www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sx Vst57


'mnezău
 Share

Recommended Posts

- Nume echipament - producator si model, an, serie, etc...

 

SX VST57 - nu ºtiu cu siguranțã anul, însã seria asta "Vintage", pare sã nu se mai producã, fiind înlocuitã de SST.

Diferențele, între seria "Vintage" (VST), ºi seria nouã, SST, ar fi urmãtoarele:

- cheițele de tip Kluston la seria VST, SST are din alea moderne, foarte probabil acelaºi tip folosit pe Squier Bullet;

- pickguard-ul, dintr-o bucatã la VST (1 ply) ºi 3 ply la SST;

- headstock-ul, format mai "clasic" la VST, fațã de cel mai drept la SST.

 

- Pret - optional, eventual mentionati daca e nou sau second-hand

 

478 de lei + 21 lei transportul, nouã.

 

- De la cine / De unde a fost cumparat - optional

 

A fost cumpãratã de aici.

 

- Caracteristici - incercati sa dati cat mai multe detalii

 

Corp: Anin - formã clasicã de tip Stratocaster. Dimensiunile par sã fie respectate;

Gât: Arțar - cu inserție de palisandru. Profil D;

Nr. taste: 21 - jumbo;

Raza fretboardului: 13.7'' (350 mm);

Scara: 25.5'';

Doze: 3 doze single coil (ceramice, presupun);

Controale: control de volum general, controale de ton pentru doza de neck ºi middle, selector cu 5 poziții;

Pickguard - dintr-o singurã bucatã;

Bridge - sistem vibrator;

Culoare: Candy Red.

 

- Cum suna / Cum se comporta - cum vi se pare produsul in momentul utilizarii, ce reusiti sa faceti cu el

 

O sã încep puțin cu ideea care a stat în spatele cumpãrãrii. Inițial aº fi vrut o chitarã de genul Telecaster. Mã orientasem spre Classic Vibe, dar nu am gãsit nimic care sã-mi placã SH, aºa cã m-am gândit la Strat pânã la urmã. Aceeaºi poveste, în general nu-mi plãceau culorile. Vroiam o chitarã roºie cu tastierã din arțar ºi cu asta basta. :lol:

Acum ceva timp am vãzut cã existã magazin care comercializeazã chitare SX în România. De aceste chitare mai tot citisem pe forumurile din afarã. Sunt chitare comercializate de Rondomusic, fãcute prin China. Ideea este cã Rondomusic, fiind pur ºi simplu magazin, ºi-au ales ei signuri brandurile pe care vor sã le comercializeze, dupã criterii stabilite de ei, nu dupã ceea ce vor cumpãrãtorii. Astfel, au ieºit la suprafațã mãrci la SX sau Agile, de care nu auzise mai nimeni în trecut. Multe cuvinte de laudã peste tot. Majoritatea le cumpãrau, eventual le schimbau cheițe, bridge, doze ºi erau extraordinar de mulțumiți. Mai mult ãsta e motivul pentru care sunt lãudate, oferã o platformã excelentã la foarte puțini bani. Existã ºi chitare de tip Telecaster la SX. Problema cu acestea este cã bridge-ul nu se poate înlocui cu unul care s-ar potrivi la Fender, ca direct-fit. Pentru oameni mai îndemânatici sau pentru cei care vor sã pãstreze bridge-ul original, sigur nu este o problemã, mie mi-ar fi plãcut sã am opțiunea asta. Aºa cã m-am orientat spre chitarã de tip Stratocaster într-un final.

Ca ºi background am mai avut Squier Bullet ºi Squier Classic Vibe 60's, cam cu astea voi compara chitara de fațã.

 

A ajuns într-o cutie de carton, foarte bine împachetatã, multã folie cu bule. Cei de la magazin au ținut sã mã anunțe la telefon sã nu care cumva sã ridic pachetul fãrã sã-l desfac de fațã cu curierul. ªtiam povestea, dar mi-a plãcut cã m-au anunțat.

