Antoniu Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 De ceva timp ma bate gandul sa incerc o modificare la o acustica , sa transform bridge-ul actual in split saddle bridge , atasez poza . Unul din avantaje este clar , reglarea intonatiei mai usor , insa nu sunt lamurit si nu am gasit informatii despre cum , daca si in ce masura afecteaza sunetul . Orice informatie imi este de ajutor . Multumesc anticipat .
EugenRo2001 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Din ce am citit pe AGC si OLF, luthierii nu recomanda un saddle din bucati la chitara acustica, strica sunetul.
Antoniu Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Asta e temerea mea , in cazul asta clar nu merita facuta modificarea . Multumesc pentru info . Revin , inteleg ca problema este nu grosimea , dimensiunea pastilelor ci faptul ca am un saddle din bucati si interb , daca folosesc un saddle dublu ca si grosime este mai indicat ? cat de tare influenteaza sunetul ?
EugenRo2001 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Poti folosi unul mai gros. Preferabil ca ansamblul bridge + saddle sa ramana la aceeasi greutate. Cred ca asa ceva vrei: http://www.acousticguitarforum.com/forums/showthread.php?t=211930&highlight=kostal&page=14 vezi postul 198
Antoniu Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Cred ca asa ceva ar rezolva problema , inca nu stiu cat de gros ar trebui sa fie , iar pentru a reduce din greutate probabil ca va avea alta forma .In masura in care imi va permite timpul voi face masuratorile diseara . Multumesc .
Recommended Posts