Guest Cos Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 (edited) Pun corzi de metal pe o chitara ce am cumparat-o cu corzi de plastic pe ea. Am aflat de la cineva ca nu as putea . Mie-mi suna destul de aiurea . Chiar nu inteleg de ce. Chitara este un Hochner HC06E Electro-Acustic. Chitara este cea cu pricina de aici http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2544. Edited December 27, 2005 by Cos
felix Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Daca are tija de metal in grif, poti sa-i pui corzi de metal linishtit. Alege nishte corzi mai subtiri la inceput ca sa vezi cum se comporta griful.
Guest Cos Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Nu are. In ce sens cum sa se comporte. Incepe sa se indoaie inainte sa se rupa daca ii prea mare tensiunea? Ce marime as putea pune asa mai fara probleme, sa nu mi se intample?
Marius T Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Nu are. In ce sens cum sa se comporte. Incepe sa se indoaie inainte sa se rupa daca ii prea mare tensiunea? Ce marime as putea pune asa mai fara probleme, sa nu mi se intample? Eu iti recomand sa nu pui metal pe chitara clasica. Odata ca tensiunea pe grif va fi mai mare decat e prevazuta chitara si poate la inceput nu dar in timp se va stramba griful si in al doilea rand cheitzele presupun ca le ai cu butuci de plastic ceea ce va insemna ca se vor zgaria de la corzile mi si sol (cele din metal) plus acordajul va fi greu ca invartzi umpic si sare nota in cer. Fa rost de o acustica daca tii neaparat, nu strica chitara clasica.
CulBoji Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Poti pune corzi de metal, nu-i nici o problema. Am pus pe mai multe chitari Hora-Reghin cu corzi de nylon corzi de metal shi nu au patin nimica.
Guest Baumwolle Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 (edited) Ignora sfatul lui Cul Boji....Clasica e facuta pentru corzi de nylon si matase+litza, asa ca ar trebui sa o folosesti ca la mama ei.Nu ca as fi eu conformist, dar e foarte adevarat ca tensiunea din corzile de otel este (mult) mai mare decat din cele de nylon/matase, prin urmare griful va fi supus unui stres pentru care nu a fost conceput si, in timp, se va curba iremedibil(nu are nici truss-rod).Undei mai pui ca are cutia mica, si cu un set de corzi de acustica s-ar auzi ca din oala. Edited December 28, 2005 by Baumwolle
Victor Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Toata lumea care se apuca de chitara si se intampla ca prima chitara sa fie clasica, are tentatia asta. Dar pot sa-ti spun si eu ca intr-adevar risti sa strici o chitara buna. Mai bine mai astepti si iti iei una western cu corzi de metal, daca asta vrei. PLus ca Baumwolle are dreptate, nu te astepta la un sunet similar cu cel pe care il scoti dintr-o chitara western. Cutia aia e gandita pentru un alt sunet, gatul e gandit pentru alta tensiune.
Guest Sheriff Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Subscriu la parerea lui Victor si Baumwolle; n-as pune corzi de otel pe o ch clasica...
CulBoji Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Mah, nu vorbiti daca nu ati incercat, am atasat poze cu 2 chitari ale mele clasice fara trussrod cu corzi metalice shi precum vedeti nu au nimica. Sunetul de la corzile de metal ii mai bun ca cel de nylon dar clasica nu are o rezonanta la fel de mare ca westernul, d-aia nu suna la fel de bine. Merita sa iti pui corzi de metal pe clasica doar pt ca corzile de nylon is infecte shi nu poti canta la fel de bine pe ele ca pe cele de metal.
dalv Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 subscriu la fel a facut si eu cu clasica mea si de mai bine de un an suporta fara nici un repros tensiunea
ciuci Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 me4.......eventual punei de electrica cas mai subtiri...si nu pun atata stres pe chitara @dalv:nu uita sa zici de clasica aialata care ai avuto mai mult de un an, cu care am facut schimb
Guest fluffyone Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Mah, nu vorbiti daca nu ati incercat, am atasat poze cu 2 chitari ale mele clasice fara trussrod cu corzi metalice shi precum vedeti nu au nimica. Sunetul de la corzile de metal ii mai bun ca cel de nylon dar clasica nu are o rezonanta la fel de mare ca westernul, d-aia nu suna la fel de bine. Merita sa iti pui corzi de metal pe clasica doar pt ca corzile de nylon is infecte shi nu poti canta la fel de bine pe ele ca pe cele de metal. Grossman si Cearny stau martori la ce a patit o chitara classica de-a mea care a primit corzi de metal. Cine vrea poze cu masacrul, sa spuna, dar pe mine ma doare sufletul..
Cosu Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 +1 Am o chitara flamenco ce a primit cu bucurie corzi de metal. Acum se poate canta pe ea decent pana la pozitia a 3a sau a4a. Mai departe e un mare falseu.
dalv Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 poate aveti dreptate iar eu si culboji suntem exceptii dar eu unul nu as suporta sa cant pe corzi de nylon is doar o bataie de cap cand nu canti clasic sau flamenco... nu ca ar fi intentionata clasica pt altceva dar in lipsa de chitara western this is the next best thing
Cosu Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 La mine problema a aparut dupa aprox 2 ani si nu brusc. Aveti grija ...
Recommended Posts