www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Corzi


za_boy2149

Recommended Posts

Vin cu posibil cea mai "n00ba" dintre intrebari insa e ceva care ma deranjeaza inca de cand mi-am cumparat chitara electrica.

Am un Epi G-400 Pro si n-am vrut sa-i schimb corzile din iulie pana acum deoarece imi placea foarte mult cum sunau si se simteau. Am primit acum ceva timp cadou un set de corzi Elixir de .010 si dupa ce le-am pus pe chitara sunau oribil asa ca am pus din nou cele care au venit cu chitara si le-am tinut pana acum cateva zile cand s-au rupt. Le-am schimbat cu Ernie Ball Super Slinky de .009 si suna la fel de rau. Acum, ar trebui sa explic ce inseamna pentru mine "oribil". E acel sunet "sarmos" pe care-l produc corzile cele mai groase. Corzile e, b si g suna excelent totusi. Ca sa fiu si mai concret, corzile vechi sunau ceva in genul melodiei Planet Caravan de la Black Sabbath, in timp ce corzile noi suna in genul coverului de la Pantera. Sper sa fi explicat pe intelesul tuturor. Acum, intrebarea mea este ce fel de corzi mi s-ar recomanda, avand in vedere preferintele mele? O alta problema pe care o am acum e ca coarda G nu mai sta deloc in acordaj :(.

Link to comment
Share on other sites

Daca te referi la un sunet metalic, acesta va fi produs de orice set de corzi noi. Pune inapoi unul din seturile pe care le ai deja, canta-le cateva zile si vei vedea ca isi schimba total sound-ul dupa ce se 'rodeaza'.

 

Totusi, daca vrei neaparat sa mergi in continuare pe corzile de fabrica, vorbeste cu cei care vand modelul asta de chitara (soundcreation sau esound) si iti vor spune cu ce corzi vine echipata de fabrica.

 

Chiar daca nu vrei D'Addario, poti sa te joci cu slider-ul asta sa vezi care modele suna mai 'bright' si care mai 'mellow'. Iti explica acolo si diferentele constructive, diferente intre aliaje, etc.

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.