yamazaki Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Vreau sa imi vopsesc harleyu ca chitara lu van halen, red cu white and black stripes. m-am uitat pe niste poze pe net de la uni care au facut treaba asta si nu mi se pare imposibil de facut. dar treaba e ca nu stiu de care vopsea la tub sa folosesc, poate stiti voi.
hihi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 ... sau mai bine iti iei un Charvel Pai nene, nu stiu ce sa-ti zic. Du-te la un tinichigiu, si intreaba-l daca poate sa-ti faca asa ceva. Daca zice ca da, dezembrezi chitara si te duci cu ea la el Ai putea sa o faci si tu, dar e destul de greu. (parerea me) Si apropo, in poza aia (cu corpul de chitara ala alb), dungile alea sunt autocolante (cel putin asa mi se pare mie).
Adi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Da hihi, sunt autocolante ca sa fie vopsita chitara peste ele, iar cand sunt scoase sa ramana dungi albe.
yamazaki Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 defapt nu cont trebuie ceva sa se lipeasca ca sa nu dai cu vopsea peste locul ala , aia din pozele care le-am vazut eu nu foloseau autocolant foloseau o banda izolatoare si dupa aia dupa ce se usuca chitara se dezlipesc alea si nu conteaza ca e corpu alb il vopsesc intai pe tot alb si gata ce nu stiu eu daca merge peste vopseaua de pe harleu meu, mie sincer nu mi se pare asa greu , mersi mult hihi da nu am bani sa imi iau un Charvel eu vroiam sa stiu de unde gasesc si eu vopsea la tub , si la ce preturii
Guest Razz Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Sa zici ca e greu sau nu este subiectiv. Depinde la ce te astepti sa iasa. Si daca il faci acasa poti sa mergi la magazin si sa-ti ei vopsea pentru lemn de vreo 3-4 culori , pensule si ceva abrazive si fine si dure si banda se izolat. Rezultat: vopseaua nu e uniforma, este mata si in stat prea gros, daca nu ai grija o sa iese mai urata decat este acum de in nici un caz mai frumoasa. Deci daca vrei treaba buna vorbeste cu un vopsitor de la vreo fabrica de mobila.
yamazaki Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 pe mane eu nu vreau sa dau cu vopsea dinaia de mobila cu pensula ca iese ***** eu vreau cu vopsea sprei , cu spreiu dai stratu subtire, dupa cate am citit in diferite site-uri am inteles ca multi au facut cu spreiuri de masina , lafal ca van halen , am vazut eu chitara facuta cu vopsea dinaia cu pensula si se vad numai deformati si urme de la pensula, as vrea sa stiu de unde sa imi iau vopsea sprei de diferite culorii
Guest om__bun Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Vreau sa imi vopsesc harleyu ca chitara lu van halen, red cu white and black stripes. m-am uitat pe niste poze pe net de la uni care au facut treaba asta si nu mi se pare imposibil de facut. dar treaba e ca nu stiu de care vopsea la tub sa folosesc, poate stiti voi. <{POST_SNAPBACK}> salut...cu siguranta ca este off topic...dar frate lamureste-ma si pe mine....mai facem facem schimbu ala sau nu?.. ..ca sincer nu as vrea o chitara in culori....
yamazaki Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 usor omule ca ala care til dau tie nici nu lam folosit
Guest om__bun Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 usor omule ca ala care til dau tie nici nu lam folosit <{POST_SNAPBACK}> bai fratilor...nu va suparati......dar ce pana mea aveti voi stocuri de chitari?
Cosu Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 uite aici un tutorial: http://www.guitarattack.com/mattocaster/vanhalen/sagavh.htm Mult succes!
hihi Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 bah nu pare greu de facut (dupa ce am vazut linkul dat de cosu), dar iti recomand sa te duci la cineva care se pricepe sa vopseasca lemne (sau in general sa vopseasca).
Cosu Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 sansele de a iti bate joc de chitara sunt mari . sugerez sa incerci intai procedeul pe o bucate de lemn fara veleitati de chitara
yamazaki Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 dap mersi cosu pentru link , m-am uitat si eu si pe altele , si am gasit pe cineva care se pricepe si a zis ca ma ajuta , azi ma duc sa incep treaba , daca resusesc ce vreu eu am sa o pozez si bag pozele aci
yamazaki Posted May 25, 2005 Author Posted May 25, 2005 am dat totu jos pana la lamn si am dat un start de alb a iesit super , ar fi si mai misto daca as avea si lac sa dau pe ia , da nush de care poate stiti voi
hihi Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 ... Poti folosi lac pentru lemn Il gasesti la orice magazin de vopsele
yamazaki Posted May 25, 2005 Author Posted May 25, 2005 lac dinala incolor , pe si tre sa il dau cu pensula nu raman semne de pensula?
