www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Open Stage Bucuresti


Guest Andrei Cristian
 Share

Recommended Posts

  • 5 months later...

Vezi bre că mai sunt în big mamou făcute de John. Uneori erau sâmbătă, alteori erau joia-vinerea... vezi pe pagina de facebook. dar văzusem şi că anunţau şi dinainte formula. nu am fost niciodată... Mai era unu prin fostu control (acu panic) dar pare cam hipsteresc (văzusem poze cu 'a guy with a dreadnought' şi mi-a sugerat o atmosferă folcăiască). Şi e în timpul zilei (which is weird...)

 

Eu m-am plictisit de jam. Nu poţi să propui o progresie mai complexă, pentru că nu poţi să înveţi ceva în 10 cele secunde înainte de piesă, şi-aşa mi se pare că e prea multă 'improvizaţie' bazată pe ritm. Lucrurile pleacă mai mult din tobe decât din armonie. (Nu am nici ureche să urmăresc vreo schimbare, dacă nu am obiceiuri comune cu cei de pe scenă). Apoi mai vine şi câte un tobar de nu ştie să bage decât 4/4 tuf-taf-tuf-taf, ac-dc, rammstein. Nu sunt împotrivă, dar când am chitara în mână nu mă încântă. Prefer să stau la_bar.

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

Pai depinde ce asteptari ai. N-o sa iasa o noua piesa Queensryche la un jam. Nici nu e asta rostul. Ideea e sa zdrangani ceva, sa cunosti oameni noi, sa stai de vorba cu cei vechi si sa bei ceva. Sa iesi un pic din dormitor si zona de confort si sa fii pus intr-o situatie live sa vezi cum te descurci. Mie mi s-a propus sa intru in trupe la jam-urile din Iron City. Am vazut trupe care s-au format in urma jam-urilor din Iron City, sau asa suspectez (ex. PLM Blues Band). Intr-o tara indepartata care are o istorie de succes a muzicii astfel de jam-uri se fac tot timpul si acceptiunea generala este ca un jam este cel mai bun loc pentru networking (socializare), daca esti pasionat de cantat muzica.

Edited by 24fret
Link to comment
Share on other sites

Wai daca n-am mers la jam-urile din iron uneori si saptamani la rand. Aceiasi oameni, aceleasi piese, uneori chiar in aceeasi ordine.

Saptamana trecuta (sau acu doua) cand am fost eram singurul din bar care stia sa cante la ceva, intre alti 6 ametiti.. si asta la 11 noaptea.

 

Ba parca m-as duce cu sax-ul sa mai trec si eu pe altceva decat pentatonicile si distoarsele vietii. Oricat de usurel ai vrea s-o dai, cumva tot la 12 bar blues se ajunge. Si vorba lui Ciocanel: dejaba dai sa dai ceva complex ca nu invata nimeni in 20 de secunde inainte. Doar ca eu nu-s cu complexul, prefer melodicitatea si dinamismul :D

Link to comment
Share on other sites

Păi eu merg la jamul din Iron de când s-a înfiinţat. Dar aşa pe perioade, câteva luni da, câteva luni nu. Uneori e chiar mişto, alteori...

Am ajuns să cânt aceleaşi piese şi eu că nu am mai învăţat nimic pe segmentul ăsta...

 

Într-adevăr, ăsta mi se pare principalul avantaj al unui jam: socializarea. Dar, dacă nu vin oameni noi...

 

Eu aş propune tot un fel de study group, luăm câte o piesă pe săptămână, standarde sau idei de armonii, melodice, ritmate, complexe, cum or fi... le adaptăm şi pe alte genuri dacă e nevoie... ideea e să le studiem acasă, şi-apoi acolo le dăm acolo din prima... ca să fie şi sentimentul de jam. eventual facem bisericuţe interschimbabile. Aşa poţi veni şi cu un saxofonu, şi cu contrabasu şi ştii că ai ce cântă şi că nu-l aduci degeaba.

Şi până la urmă... să fim serioşi cât din improvizaţie e improvizaţie? Tot trebuie să fie deja ştiut ca să poţi să dai fraza fără s-o gândeşti. Nu poţi să scoţi idei pe loc din burtă pe o armonie pe care nu prea ai mai încercat-o...

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

Pe mine jam-urile m-au facut sa ma reapuc de cantat muzica. Acum vreo 4 ani am ajuns acolo intamplator fara vreun gand de a canta, pentru ca nu-mi place sa ma bag in fata. M-au convins prietenii sa ma sui sa bag la bas, iar apoi nu m-au mai lasat oamenii sa cobor de pe scena timp de patru ore. Pe undeva s-a intamplat ceva gresit de s-a pierdut interesul, dar eu nu-mi pierd speranta :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.