calin96 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Salut dupa cum spune si titlul am inceput sa am probleme cu vocea,fumez de 2 ani dar putin aprox 10 tigari pe saptamana si de la un timp am impresia ca a inceput sa mi se schimbe vocea adica parca s-a ingrosat si cam zgarie,nu mai pot atinge note inalte,nici inainte nu puteam dar acum.. intr-un cuvant s-a schimbat putin.Exista ceva care sa "curete" corzile vocale? P.S m-am lasat de fumat si de baut bere ) P.P.S am 17 ani
stephanutz Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Nu are nimic bautul berii sau fumatul , treci prin perioada in care vocea ta incepe sa se schimbe , o sa fie bine 1
ValeChitara Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Nu are nimic bautul berii sau fumatul , treci prin perioada in care vocea ta incepe sa se schimbe , o sa fie bine Carei persoane incepe sa i se schimbe vocea la 17 ani? La 17 ani cam iesi din perioada pubertatii (majoritatea), fara sa mai mentionez ca noua generatie se dezvolta mult mai rapid decat era lumea obijnuita, datorita hormonilor din alimentatie... On topic: Incearca sa bei cat mai multa apa plata, la temperatura camerei, ar trebui sa te ajute si tine cont ca vocea trebuie incalzita inainte de a canta.
calin96 Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 a deci nu ar trebui sa imi fac probleme ?
baltazar181 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Dute la ore de canto sa te invete cum sa canti si sa respiri 2
ValeChitara Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 (edited) Cum a spus si Baltazar, daca vrei sa canti la nivel profi ia letii de canti, daca vrei sa canti...asa..., ca sa fie, nu vad ce te ingrijoreaza, faptul ca nu mai poti sa impresionezi gagicute? Edited September 12, 2013 by ValeChitara
biank85 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 buna...k sa fi tu sigur ai putea face un control la foniatrie la panduri....iti spune daca ai noduli sau disfonie (raguseala in voce).....si da trebuie incalzita vocea inainte sa incepi sa canti ..ia niste lectii cum au spus toti...si in timp o sa ti creasca ambitusul (k si mie mi-a crescut destul de mult) ...cu multe repetitii exercitii fara pauze de cate o sapt. 2 k ruginesti ))
iulia_i Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Nu mai pune mana pe tigari, nenicule. (da,am citit ca te-ai lasat)... Si sunt de acord cu parerile de mai sus, nu cred ca asta e cauza, avand in vedere ca ai varsta pe care o ai, poate sa fi fumat din burta mamei ca sa iti nenorocesti in asa hal gatul. -- (glumesc si eu ) Dar oricum, pe viitor, n-o sa iti faca bine. Alcoolul deshidrateaza gatul, ia in calcul si asta pe moment. Bea multa apa, ajuta foarte mult. Si evita lactatele (mie una nu-mi fac bine). La mine asta cu apa e prima chestie care imi afecteaza corzile vocale. Nu beau apa, nu merg rotitele. Apoi, ce sa zic, cel mai probabil ti se schimba vocea. Daca n-ai altceva: tuse, raguseala, durere cand canti, nu cred ca e motiv de ingrijorare. Lasa mama natura sa isi faca treaba si dup-aia sa vezi cu ce voce o sa te alegi. O fi si lipsa antrenamentului, timp de cativa ani buni (si preferabil toata viata) trebuie sa faci vocalize sau macar sa canti in fiecare saptamana macar). Profita de vocea groasa/joasa si incearca sa-ti dezvolti vocea in registrul asta. Nu te forta.
Recommended Posts