 

Revenim. În cutie se afla chitara, un DVD, o husã ºi cheițele pentru truss-rod ºi saddle. DVD-ul e simpatic, câteva lecții, fãcute cu echipament SX. Pentru începãtori, acordurile de bazã, câteva lick-uri.

 

Din punct de vedere estetic, chitara aratã ok. Totuºi, mai prost decât cea din pozele oficiale. Presupun cã e normal. Headstock-ul are o ciobiturã micã, iar pe marginea tastierei sunt zone mai albicioase. Probabil de la nivelarea fretwire-ului. În rest nu am întâlnit lucruri deranjante din punct de vedere estetic. Oricum, cel care s-a ocupat cu nivelarea a dat-o-n barã la capitolul aspect, dar a fãcut o treabã a naibii de bunã la capitolul funcționalitate. Ca ºi comparație, finisajele sunt mai bine fãcute la Squier Bullet sau Classic Vibe.

Ca ºi funcționalitate, chitara a venit setatã destul de ok. În orice caz, a trebuit sã schimb corzi, sã ajustez truss-rod, sã reglez sistemul de tip tremolo, sã setez acțiunea ºi intonația. Toate au decurs fãrã probleme. Este o chitarã destul de grea, mai exact 3.85 kg conform specificațiilor. Comparând-o cu Ibanez RG321MH, cu corp din mahon, mi se pare cam de aceeaºi greutate. Nici o problemã cu echilibrul. Îmi place foarte mult cum se simte la mânã. Nu mai avusesem chitarã cu gât aºa gros, dar se simte foarte bine la mânã. Gâtul e acoperit cu lac de tip "poliester", lucios. Stratul de lac pare mai gros decât la Classic Vibe.

Cheițele sunt un dezastru. Se învârt în gol ºi greu. Voi încerca sã le ung, dar cred cã le voi schimba într-un final. Am fost încântat sã vãd cã sunt model de tip Kluston. Îmi place mai mult sistemul.

Bridge-ul este ok, în ideea cã este folosibil. Blocul metalic însã este micuț, iar materialul din care e fãcut tot sistemul dã senzația de lucru ieftin.

Nut-ul este tãiat foarte bine. Am observat cã majoritatea chitarelor ieftine au probleme la capitolul ãsta. Nu este cazul aici.

 

ªi acum sã ajungem la problema care ne intereseazã cel mai mult... Sunetul. Am rãmas foarte plãcut impresionat de dozele stock. Chiar pe doza bridge am un "twang" care îmi place la nebunie. Sunt mai silențioase decât mã aºteptam.

 

Am tras repejor, mai devreme, o mostrã de sunet:

 

ªtiu cã tonul e destul de nasol, multe înalte, iar interpretarea e ºi mai nasoalã, însã am vrut sã scot în evidențã "twang-ul" despre care vorbeam. :D

 

În orice caz, comparând-o cu Squier Bullet ºi Classic Vibe, mie unul îmi place mai mult cum sunã ºi cum se simte SX-ul decât celelalte.

 

- Parti bune / Parti rele - ce (nu) va place, ce va nemultumeste

 

Pãrți bune:

- prețul

- corpul

- gâtul

- dozele

 

Pãrți rele:

- erorile de finisaj

- cheițele

- bridge-ul

 

- Impresie generala - plus o nota de la 1 la 10

 

Ca impresie generalã, cu un schimb de cheițe ºi bridge, consider cã obțin o chitarã superioarã Squier Classic Vibe-ului, care e de trei ori mai scump. Dacã aº lãsa-o stoc, aº alege-o oricând în locul Bullet-ului.

 

Nota 7/10, având în vedere aici prețul.

 

Nu aº recomanda-o unui începãtor, ca prima chitarã. Cred cã l-ar frustra neglijențele de la finisaj ºi cheițele.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.