Ilucz Vlad Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 In momentul de fata am un amplificator Fender Rumble 350. Bassul este un Ibanez ICB250EX. Mie mi se pare ca ibanezul nu se prea impaca cu fenderul de aceea am decis sa il vand, dar am zis ca accept si unele schimburi. Mi sa oferit un schimb cu un Warwick Rockbass Streamer. Am nevoie de parerea oricum se pricepe, as vrea sa stiu daca merita schimbul. Am discutat si cu cativa dintre prietenii mei ce canta la bass si scorul este 5-2 pentru Warwick. Astept raspunsuri, multumesc anticipat
Capitanul_Nam Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 5-3 pentru Warwick. Cand vine vorba de raportul pret-calitate, in gama de pret de pana in 2000 RON (cam cat e Rockbass-ul nou), am mai mare incredere in Ibanez. Userul mike_KidLazy are un RB, cred ca acelasi model cu cel pe care l-ai pus tu in poze. As sugera sa ii asculti cateva melodii ca sa iti faci o idee, fie de pe ultimul album, fie un jam cu bass-ul direct Eventual ii poti da si un mesaj, e foarte deschisa si sunt sigur ca te ajuta. 1
Ilucz Vlad Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 Mersi tare mult pt sfat, am sa discut cu ea. Eu ma bazam ca pe fender ar merge mai bine un bass cu doze pasive (warwick) decat dozele active de pe ibanez. Oricum ampul are 350W prin doua speakere de 10' deci are potential urias. Sent from my iPhone using Tapatalk
George M. Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Oricum ampul are 350W prin doua speakere de 10' deci are potential urias. Sent from my iPhone using Tapatalk N-are treaba puterea amplificatorului cu dozele active sau pasive.
Ilucz Vlad Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 Da, sunt constient de asta, ma gandeam doar ca ar suna mai bine cu un warwick Sent from my iPhone using Tapatalk
Capitanul_Nam Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 @mike : ti-a placut reclama mascata, nu ? On-topic : am avut ocazia fericita de a pune mana si pe un Warwick "de la mama lui" nemtesc, custom, "full option" si pe un Rockbass si parca cel din urma e Warwick doar cu numele. Nu ma intelege gresit, e bun, dar parca ii lipseste acel je ne sais quoi care a facut firma celebra. Poti incerca sa iti faci Ibanezul pasiv punand un strap peste toata electronica. Orice ar fi, sa ne ti si pe noi la curent in asa fel incat, daca da cineva peste discutie, sa poata trage o concluzie. 1
Capitanul_Nam Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Spicy. Sau hot. Da. Nu cânți tu pe el? Atunci de ce întrebi ce cred alții? Alții îți vor spune că le place Ibanezul sau Warwickul. Dar nu ei vor cânta în locul tău. Mie, personal, îmi plac bassurile Yamaha. Period. Omul cere recenzii si pareri. In continuare instrumentul ramane al lui si el decide ce face cu el. E exact ca la vot : unii cu PDL-ul, altii cu PSD-ul si la sfarsit se trage linie si se incoroneaza un castigator. Sfaturile sunt strict cu caracter informativ.
Ilucz Vlad Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 Dar a pus mana cineva si pe ibanez si pe warwick? Asta mar interesa. Apropo de yamaha, am pus si eu mana pe un yamaha mai de mult, nu stiu exact modelul, dar stiu ca acum 5-6 ani costa cam 1400€, intradevar aceea a fost o zi buna pt mine, daca intelegi ce vreau sa zic. Mersi pt ajutor Sent from my iPhone using Tapatalk Apropo Mr. Vintage, intreb ca sa stiu daca sa fac schimbul. Oricum il voi testa, dar ma gandeam ca cineva stie anumite calitati sau defecte, imi pare rau daca am ofensat cumva pe cineva in vreun fel Sent from my iPhone using Tapatalk
Ilucz Vlad Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 Well played. Uite, de raspunsuri din astea aveam nevoie. Multimesc Sent from my iPhone using Tapatalk
Deenman Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 (edited) Nu ai ofensat pe nimeni (iertare dacă te-am ofensat eu, a fost fără intenție). Deja ai un instrument bun, nu văd de ce trimiți întrebări în eter, în loc să încerci tu însuți. În fond, Warwick nu e o marcă rarissimă, de negăsit și de neprobat, are distribuitor oficial în România și mulți posesori. În general, Rockbass nu e Warwick decât așa cum Sterling e MusicMan, adică spre 100%, dar niciodată 100%. Iar chestia cu dozele active e ușor de rezolvat. Dacă-ți place gâtul, dacă-ți place corpul și dacă ți se pare confortabil să cânți pe Ibanez, schimbă doar dozele. Iar dacă schimbi bassul, ia-ți altceva, nu Rockbass. Când renunți la Skoda, nu-ți iei Seat, ci ceva mai sus. Baftă! Vezi ce masini a avut .scrie la semnatura )), scuze nu m-am putut abtine: http://vwforum.promotor.ro/topic/111381-2014-seat-leon-fr-20tdi/ Edited April 25, 2014 by Deenman
Claudiu Ibanez Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 (edited) Eu sunt chitarist , doar ca am probat Rockbass . Mi s-a parut un bas de tot rahatul , gat foarte gros , se dezacorda relativ repede , si corpul prea mic , se ducea gatul in jos de numa' . Dozele nu aveau (scuzati-mi exprimarea) coitze deloc . In schimb am cantat si pe un bas Aria si mi s-a parut foarte de treaba , in special gatul si dozele . Rockbass-ul era pasiv ( adica era exact cel din poza ) , iar Aria activ . P.S. : Eu ca si chitarist , imi plac basurile active , mi se par ca alea sunt basuri , ca simti calumea bassul in tine . Iti propun sa mai incerc ceva reglaje de eq la amplif si tine Ibanezul ala , e foarte misto pe langa Rockbass . Edited April 27, 2014 by Claudiu Ibanez
Ilucz Vlad Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Sa stii ca am scos cartea de utilizare de la fender si o vreme am bagat doar reglaje si am scos sunetul de care am nevoie:)) mersi Sent from my iPhone using Tapatalk 1
Recommended Posts