altmann Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Te pot ajuta cu lacuitul la pistol,am un Sprio cu care am vopsit si masini...vii,vezi nu te costa niente.Tips: 1. Pe lemnul gol se spritz chit; 2.se finiseaza cu un slefuitor orbital stratul de baza; 3.Se da o culoare de fond . De aici pot aparea doua abordari distincte-- graffitti-ul ala color stripes sau adincime de culoare unde se alterneaza vreo 3 straturi lac/pigment/lac sau ca doar d-aia e stratocaster ...cel mai greu se obtine sunburst pentru ca trebe mina sigura si un aerograf .In fine,cel mai bun lac este poliesterul care se lustruieste de final cu o solutie abraziva pe baza de apa...procedeu care in final te va face sa apreciezi mult mai mult o chitara gata facuta
Cosu Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Iata ceva constructiv. Yamazaki te rog sa postezi niste poze cand termini de vopsit chitara!
altmann Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Din seria "tips" sa va mai zic unul: Cum scrieti pe crosa chitarii ceva ca de exemplu "Fender made in Usa" fara sa schimbati vreun caracter sau sa se prinda cineva de shulfarie... procedura in 5 pasi 1.Se scaneaza sau importa respectivul scris intr-un Adobe 2.Se scaleaza ,editeaza,etc. 3. Se printeaza pe celofan de preferat cu o imprimanta foto laserjet. 4.Se da un strat de lac pe locul cu pricina. 5. Pe lacul cit mai proaspat posibil se aplica foita care se va "dizolva"dupa care se acopera tot cu un ultim strat de lac. Iar la sfirsit vine Marmota sa impatureasca totul in staniol
hihi Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 lac dinala incolor , pe si tre sa il dau cu pensula nu raman semne de pensula? <{POST_SNAPBACK}> Pai da, e posibil sa ramana urme de la pensula. Sa stii ca si cu pistolul pot ramane urme daca nu esti meserias. Si incearca sa ai lacul, intr-un strat cat mai subtire, ca daca e gros, se usuca greu, si se poate strica.
Guest Razz Posted May 26, 2005 Posted May 26, 2005 Io zic sa o dai cu bulion sau cu gem de macese, sa o lasi sa se usuce si acui sa vi cu un strat de piper ca se apara cu picatele ) Hai ca am glumit Apeleaza la unu care stie vopsi, poate valora cat o mie de discutii cu unii care nu am mai facu asa ceva. Succes
yamazaki Posted May 28, 2005 Author Posted May 28, 2005 dap am cumparat pana la urma o vopsea nemteasca si nu mai e nev de lac iese super, cine are de gand sa faca ceva cu chiatara lui sa ma caute sa nu se apuce de unu singur ca nu e asa usor
Guest Razz Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Mai tu vopseste acolo si apoi mai vedem......ca eu sunt tare curios sa vad ce iasa
yamazaki Posted May 28, 2005 Author Posted May 28, 2005 pe am terminato azi o iau si o aduc acasa cum fac rost de camera o sa o vedeti si voi, poate o sa o vedeti la rgc3
Cosu Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Dupa ce ii faci poze poate ne faci si un tutorial amanuntit al procedurii de vopsire .Sunt sigur ca multi ar vrea sa stie
hihi Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 marfa.. asteptam pozele PS: dupa ce te plictisesti de ea, o vinzi la suprapret
yamazaki Posted May 28, 2005 Author Posted May 28, 2005 da acum e acasa e super misto toti caare au vazuto au crezut ca e nou nouta, imi pare rau ca nu am acum camera sa ii fac niste poze sa va arat , da o sa o vedeti voi hihi ce te face sa crezi ca chitara asta am sa o vand , eu sunt mare fan van halen asta nu mai scapa din mainiile mele o tin ca amintire cine e interesat despre treburii dinastea cu vopsea sa imi dai un msg pe privat ca va explic eu tot de la cap la coada , sa nu va apucati singuri ca o sa aveti mari surprize de ex eu am folosit o banda izolatoare diansta din hartie care nu se lipea prea bine si vopseaua rosie a intrat putin de tot pe sub dungi , asta se vede doar daca te uiti foate aproape, ca daca foloseam banda izolatoare dinaia din plastic de are lipiciu ala super bun nu mai intra , oricum pentru mine care nu am mai facut asa ceva mia iesit super , cine vrea info va zic eu tot si ce vopsea sa va cumparati
Cosu Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 yamazaki te rog posteaza pe forum lucrurile astea... e mai bine sa fie disponibile oricui si nu doar la cerere...
Recommended Posts