www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Care dintre ele e mai buna ? Care o preferati ? :)

La intrebarea 'care e mai buna' nu cred ca are cum sa raspunda cineva obiectiv. Iar ca preferinte, eu unul sa nu aud de epiphoanele ieftine. Zici ca sunt facut in dusmanie. Am pus mana pe vreo 3 de la cea mai ieftina (LP special 2 parca) pana la un LP standard plus cred si toate mi-au facut o parere proasta. De Yamaha nu stiu nimic iar un Jackson JS30 am acasa. Ce-i drept Kelly, nu Dinky. Nu e cea mai buna chitara din lume, dar la banii astia si pentru ce-am luat-o, eu sunt multumit de ea. Ceva probleme cu greutatea, dar repet, vorbesc de KE, nu de DK. N-am sa insist pentru ca Dk-ul are Floyd Rose, a mea nu, deci nu prea e relevanta comparatia. Plus multe alte diferente.

Totusi, daca e sa te iei dupa ultimate-guitar (ceea ce nu recomand neaparat), treaba sta cam asa: LP Jackson Yamaha

Repet, nu sunt evaluari de referinta, dar pe undeva reflecta realitatea...

Posted

Nu mi se pare buna comparatia. Yamaha din punctul meu de vedere este peste Jackson. Epiphone este genul de chitara cu care ai o sansa sa te auzi in mix si are un ton al ei care spune ceva. Jackson si Yamaha au un ton generic. La Epi cu un upgrade la doze poti canta cam orice, combimatia de mahon cu top maple este una dintre cele mai utilizate. Dozele de pe Yamaha si Jackson nu prea sunt grozave, iar tremolo-ul le ia mult din ton si sustain. Tot timpul am sustinut ca retetele simple sunt cele mai sigure, exemplu Gibson Les Paul si Fender Telecaster, se poate canta cam orice pe ele.

Sfatul meu este sa le probezi pe toate si sa iei ce iti place mai mult.

Posted

Nu mi se pare buna comparatia. Yamaha din punctul meu de vedere este peste Jackson. Epiphone este genul de chitara cu care ai o sansa sa te auzi in mix si are un ton al ei care spune ceva. Jackson si Yamaha au un ton generic. La Epi cu un upgrade la doze poti canta cam orice, combimatia de mahon cu top maple este una dintre cele mai utilizate. Dozele de pe Yamaha si Jackson nu prea sunt grozave, iar tremolo-ul le ia mult din ton si sustain. Tot timpul am sustinut ca retetele simple sunt cele mai sigure, exemplu Gibson Les Paul si Fender Telecaster, se poate canta cam orice pe ele.

Sfatul meu este sa le probezi pe toate si sa iei ce iti place mai mult.

eu am jackson si nu am problema cu furatu tonului si sustain-ului ...sunt chitaristi la greu care canta pe jackson si nu se plang . Claudiu ,frate tu gandestete bine la ce vrei sa canti ...dar din variantele tale si eu as alege lp-u. (P.S -eu am vazut chitari ok de la yamaha doar de la 30 mil in sus ...)