL si mai putin pe SI si MI subtire. Pe RE, LA si MI gros este OK. Un exemplu unde se aude clar problema este inceputul de la Seek & Destroy de la Metallica unde coarda SOL suna oribil cu high gain. Corzile folosite sunt Rotosound de 0.09 si amplificatorul este VOX Valvetronix VT15. Are cineva idee care ar putea fi problema?
  8. Toata lumea asa zice: humbucker 500k, single coil 250k. Si atunci de ce pe chitarile Fender Stratocaster Deluxe Lonestar se pune 250K cu 47nf pentru humbucker si 22nf pentru single coil?
  9. Pare sa functioneze pentru mine si a fost ce mai ieftina varianta. Dar am o lista lunga de chestii ieftine pe care le-am ales... Nu sunt 100% convins ca este cea mai buna varianta. Fender foloseste potentiometre de 250k cu condensatoare de 22nf. Imi imaginez ca au testat si ei o varianta cu 500k si 47nf, dar totusi au ales-o pe cealalta. Intrebarea este: de ce?
  10. Am modificat condensatorul (de la 33nf la 47nf) si chitara suna mult mai bine (dupa gustul meu). Humbuckerul care inainte suna ca un roi de tantari acum suna mult mai plin. Din pacate single coils suna suna si ele mai intunecat, dar nu atat de grav ca sa deranjeze.
  11. Nu e chiar logic... Cresterea rezistentei duce la cresterea frecventei de taiere a filtrului RC. Aceeasi chitara cu un potentiometru de 500k va suna mai "bright" decat una cu 250k. In schimb cresterea valorii capacitatii duce la scaderea frecventei de taiere. Deci o chitara cu 22nf va suna mai "bright" decat una cu 47nf. Pe chitara mea sunt montate potentiometre de 500k si condensator de 33nf (exact la mijloc intre 22nf si 47nf). Este un compromis din partea producatorului pentru ca este un singur buton de ton si pentru dozele single si pentru humbucker. Chitara este din swamp ash cu gat si tastiera din maple, are potentiometre de 500k si condensator de ton de 33nf. Asta o face sa sune prea "bright" pentru gustul meu (in special pe humbucker). In plus un potentiometru de volum de 500k are o panta de crestere mai abrupta decat unul de 250k (cel putin asa vorbeste lumea, nu am incercat personal). In prima faza voi incerca sa montez un condensator de 47nf. Stiu exact ce model: cu folie de poliester. Daca nu sunt multumit voi schimba si potentiometrele. In principiu as vrea sa fac un setup cum este la Fender Stratocaster Lonestar: potentiometre de 250k si condensator de 47nf pe un humbucker SD Pearly Gates in bridge. Am auzit cum suna si cam asta este ce imi doresc .
  12. Multumesc mult. Am sa ii sun maine. Am gasit pe site la Fender exact ce imi trebuie, dar nu m-am gandit ca cei de la Guitar Shop au chiar orice de pe acolo.
  13. M-am uitat ieri pe www.guitarshop.ro, dar nu ma gasit potentiometre. Ai cumva un link la lista unde le-as putea gasi?
  14. Vreau sa le schimb pentru ca este o chitara foarte "bright": swamp ash body, maple neck si fingerboard. Vreau sa pun pe ea potentiometrele modelelor mai vechi de Fender (250k). Potentiometrul push/pull pe ton nu este greu de gasit. Costa aprox. 10 euro la Thomann. Problema este ca 2 potentiometre ma costa 15-20 euro si trebuie sa platesc 30 euro transportul. Din cauza asta as vrea sa le pot cumpara din Romania. Chiar mai bine ar fi din Timisoara.
  15. Salut, Pe chitara mea (Corg G260 OPN, copie Stratocaster) am potentiometre de ton si volum de 500k si as vrea sa le schimb cu 250k. Cel de volum este simplu si cel de ton este push/pull. Unde gasesc sa cumpar in Romania potentiometre de 250k?
  16. Am incercat sa scot cheia din contact si nu se opreste. Se pare ca solutia cu buricul degetului aratator este cea buna. Si cred ca vine de la cineva care nu doar se afla in treaba pe aici.
  17. Puteti va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum se opreste vibratia unei coarde libere? De exemplu in rifful urmator: e|-----------------------------------|------------------------------------| B|-----------------------------------|------------------------------------| G|-----------------------------------|------------------------------------| D |--------5--7--5--7-----------------|-------------------------------5----| A |--------5--7--5--7----------7-5----|---------------------------------7--| E|0-0-0-0-------------0-0-0-0-----7-6|0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0----7-6------| Dupa ce cant primele 4 note care sunt coarda libera si trec mai departe coarda libera continua sa vibreze. Cum o opresc?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.