www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme Corzi Chitarã Electro-Acusticã.


Guest gzyena
 Share

Recommended Posts

Am de aproape un an o chitarã electro-acusticã Hora, cumpãratã dintr-un târg, la mâna a doua. Inițial fusese doar acusticã, dar vechiul proprietar o modificase. De la un timp corzile zdrãngãne îngrozitor ºi se aude un sunet metalic, iar prima coardã, atunci când o apãs pe al ºaptelea fret vibreazã groaznic. Cred cã problema e de la nut, dar l-am schimbat acum câteva luni ºi dupã nu am mai avut probleme. De Crãciun am fost cu chitara la colindat ºi a stat destul de mult timp în frig. De atunci a apãrut zdrãngãnitul. E probabil sã se fi dilatat corzile din cauza frigului?

Link to comment
Share on other sites

La frig se contracta* corzile, creste tensiunea din ele iar tonalitatea urca.Daca zdrangane metalic exista o posibilitate sa fie de la cheite , din cauza tensiunii mari ,din corzi sa se slabeasca mecanismul si sa zdrangane , cel putin la mine asa s-a intamplat .Dupa ce am strans aceste suruburi nu s-a mai auzit.Daca la al 7-lea fret vibreaza rau , acolo problemele se complica .Depinde si de ce corzi folosesti , in sensul grosimii lor si de intonatie.Daca chitara este acordata in E bemol si ai corzi subtiri pe ea , este ceva normal < parerea mea>.

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Sinceră să fiu nu ştiu ce corzi sunt pe chitară şi nici nu ştiu cum să aflu. Voi încerca să strâng acele şuruburi. Şi, ă, chitara e acordată standard. Şi în ce sens problemele se complică?

Link to comment
Share on other sites

Poate fi de la grif , taste , lucruri care ar fi bine bine sa fie rezolvate de lutieri.Te poti uita din lateral sa vezi daca atunci cand ti degetul pe tasta cu pricina , coarda atinge tastele metalice ,de la 8 in sus , si produce un bazait deranjant.Acest lucru scade drastic sustain-ul.

Incearca mai intai sa schimbi si corzile , mai ales daca sunt vechi.

Link to comment
Share on other sites

De Crăciun am fost cu chitara la colindat şi a stat destul de mult timp în frig. De atunci a apărut zdrăngănitul. E probabil să se fi dilatat corzile din cauza frigului?

 

Problema ta e cunsocuta si sub numele de 'sindromul Hrusca' si se declanseaza in special la 'ler'.

A fost o gluma, stiu, sunt un nenorocit, asemenea comportament n-ar trebui tolerat, insa chiar n-am putut sa ma abtin. Sper ca ma vei ierta :)

 

:sarcasm:

 

Cat despre problema ta, aproape sigur te va ajuta Eugen cu niste sfaturi.

 

Voi încerca să strâng acele şuruburi.

 

Suruburi inseamna cheite de acordare?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.