www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Topt Buzãu


Adi M
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Scopul acestui topic este sã aduc în prim-plan festivalul de rock TopT de la Buzãu. Menționez de la început cã nu sînt afiliat cu nimeni dintre organizatori sau dintre cei implicați fiind doar un simplu spectator buzoian.

 

Pentru cine nu-l cunoaște, este un festival înființat acum 30 de ani și care s-a ținut anual, în ciuda faptului cã nu au existat aproape deloc fonduri sau altfel de susținere din partea nimãnui. Totuși, organizatorii și-au dat silința sã facã un program de 2-3 zile în fiecare an. Foarte multe trupe cunoscute au fost aici, de-a lungul timpului și pentru mulți a fost o rampã de lansare. N-are rost sã listez numele ce s-au remarcat aici sau care pur și simplu ne-au onorat cu prezența, pot reveni cu detalii pentru cei interesați.

 

Mi-a venit ideea acestui topic deoarece aproape în fiecare an festivalul se ținea în aprilie-mai. Anul acesta este o excepție și, conform unui comunicat oficial din partea organizatorilor,

"festivalul top t 2013-editia 29 ,va avea loc in octombrie sau noiembrie.festivalul va fi cofinantat de Primaria Municipiului Buzau si va avea un format special cu ocazia implinirii a 30 de ani de la prima editie .in acest sens ne propuneam atit anul acesta cit si anul viitor la editia cu nr. 30 invitarea numelor care au insemnat ceva special pentru top t fie inainte de 1989 ,fie dupa. ne pare rau pentru trupele tinere si care nu au aparut pina acum pe scena noastra,categorie pe caream susutinut-o de-a lungul anilor ,dar prezenta lor la aceste doua editii va fi limitata.in functie de sponsori si de buget vom reveni cu alte elemente legate de locatie,perioada exacta( ne propunem un format de 3 zile ) si trupele pe care intentionam sa le invitam.O lista de propuneri va fi facuta public cit de curind,probabil la inceput de aprilie..." (http://www.facebook.com/topt.buzau?ref=pymk&fref=pymk)

 

Așadar, sînt de așteptat nume mari și, cu aceastã ocazie invit rgc-iștii și nu numai la acest festival, pentru muzicã rock de calitate. De obicei, formatul era pe subgenuri, de exemplu într-o searã erau "duritãțile", black, death metal, gothic (de exemplu, Negurã Bunget, Gothic ș.a.), într-o searã heavy-ul clasic (de exemplu, Cargo au fost acum nu mult timp) și în altã searã ceva mai calm, mai alternativ, progresiv (de exemplu, Celelalte Cuvinte au fost cap de afiș acum puțini ani).

 

Sper sã fiu bine înțeles, sã nu se gîndeascã nimeni cã am vreun interes (financiar) ascuns din aceastã "promovare", n-aș prea polemici privitoare la "calitatea" festivalului sau a organizãrii, ci doar, cum am spus, sã afle și cine nu știa de el și sã invit orice amator de rock/metal.

 

 

Cele bune,

Adi

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mdap. le pare rau pentru trupele tinere. sunt impresionat de durerea lor. festival cu trupe consacrate. care oricum sunt consacrate. e ca aia cu "se cere experienta pt acest job" si tu abia ai iesit din facultate.

"pentru multi a fost o rampa de lansare"... no shit! pai cam asta ar fi ideea unui festival, nu un cimitir al elefantilor, un requiem pentru jurasic.

bai nene, sunt trupe multe si interesante in Romania (nu-mi plac toate, dar nu despre ce-mi place mie e vorba: Steaua de mare, Robin cu injunghiatorii si etc) si ei se cantoneaza in vesnicul "ai nostri pentru ai nostri". mai au nevoie de glorificare? vor sa se asigure ca au public?

2013. secolul XXI. la multi ani dupa cederea teoretica a comunismului.

de ce nu faceti invers, nene??? fara aceleasi trupe cu aceleasi cateva riff-uri, numai cu trupe noi...

ce sila imi e!

Edited by carramba
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.