www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme Corzi Chitarã Electro-Acusticã.

Recommended Posts

Posted

Am de aproape un an o chitarã electro-acusticã Hora, cumpãratã dintr-un târg, la mâna a doua. Inițial fusese doar acusticã, dar vechiul proprietar o modificase. De la un timp corzile zdrãngãne îngrozitor ºi se aude un sunet metalic, iar prima coardã, atunci când o apãs pe al ºaptelea fret vibreazã groaznic. Cred cã problema e de la nut, dar l-am schimbat acum câteva luni ºi dupã nu am mai avut probleme. De Crãciun am fost cu chitara la colindat ºi a stat destul de mult timp în frig. De atunci a apãrut zdrãngãnitul. E probabil sã se fi dilatat corzile din cauza frigului?

Posted

La frig se contracta* corzile, creste tensiunea din ele iar tonalitatea urca.Daca zdrangane metalic exista o posibilitate sa fie de la cheite , din cauza tensiunii mari ,din corzi sa se slabeasca mecanismul si sa zdrangane , cel putin la mine asa s-a intamplat .Dupa ce am strans aceste suruburi nu s-a mai auzit.Daca la al 7-lea fret vibreaza rau , acolo problemele se complica .Depinde si de ce corzi folosesti , in sensul grosimii lor si de intonatie.Daca chitara este acordata in E bemol si ai corzi subtiri pe ea , este ceva normal < parerea mea>.

Bafta!

Posted

Sinceră să fiu nu ştiu ce corzi sunt pe chitară şi nici nu ştiu cum să aflu. Voi încerca să strâng acele şuruburi. Şi, ă, chitara e acordată standard. Şi în ce sens problemele se complică?

Posted

Poate fi de la grif , taste , lucruri care ar fi bine bine sa fie rezolvate de lutieri.Te poti uita din lateral sa vezi daca atunci cand ti degetul pe tasta cu pricina , coarda atinge tastele metalice ,de la 8 in sus , si produce un bazait deranjant.Acest lucru scade drastic sustain-ul.

Incearca mai intai sa schimbi si corzile , mai ales daca sunt vechi.

Posted

De Crăciun am fost cu chitara la colindat şi a stat destul de mult timp în frig. De atunci a apărut zdrăngănitul. E probabil să se fi dilatat corzile din cauza frigului?

Problema ta e cunsocuta si sub numele de 'sindromul Hrusca' si se declanseaza in special la 'ler'.

A fost o gluma, stiu, sunt un nenorocit, asemenea comportament n-ar trebui tolerat, insa chiar n-am putut sa ma abtin. Sper ca ma vei ierta :)

:sarcasm:

Cat despre problema ta, aproape sigur te va ajuta Eugen cu niste sfaturi.

Voi încerca să strâng acele şuruburi.

Suruburi inseamna cheite de acordare?

• Like 1